Гальовен НОЕМВРИ, сияе, цъфти, донесе на мама желани мечти!

• 13 823
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен!

Честито на всички нови майчета! Да са им живи и здрави беб4етата!

Чета ви редовно, но нещо не пиша, че то положението при нас е като при всички вас  Mr. Green Лохии - тъкмо реша че са спрели и пак тръгват по малко; колики - има ама не безкрайно гадни; нощно пъхкане - отвреме на време; хранене - на три-четири часа денонощно...

Дидипиди, това колко цедиш не е показателно. Ако не можеш да крмиш от болната гърда, цеди колкото можеш и колкото можеш по-често, а после като възтановиш кърменето, кърми от нея по-често, за да възстановиш лактацията. Омекналите гърди не са показател за намаляване на млякото. Така трябва да станат като се урегулира лактацията. Единствения начин за увеличаване на кърмата е повече кърмене  Laughing и естествено спокойствие и почивка.

# 91
не знам вече кво да мисля,притеснявам се,но чета и в кърмаческия и там така пише,че меките гърди не са показател за малко кърма.давам й когато се събуди и квото мога от мен правя.благодаря ви за отговорите,дано всичко се оправи Hug.Успех на всички ви и да нямате грижи като мен   bouquet

# 92
Здравейте и от нас  Hug
Честити бебешоци на новите ни мамчета   bouquet
Олееее милото ми детенце се е запекло  Sadот дуфалака повръща ,водата от овесените ядки също и е голяма трагедия  Cry Хем я мъчат колики ,хем и този запек  ooooh!Лудница  Tired

Абе мамчета иска да питам някой знае ли как се приготвя чая от семена от копър? newsm78

П.С. забравих да се похваля   вчера ни падна най-накрая пъпчето  newsm44 newsm44 newsm44  нашата педка е в ШАХ  Laughing на 28мия ден падна (не била виждала такова чудо ) hahaha

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 14:32 от shoppy-мими

# 93
  • Монтана
Защо не си купиш на Хип чая от копър, аз го давам и определено е добър.

# 94
Защо не си купиш на Хип чая от копър, аз го давам и определено е добър.

Ми щото бабите са ми довлекли семена  Joy,ако не намеря рецепта за тях щче го взема  Peace

# 95
Честито детенце на Алекса и добре дошли  Hug

Тинче, готово...
didipidi и аз имам същия проблем но с упорито цедене от болната гърда и с много течности кърмата си идва... Пия и чайче на гранулки за кърмачки/на Хипп има също/, и компоти, сокчета, много вода... Има часове в които изцеждам греховно малко кърма и тогава слагам силоконово зърно на Авент и кърмя...
Дано се оправиш бързо  Hug

# 96
мими-ние сме на чай от анасон ама предполагам че технологията е същата- 100-150мл. вода да заври(аз слагам и 2 лъжички захар иначе не го пие) една щипка от семената и веднага се похлупва съда и се снема от огъня.
ако греша моля някой да ме поправи

днес  Ивко е много изнервен само ми се криви и ще лудна #Crazy

# 97

martusha, сигурно никак не е лесно да гледаш две бебенца... ние едва с по едничко се оправяме...
Твоите момченца двуяйчни ли са? Разкажи повече за тях, моля... винаги съм се интересувала от близначетата. Аз все Вери4 чакам да разкаже, но я няма още милата. Пиши повече за тях...  Hug

Лорка двуяйчни са да,Тонката е  е русичък и прилича на баща си, а Марти е черничък и си прилича на мен,как сме ги направили толкова различни незнам Joy. И по характер даже са различни както писах вчера, Марти си беше кротко детето, но явно и него от вчера го почнаха коликите и снощи беше много весело(четиримата на спалнята, а ние с татито пред изпадане hahaha),докато единият спи другият е буден и така,единият яде после другия,само че снощи ядоха и двамата по едно и също време Mr. Green, а татито си спи и аз като октопод,как ще се отучваме от спалнята ми е много чудно newsm78,до трети месец добре,ама после от веднъж ли ще стане Thinking, и в главата ми е една лудница #Crazy
Иве,ние сме на смесено хранене, иначе все някой ще ми виси на цицата Joy,а двамата едновременно съм ги кърмила само в болницата,защото нямаше време и трябваше да ги връщам,и единият го слагах с главата напред върху сгънатите завивки,а другият гушнат,на другият път обратното и така, Антонио после само заспиваше и не искаше да цока от мен та сега се изцеждам и той от шише, а Марти от мен...но като гледам кърмата ми намалява,така че няма да е задълго мисля.
Didi_83 Честита ви месечинка !!! Да растете здрави и силни и много послушни  bouquet

Честити бебчета на Соня и Мимето!!!!!Да са ви здравички и мноооого да ви радват Hug  bouquet Hug

П.П.Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора. #Crazy
                                       Ама бързо пишаааааа

# 98
Абе мамчета иска да питам някой знае ли как се приготвя чая от семена от копър? newsm78

Шопи, 300мл. вода да заврат. Слага се една равна супена лъжица от семената и врат около 1 мин. Оставя се чаят да изстине така. После се прецежда. Дават се по 1-2 глътки преди храна ако има колики. Не се ползва като заместител на водата. На детенце може и да не му хареса Mr. Green

Дидипиди, аз цедя по 30мл общо, но като вземе да суче и после като повърне, виждам че е сукала много повече. Определено има разлика от това, което цедиш и това, което детето суче. Мисля Феъри беше писала, че детето стимулира лактацията по различен начин и затова е по-добре да се слага на гърда. Аз това и правя, а после дохранвам.

