На мама й иде да запее, ОКТОМВРИЙЧЕ гука и се смее.

• 10 291
  • 235
  •   1
Отговори
# 225
Ама,че сум ранобудница и аз...Дойде ми на ум заглавийце за коедна тема.
Октомврийче пред елхата чака дядо Коледа с торбата.
За спането-
Хриско в началото заспиваше в мен,но това беше като много малко бебче.Сега я научих да си спи в леглото.Малко помрънкваше като се опитах да й го наложа,но сега съм спокойна,че не дундуркам на ръце,нито ми заспива на гърдите.Яде,играем,що играем и я мятам в леглото.Най се ядосва,че не може да си налапа юмручето и може да промрънка един-два пъти,но това й е.
За килограмите Аз бях качила 17кг преди да родя.В родилното "оставих" 9,сега съм свалила още 2-3,но другите се надявам да си ги оставя.Бях болезнено слаба преди да забременея,и с тези килограми вече приличам на човек. Embarassed
За празниците Не ми се пътува никъде,имаме покана от сестра ми,те са в Пловдив...Ама не ми се пътува.Ще си останем вкъщи,пък и много празнуващи имаме-Свекърва ми/да ми е жива и здрава-голямо е злато Hug/има РД на 24,после нашия тати и бебка имат ИД на 25,аз съм рожденничка на 30ти....Ще бъдат точно семейни празници тази година.
П.П. Как перете нааканото?Хриско така ми се осра сутринта,че ми взе акъла-боди,ританки...такова чудо не бях виждала.Ама кой ти знае,е докато й сменя пампито ще има обстрел Simple Smile
П.П.Честити месечинки на всички празнуващи бебоци.

# 226
Сега си проверих пощата и вижте какво имам:
http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html
Това е петиция от Сдружение "Натоящи и бъдещи майки" за удължаване на майчинството.Има засегнати и други теми.Нека вземем страна.Става дума за нас и нашите деца.

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 07:27 от мама на Христина

# 227
  • Пловдив
И на мен не ми се отваря новата тема.

Северинка, аз хапна ли кисело мляко задължително докарвам неразположение на бебчо.

За очите - на Милен се поизбистриха и определено ще са сини, само дето ще станат малко по-светли предполагам. Александра ми се роди с черна коса и черни очи, но до втория месец и нейните станаха сини, а косата изсветля. Останах единствената с кафеви очи вкъщи.
На малкия много смешно му растат мигличките - досега беше с късички много русички, едвам се забелязваха, сега гледам късите са останали , обаче са пораснали нови дълги и сега са му на два пласта.

За заспиването - обикновено на ръце, но от няколко дни има напредък - тук таме заспива и сам в леглото.

# 228
Здравейте и от нас
Денко е с хрема и е в къщи и нямам много време да пиша камо ли да чета Rolling Eyes
Да не говорим че пие лекарства по схема направо като тръгнем то не са капки то не са сиропи Shocked

# 229
  • Варна
Друг ден като ви чета по това време, има изписани поне 2 странички. Нещо днес сте мълчаливи. Ще пиша на Инчето на скайпа за темата, щото май тя не е разбрала.

# 230
Първо натърквам със сапун(домашен), оставям малко да постоят така и после в пералнята. И не чакам да засъхне, че после се пере по-трудно. Преди време бях питала същото, някои майки казаха, че не запират предварително... Аз обаче пера бебешките дрешки на 40 градуса и е абсурд наакани дрешки да се изперат при тази температура.

# 231
Добро утро!
Честити месечинки на всички бебоци, че доста изпуснах да поздравя! Hug Heart Eyes Hug
За очите, още са сиво-сини. На баткото доста късно се установи цвета, така че не бързаме Laughing
За приспиването,  ooooh! ooooh! ooooh! на ръце с постоянно подрускване на леглото и шъткане /това е когато аз го приспивам/, при таткото минава номера само ако е прав Mr. Green Та така е при нас рев, рев и пак рев! Големи колики, голямо нещо ooooh! Ама и това ще мине Peace През деня гледам, като заспи да го слагам в леглото, да си свиква. Като се събуди пак се приспиваме и пак в леглото Laughing /тъпа и упорита/!
Пуки, бързо оздравяване Hug
И аз дадох своя глас за 1год. платено майчинство! Peace Дано излезе нещо Praynig
Айде пак плачкамееееее....

# 232
За приспиването и аз да се изкажа LaughingАз определено съм майка терористка  LaughingАко плаче чакам 5-10 мин и тогава я взимам PeaceПрез деня не иска много много в леглото но я слагам на шезлонга и там заспива  PeaceТо и тя е по кротка де а и няма много колики ако беше другата крайност естествено че щях да си я гушкам и люшкам само и само да заспи PeaceАз и с Дени така процедирах и това е моят начин.Мъчно ми е по някой път защото все аз съм лошата и строявам Дени ама пък таткото компенсира.Против съм прекомерната строгост мисля че съм намерила златната среда Laughing пък ще видим като порасне не ми се мисли като ги гледам някои днешни тинейджъри.Дано нашите деца си останат добрички

# 233
  • Велико Търново
Уфф, това приспиване и мен ме вълнува. Преслава заспива само на ръце. Иначе заспи ли дълбоко, си спи в леглото, ама за самото заспиване трябва да е в човек. Понякога като се нахрани си седи в мен, кокори се, не заспива. Оставям я в леглото и тя си стои, мята ръце и крака, но след 15-тина минути ревва пак. Хем ми е хубаво да си я гушкам, хем не ми се ще да се научава само така Sad

# 234
Наакано- първо го почиствам грубо със студена вода на чешмата, после меткам дрешката (или хавлията  ooooh!) да се накисне в леген със студена вода, и вечерта пускам в пералнята... моята мома много стреля в охра...  Mr. Green
С приспиването- на ръце сме и ние- откак сме се родили, но ми тежи само когато съм недоспала и тогава викам таткото... Данни с люлеене в коша се приспиваше, но не и Вики...
Параход пусна супер линк, определено не ми е гузно как си гледам децата, след като го прочетох (то за автора бях чувала и преди, ще взема да го потърся в оригинал, ама кой има време да чете сега  Whistling)...

Малката ми е истинско ангелче денем, но всяка вечер с много редки изключения ни удрят коликите обикновено между 7 вечерта и 2 сутринта... и тогава- жална и майка- суче, опъва се, боксира цици, иска да я разхождаме, да я люлеем във фотьойла, да не я люлеем, да ака, повръща от пресукване, абе изобщо- пълна програма... чакам с нетърпение да дойде прословутата шеста седмица да видим дали ще намалеят... аз май бях чела някъде че до 16та седмица все си има...

Хайде, приятен ден от нас!!!

# 235
Здравейте, нямам време да пиша, само искам да ви кажа че има две успоредни теми!
така че заповядайте тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352906.0
повечето мами пишат там!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт