Ще имам близнаци! Тема с продължение.... 9

• 26 132
  • 342
  •   1
Отговори
# 120
Мили момичета помогнете ми кажете какво сте взимали срещу гадене и повръщане че ще се побъркам.Благодаря ви предварително.

# 121
  • Някъде там...
Вомитусхил свещички или капки - хомеопатично е.
Вливания - Рингер и Глюкоза.
Инжекции Деган и Квамател.
Акупунктура.
Това ми помогна на мен, повечето неща накуп.  Peace

# 122
Здравейте и от мен Simple Smile
От много време не съм писала, но се надявам да ме разберете, през тези месеци дописвах дипломна - вече съм магистър, старах се колкото мога да кърмя, и така Simple Smile
Моите юнаци се родиха на 16 Октомври, Христо - 2900 и 49 см и Димитър 3100 и 51 см Simple Smile за сега са много добри и послушни бебчета Simple Smile
Против гадене - ментови бонбони ако не момичетата са посочили лекарства Simple Smile

# 123
  • София
Здравейте момичета, и тук да се отчета, направо да се похваля. 99,9% моите близнета ще са шарени т.е момиче и момче. Дай Боже всичко да е наред  и след около 6 месеца наистина ще се сбъдне моята детска мечта - да имам близнаци - момиче и момче  Party 
За да не ми е уроки обаче бързам да добавя, че нещата не са толкоз перфектни. Имам скъсяване на шийката на матката от 4 на 3,6 и дока ми вика пак след 10 дни за да ме види и да реши за серклаж (каквото и да рече това). Хемоглобина е паднал с 20-на единици и ще стартирам желязо, а след 2 седмици и с магнезии за контракции.

# 124
Здравей,
Честитооо за пъстрите близначенца, следвай всичко което ти казва доки и всичко ще е наред! Леко бременеене!
"ЦЕРВИКАЛНА ИНСУФИЦИЕНЦИЯ

Определение:
Цервикална инсуфициенция означава неспособност на маточната шийка (цервикс) да задържи плода до края на бременността. Понякога по време на бременността вагиналната част на матката – маточната шийка – се скъсява, изглажда и разширява, като този процес не е в резултат на маточни контракции, а проява на структурна слабост на шийката. Това състояние се нарича цервикална инсуфициенция (недостатъчност) и може да се дължи на ред причини, повечето свързани с травми или вродени дефекти на шийката.

Описание:
Когато маточната шийка е наранена, тя не може да задържи бременността. Шийката се разширява без маточни контракции и без болка, като понякога това разширение е пълно. В резултат на това плодният мехур излиза през отвора на маточната шийка и може да се спука, често преди бебето да е в състояние да оживее извън матката. Това предизвиква маточни контракции и води до преждевременно раждане или аборт. В много случаи диагнозата се поставя твърде късно, когато процесът е напреднал и не може да бъде овладян. Поради цервикална инсуфициенция около 15 – 20 % от всички бременности се губят във второто тримесечие на бременността.

Причини:
Рисковите фактори за цервикална недостатъчност  са: цервикална инсуфициенция при предишна бременност, травми, операции и анатомични дефекти на маточната шийка, употреба по време на бременност на забранения вече препарат диетилстилбестрол от майката на бременната жена. Предишни аборти или кюретажи с диагностична цел например могат да увредят шийката. Други причини за цервикална слабост включват цервикална каутеризация (обгаряне на шийката) и конизация (изрязване на част от шийката под формата на конус) с цел профилактика и лечение на рака на маточната шийка. Преди бременността и по време на първото тримесечие обикновено няма метод, чрез който да установим дали евентуално ще се развие цервикална недостатъчност.

Симптоми:
Жените с цервикална недостатъчност обикновено идват на преглед с минимални оплаквания (със слаби маточни контракции) между 16 и 28 гестационна седмица. Дори при значителна цервикална дилатация (разширение) – 2 см и повече - те имат малко оплаквания. Когато цервикалното разширение достигне 4 см и повече, могат да се появят активни маточни контракции или да се спука околоплодния мехур.

Диагноза:
Диагнозата се поставя въз основа на анамнезата (предишни проблеми) и чрез поредни гинекологични и ултразвукови прегледи. В моята практика в клиника Торакс – Пловдив съм се уверил, че серийните ултразвукови изследвания с вагинален трансдюсер са отличен метод за ранна диагноза на цервикалната инсуфициенция. Едновременно с това изключвам наличието на аномалии на плода.

Лечение:
След като се постави диагнозата цервикална инсуфициенция, се прилага оперативна процедура, наречена серклаж. Около маточната шийка се поставят един или няколко шева, които я задържат плътно затворена. Това се прави обикновено от 14 до 18 - 20 гестационна седмица, но не се прилага, ако има спукан околоплоден мехур или възпаление на околоплодните обвивки. Правят се микробиологични и серологични (кръвни) изследвания. След серклажа бременната се наблюдава внимателно за наличие на маточни контракции или инфекция. Първите часове след оперативната процедура бременната трябва да прекара на легло; 24 часа след това може да бъде на свободен режим. На 48 – я час може да бъде изписана и да води нормален живот. В следоперативния период се прилагат лекарства, отпускащи маточната мускулатура. Серклажът се маха две седмици преди термина."

# 125
ух имам 3 горения на раничка на шийката на матката..дано не се наложи серклаж заради това

# 126
И аз след Сани да се фръцна и тук, момиченце и момченце.  Heart Eyes

# 127
  • София
illym много благодаря за полезната информация, дано наистина не се наложи, че после ще се наложи бая лежана, аз съм си направо шило в торба.
Кас честито и от тук...ние сме теб вървим по едни и същи стъпки....от клиниката още, а и сме в едни и същи г.с. Peace

# 128
sanitamm за нищо миличка, стискам палци всичко да е наред Simple Smile
Аз не падам по-долу, преди и за момент не можех да стоя на едно място, но остисках въпреки, че в седмия полежах за задържане Simple Smile

# 129
Честито на мамите с шаренки близнаци Simple Smile И ние се надявахме поне на "една пишка", защото мъжа ми нямалко с кого да ходи за риба....ама ей на- 2 момиченца със сигурност.

Кажете някоя от вас правила ли е глюкозен тест за проверка на гестационен диабет. Една приятелка, която учи за доктор в САЩ и ми каза, че на близнашки мами задължително правели в САЩ.
Ако имате повече информация, нека обсъдим Simple Smile

# 130
Венче, а3 даже полежах в болница 3аради диабет, които даже не беше сигурен. И ако 3наес на каква диета ме подложиха, ако сега правех такава да съм като фиданка. Малко попрекалиха тукашните лекари. Накрая ме питаха дали въобсте ям.  Laughing И3следвания тук се правят на ВСИЧКИ в 26 г.с. Чета ви и ми е много мило 3а вас. Честито на всички мами у3нали пола, радостта при шарените бли3наци е голяма, но каквито и да дойдат нека да са 3драви...  Praynig Peace

# 131
От няколко месеца пиша в този форум, майка съм на две принцески(не близнаци), аз самата съм близнак, но не мислех, че ще пиша в тази тема. И все пак ето ме! Със съпруга ми пробвахме за второ деде от съвместния ни брак и се получиха две. Сега ще имам 4 дечица. И съм щастлива! Това не бях го очаквала!

# 132
Stacy Pierce , много се радвам за теб!  Hug Ти си живо потвърждение как близнаците са наследствени  Laughing Лека бременност и най-прекрасните бебчета накрая!   bouquet

# 133
Да питам, тука разискваме с родата някои въпроси.
Според тях каквато съм слабичка при всички случаи съм щяла да родя секцио, и ще са недоносени и задължително ще са в кувиоз.

кажи им да не те мислят и в т.ч. стряскат от сега Crossing Arms

# 134
  • София
Честито Stacy Pierce. истинско щастие е да сме близнашки мами!

Общи условия

Активация на акаунт