# 99
Е, да му се не види, написах един дълъг пост и изчезна.
Честити нови бебоци!
[/b]Тонеска[/b], благодарско за оформлението и помощта.И да те помоля да коригираш датата на раждане на Вяра на Сонямари, не 28, а 27-11.Извини ме предварително!ВСички бебешорковци са много мили и нежни
Дидипипи, не се притеснявай! ЩЕ се нормализира кърмата.Какво ще рече рагада, кръв ли ти тече, рана ли е станала?Аз имам една бяла точица на едното зърно и много ме боли, а МИтака понякога не засуква добре и тогава вече се свивам от болка, но после го нагласям.Сутринта така лакомо се наяде, че повърна през носа и през устата, купон, после пак.
Аз днес ще варя чай от копър и анасон и ще го пия, за да отиде в кърмата.Днес голям концерт, от 10.30 само ревем, кисели сме, цокахме 100пъти и пак искаме.Сутринта доизцедих 50мл, след това нищо няма на основното цокане.Иска ми се да замръзя малко да имаме запас, в камерата ни може само месец.Някой знае ли ако държа кърмата там ден, два и после я транспортирам до свеки за фризера, дали ще й стане нещо.
Мартюша, ти си мама герой с двамата юнака.
Мами, ползващи инфакол за колко време ви стига една опаковка, ние я хабим за около седмица.
Котето, наш Митак и той реве като козле след къпане, ами харесва им водата, огладняли са, така си го обяснявам.Ние вече сме с дрезгав глас, от толкова рев...
Темичка, Денчо, къде сте мами?
Пепенке, ти яхна колата и препускаш из улици и булеварди.Спри се и кажи как върви, добре ли набира Grinning
Аааа и за кърмата, как се размразява, първо в хладилник, после на стайна температура ли?
Чудя се дали да не изцедя някой път едната гърда и да му дам от шише да видя колко ще цокне, ама не съм сигурна дали ще цока от шишето.Какви биберони ползвате, кои повече им харесват?
Льони, след кръвозлива нормално да нямаш лохии.На мен ми тече едно такова белезникаво напоследък.Няколко дни нищо нямах.Не се притеснявай.Как откриха при теб, че има задържана кръв, температура ли вдигна?
Във вторник ще ми свалят вътрешните конци и ще си нося бръснарско ножче-Аз като късметлийка съм единствената май във форума, която има щастието да е с копринени конци, които се свалят. Шит ми е перинеума и след като ходя до двете нули имам чувството, ч е ми се съкращава сам мускула, не мога да го обясня точно, но е много странно.И този хемороид, разказва ми се играта, сутринта се понакиснах малко във вода с калиев перманганат.
И да питам още нещо бебоците с 37 градуса температура л иги къпете или и с по-топличка.
Благодаря!Цунки от нас с Митачето !

# 100
  • някъде там......

Мими, на опаковката от моя чай пише: 1 чаена лъжичка семена се запарват с 300 мл вряща вода, след което  кисне 1 час.
За приема също пише, но, естествено, е за възрастни - по 50 мл преди и след хранене 3 пъти дневно.
Аз си варя семена от копър и анасон, след което, на всяка чаша прибавям и по 2 лъжички от чая за кърмачки на ХИП и поия по тре пъти на ден. Засега, да чукна на дърво, с кърмата се справяме добре.
На Габи й давам чай от копър на ХИП, но го пие само, когато тя реши.
Честито но новите мами!  bouquet

# 101
Честита радост на новите мами.Да са им живи и здрави бебоците. smile3541 newsm07

# 102
Здравейте майчета!Включвам се като щъркелче,за да ви известя за още едно попълнение във вашия отбор!
ДНЕС В 16,15ч.мама STELLITA РОДИ МОМИЧЕНЦЕ С ПЕРФЕКТНИТЕ МЕРКИ 3,500кг. и 50см.!БЕБКА  ЩЕ НОСИ ИМЕТО ВИКТОРИЯ!И двете с мама Стела са добре и пращат много целувки на всички!

# 103
Честита дъщеричка на Стелита! Да и е жива, здрава и послушна!

момичета, мерси за поздравите! ние се каним да празнуваме, да видим дали принцесата ще ни позволи- тя денем е кротичка горе-долу, но вечер... Както с Мила вчера споделихме- страх ме е, когато навън започне да се стъмва...

# 104
Честити бебоци на Алекса и Стелита!
Да са ви живи и здрави рожбичките!
newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт