Ще имам близнаци! Тема с продължение.... 9

• 26 125
  • 342
  •   1
Отговори
# 105
  • Някъде там...
Фокси, да не е от разширяването на таза? И аз имам от няколко дни подобни странни болки отдолу около срамната кост и се чудя на какво се дължат и дали да се притеснявам.  Rolling Eyes
Иначе родилните контракции се усещат в кръста и ниско долу до пубиса, като много силно стягане, придружено с болка, поне така беше при мен.

# 106
Фокси, да не е от разширяването на таза? И аз имам от няколко дни подобни странни болки отдолу около срамната кост и се чудя на какво се дължат и дали да се притеснявам.  Rolling Eyes
Иначе родилните контракции се усещат в кръста и ниско долу до пубиса, като много силно стягане, придружено с болка, поне така беше при мен.
А като усещане какви са болките? Подобни на менструалните ли? В същата част ниско долу ли? Защото моя таз се разшири още в самото начало,в първите месеци,затова и доктора още тогава категорично ми каза,че ще раждам със секцио..таза ми не бил дотатъчно разширен...Болки в кръста не чувствам,освен обичайните,които си имам по принцип...Само тъпата болка в слабините и преминаващи към дупето /ануса/ ме притеснява..Една такава пулсираща е и отвреме -навреме рязка..незнам как до го обясня...все едно се напъвам по голяма нужда...Извинявам се за обяснението,но просто исках да го обясня максимално точно,защото усещането  при мен е за първи път и незнам какво точно се случва...

# 107
  • Някъде там...
Усещането е много силно стягане, като в менгеме, в областта на кръста отзад и ниско долу над пубиса, чак въздух не ти остава, все едно някой те е хванал и притиснал много силно. Болката е като менструална, да. Стягането е продължително - около минутка, не е краткотрайно като при подготвителните контракции.
А това, което описвам според мен е нещо друго, аз също имам подобни усещания напоследък, имах ги и за известно време в началото на 5ти месец.  Rolling Eyes Не знам от какво са, в 5ти месец си мислех, че е от срастванията при операцията ми или от газове, сега пак съм с газове и болящи черва и ги имам вечер тези усещания. Също така ако съм прекалила със седенето на твърда повърхност пак се появяват. На 12 януари съм на лекар и ще видим какво ще ми каже, дано не са от шийката, че на мен ми е още много рано...

# 108
Да питам, тука разискваме с родата някои въпроси.
Според тях каквато съм слабичка при всички случаи съм щяла да родя секцио, и ще са недоносени и задължително ще са в кувиоз.

# 109
  • София
  Мисля че и друг път сме коментирали, но не сме малко дребните мами  Simple Smile. Аз съм стандартно 45 кг и 161 см. Малките се родиха 20 дни преди термин в деветия месец, всяка по 2,5 кг. Е за секциото се наложи, но просто първата си остана седалищно при изтекли води и разкритие, иначе се бях разбрала с лекарката ми да раждам нормално. Засега тя няма нищо против второто раждане ако всичко е ок да е нормално, стига бебето да не е много голямо  Simple Smile

# 110
Аз бях (и отново пак съм) 52кг/170см. Родих в 38ма седмица, нормално, бебетата съответно по 3кг и 3,06кг Simple Smile За кувьоз, естествено, и дума не можеше да става  Laughing Крехката фигура не е проблем за износването и раждането  Peace

# 111
Здравейте скъпи мами и кандидат мами.Аз от скоро чакам близнаци за които съм много благодарна на д-р Юнакова.Искам да ви попитам нещо какво взимахте в началото когато ви се гадеше,защото аз непрестанно ми е гадно и повръщам а ДЕГАНА който ми изписаха не ми помага.Благодаря ви предварително

# 112
денис честито за бременността и браво на д-р Юнакова. Добре дошла в отбора Simple Smile

момичета, HELP!!!
косата ми пада нечовешки...на шепи. Все си мислех, че е временно, но 3 седмици вече здраво падане, коса няма да ми остане.
Някой имал ли е подобен проблем, насочете ме къде да прочета.
Купих си косметика- Vichy Dercos, шампоан и ампули, но в аптеката ми казаха да питам доктора си, защото не било сигурно дали става за бременни.
Някой да знае дали е противопоказно....

Съвет от мен- не спирайте витамините. Този косопад подозирам, че си го докарах защото пиех витамини от дъжд на вятър. А и не ям повече от преди за да си набавя нужното Sad

# 113
 venche ,не е задължително да ти пада косата...На мен косъм не ми е паднал от самото начало на бремеността,абсолютно същата си е както от преди това.А витамините по принцип си е добре да се пият редовно,аз не съм спирала и не съм имала абсолютно никакви козметични проблеми...Даже в тая връзка се сещам,че дори стрии нямам,а съм предразположена.. newsm78 Въпреки това и без витамини не винаги капе косата.Снаха ми не пи абсолютно никакви витамини през цялата бременност,дори фолиева к-на не е пила,но и тя нямаше проблем с косата...

# 114
  • София
Venche, и на мен доста ми пада косата, а витамини пия през ден, че даже и по рядко, защото лекарите напоследък отричат витамините за бременни. Не мисля, че е от това, по скоро е поредната екстра, която върви с бременността, а и нямам представа дали козметичните средства ще ти помогнат. Аз за себе засега не съм се притеснила кой знае колко, защото и без това имам коса в излишък и в краен случай мисля да се подстрижа късо след раждането.

# 115
  • Някъде там...
Венче, моята капе много - както казваш, на кичури. Лек няма - на хормонална основа е и каквото и да правим, все ще си капе. А след раждането, още повече. Важното е, че после пак ще си се възстанови. Другото, което ми хрумва е, че аз съм с анемия, може и от това да е.

# 116
Да и аз съм на мнението на Жабчето и моята коса капе яко, но не на кичури. Освен от хормоните се дължи и на анемията поне аз така си го обяснявам. На повечето мами им капе след раждането поне така съм чувала. Моята коса и преди си капеше и дори ампули на Vichy не ми помогнаха- не че са кой знае какво...   

# 117
На мен косата ми не е капала през бременността, но за сметка на това направих безвкусен диабет  Rolling Eyes Слава Богу, оправих се след раждането. Просто двойната бременност си е двойно натоварване, няма как. Но няма нищо страшно, после организмът се възстановява  Peace

# 118
Присъединявам се към бременните с капеща коса Confused Тая от снимката не я гледайте Mr. Green
 Иначе в неделя съм на преглед и така се надявам да ми кажат половете на бебетата че ще се пръсна от вълнение. Все заглеждам едни розови дрешки по магазините, току виж бебета ми изиграят момчешка шега...двойна при това Laughing

# 119
  • София
И на мен до скоро много ми падаше косата, точно на кичури. Учудих се, защото знам, че при повечето жени спира косопада дори и нормалния по време на бременността. Не пия витамини (както знаете в момента ги отхвърлят като полезни). Единствено, което направих, че си постригах връхчетата (напук на суеверие и прочие) и втора седмица си правя домашна маска за коса и вървя с чалама на косата за ужас на околните. И като, че ли поспря. Дано, защото винаги съм имала гъста коса и това за мен беше ужасяваш факт.
Касиди и аз съм на преглед в петък и се надявам да разберем пола на близанетата. Знам, че е по-важнода са живи и здрави, но любопитството ме е обзело  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт