Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 546
  • 634
  •   1
Отговори
# 120
Момичета Честита Коледа!!!

Благодаря за пожеланията.
Аз снимки няма да приложа защото тиквеника свърши Embarassed...следващия път Hug

# 121
  • на брега на морето
Малии, Доня, стискам ти палци за безпроблемно раждане на здраво, красиво и спокойно бебенце.   ylinfant

# 122
Честита Коледа на всички! Много здраве и късмет!!!
С мнооого голямо забавяне публикувам обещаната снимка.

# 123
 Охо!Инкогнито!Твоят тиквеник е като близнак на оригиналния!Браво! Hug  Grinning

# 124
Ох,зарибихте ме и аз ще направя тиквеника!!!

# 125
  • на брега на морето
Направи го и за нито за миг няма да съжаляваш. У нас имаше хора, които успяха да хапнат само едно парченце. За два дни го ометох сама.  newsm62 newsm62 newsm62

# 126
Селма, благодаря!   bouquet

# 127
И аз благодаря на Селма!  bouquet
Нямам много време за готвене, но вие ме зарибихте с тая тема! Та чудесно се получи, впечатлих и мъжа, и свекитата, който дойдоха на гости!
Но все пак - на колко градуса с вентилатор е най-добре да се пече и глазурата върху топлата баница ли се слага?

# 128

Но все пак - на колко градуса с вентилатор е най-добре да се пече и глазурата върху топлата баница ли се слага?
   Нямам представа за градусите,когато има вентилатор.Без вентилатор пека на 150,без да загрявам фурната преварително.
   Глазурата се слага върху топла баница. Peace Simple Smile

# 129
Селма, ама верно е божествен тоя тиквеник! Heart Eyes   Хайде да си призная как се хилих, когато пусна темата /само моля те, не се засягай  bouquet/. Това съчетание "божествен тиквеник" ме довърши. Първо, защото само един път съм правила баница с тиква, не съм и хич любителка, ако му се прияде на моя мъж - сам си я прави. И второ, думата тиквеник я използвам често по отношение на една категория хора......... Embarassed, така че "божествен тиквеник" ми прозвуча като оксиморон. По празниците се старая да спазвам традициите и, когато мъжОТ цъфна вкъщи с една цигулка /тиква/ си казах, айде, от мен да мине, ще правя тиквеника на Селма. Оказа се много лесен за правене, най-трудното беше стъргането на тиквата, но ми помагаха. Wink Правих го точно по рецептата и все пак, като го опекох,  се престраших да опитам. Е, познай какви количества от тавата съм унищожила. Не мога да се спра. Как ми хареса и аз не знам, но само като помисля за него и ми се прияжда. Embarassed

Ето малко, щото от лакомия забравих да снимам.

Ами това е, за Нова година пак ще го правя и май тепърва ще стана фенка на тиквените баници.  Grinning Със сигурност на твоя божествен тиквеник съм фенка!  chef  bouquet

# 130
  Labrex,само ти е в плюс,че забелязваш веселата страна на нещата! Laughing Laughing Laughing thumbsup

За стъргането...гадно е,ако нямаш хубав блендер!Добре,че намери,кой да ти  помага!
   Радвам се,че тази рецепта е оценена и от теб! Hug
   Между другото,по нея вече правя и Зелник,и КартоШник.... Wink Получават се страхотни.По-късно ще покажа и снимки. Simple Smile

# 131
  .......   Между другото,по нея вече правя и Зелник,и КартоШник.... Wink Получават се страхотни.По-късно ще покажа и снимки. Simple Smile

Непременно дай рецептичките, за разлика от тиквениците, зелници и картошники обичам.  bouquet

# 132
    Задушаваш зелето с малко(или много) лук в олио.За зелника.
    Сваряваш картофи.Намачкваш ги на пюре.Добавяш към тях запържен в олио лук.За КартоШника.
    С корите и пълнежа процедираш,по същия начин ,както и за тиквеника.Със заливката също. Peace

# 133
Селма, благодаря!   bouquet Малко да отминат празниците и ще ги пробвам, със сигурност ще са вкусотии.

# 134
  • София
наистина божествен тиквеник, Селма Hug обрах всички точки вкъщи  Grinning
но нали не бях правила досега тиквеник изобщо и направих някои малки гафчета - не бях разбрала, че 1,3 кг е непочистената тиква, а мислех, че става въпрос за изчистена, та плънката ми беше в повече,  и корите бая се бяха изпънали до пукване , отделно сложих и доста смлени орехи и галета, та доливах мляко в заливката, но пак стана чудесна Party
ето снимки http://i255.photobucket.com/albums/hh148/lutien_tinuviel/hliab%2 … ndja/CRIM0062.jpg
http://i255.photobucket.com/albums/hh148/lutien_tinuviel/hliab%2 … ndja/CRIM0061.jpg

Общи условия

Активация на акаунт