Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 696
  • 634
  •   1
Отговори
# 315
  • Габрово
Аз и двата пъти го правих с дебели, точни кори (само че не бяха печени на сач). Така че може Simple Smile

# 316
Аз съм ползвала дърпани кори на сач,но само за баница със сирене.По-дебелички са от обикновенните кори.
Мисля,че е по-добре да направиш с по-тънки кори тиквеника Peace
Но при всички случаи задължително го опитай - невероятен е Heart Eyes

През нощта метнах един да се пече и вече познайте колко е останало.
Майка каза, че по-хубав тиквеник не е яла през живота си, а децата и мъжа закусваха в къщи преди градина и училище с него.
Стана и с дебели кори - някакви уж по "сръбска рецепта".
Не се отказвайте  Peace Peaceот муската  и канелата. Дават особен аромат и завършеност на вкуса.
Селма,
Мерсиииии   bouquet.

В тези трудни времена освен че ни информираш, ти ни и стимулираш да се справим, че колко му е да купим по един боклук, пълен с имитации, и да си спестим време и сили за готвене.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:49 от Miraetta

# 317
Селма, бях си обещала, че днес ще правя това чудо на чудесата.
Е, не се получи на външен вид като твоя, но е невероятно вкусен.
Благодаря! Hug  bouquet

http://media.snimka.bg/5352/016960074.jpg

# 318
  Франческа,много хубав ми изглежда твоя тиквеник!Наистина!Страхотно се справи! thumbsup
  Miraetta ,много се радвам,че и у вас сте останали доволни! Hug

# 319
 Франческа,много хубав ми изглежда твоя тиквеник!Наистина!Страхотно се справи! thumbsup
Амиии, не!Има какво да се желае, сравнявайки с оригинала.  Naughty
Искам да те питам какви размери ти е тавата? Моята е 35см/40см. Ползвам тази тава, която ми е с големина на фурната.
Изразходвах един пакет кори Белла.

Според мен допуснах две грешки:
1. Заливката я направих от 4 яйца и две чаши мляко/двойна доза/, но пък сложих много малко сода-на върха на ножа. С това количество заливка правя баница и става по-сочна, та реших да удвоя твоето количество.
2.Моята тава събра около 9-10 навити рула/т.е. целият пакет кори/. Да не съм ги стегнала при навиването и заради това да не бухна?

П.П.Нямаше да се сетя да полея с такъв вид глазура. Невероятно вкусно е.
Има още от тиквеника, но моите питат кога ще правя пак?
Еееее, ще почакат поне една седмица.

# 320
Франческа Джонсън,пека тиквеника в тава с размери 23/32 см (+- 1 см)
Твоя тиквеник се е получил по-нисък,защото го е изяла широчината.Аз когато нареждам завитите кори в моята тава,направо едвам напъхвам последната,толкова плътно се разполагат една до друга.
Освен това заливката може би наистина му беше множко на твоя тиквеник и леко го е сплескала.
Но,странна работа,на снимката нищо не личи.Изглежда си отлично! Simple Smile Peace

# 321
  • София
Селма,тиквеника,както и всички твой рецепти ,които съм правила досега са страхотни.Благодарности и поздравлвния!!!

# 322
Заглавието на темата е подвеждащо  Crossing Arms

По добре е: АБСОЛЮТНО БОЖЕСТВЕНОСЪВЪРШЕН  Peace

Като любител на всичко що е сладкиш, бих казала скромно, че с годините съм нещо като академик член-кореспондент по качеството на кексове, торти и сладкиши (повече ям от колкото правя, ама то и от дегустатори оценители има нужда  Mr. Green)

Тиквеника е ЖЕСТОК!!!
Селма, хиляди благодарности   bouquet
Получи се супер, само леко модифицирах изпълнението. Заместих содата с бакпулвер, а парченцата масло за накрая ги разтопих и добавих в заливката - така попиха и надолу.

За да опитам да се реванширам на всички ви за споделеното: направих по същата технология щрудел - вместо тиква ябълки, добавих нарязани сурови бадеми, а в глазурата капнах няколко капки коняк.
Резултата беше доста добър

Поздрави на всички

# 323
Селмичка, ето и снимките от тиквеника, който правих вчера. Излишно е да споменавам, че стана невероятно вкусен! Crazy Hug
Този път сложих по 2 ч.л. захар на кора, както и 1-2 лъжички захар в сместта за заливката. Peace

Ето как стана при мен:

# 324
както и 1-2 лъжички захар в сместта за заливката. Peace

Знаеш ли.В заливката слагам 1 пакетче ванилена захар,може би затова ми е достатъчно сладка. Rolling Eyes Simple Smile
  Много хубави снимки! Hug

Fussii,много сладко се изразяваш! Heart Eyes Благодаря! Blush
shom4e,радвам се ,че си останала доволна! Grinning

# 325
Мерси, Селма Hug Аз нямах никаква ванилия под ръка, нито ванилена захар. Ако имах ван. захар - тогава си е ОК без друга захар. Peace

# 326
Селма, понеже през почивните дни ще се явявам на поправителен Joy искам да попитам за моите размери тава: 35см/40см... :
1. Какво количество мляко и яйца да ми е заливката?
2. Според теб, за тази тава колко кори ще са ми необходими за да я запълня?
Имам Фамилия и Белла обикновени.

# 327
Гуруто  Hug ще каже, ама и аз, аз другарко,  да си кажа Joy

по рецептата карай, мисля, че ще ти е достатъчно. Ако сложиш 1 яйце допълнително, има вероятност да се "запечата" в повече, отколкото е необходимо и няма да се получи желаната въздушност

Ама пробвайте и с ябълки и бадеми ... жестоко става!!!

# 328
Селма, понеже през почивните дни ще се явявам на поправителен Joy искам да попитам за моите размери тава: 35см/40см... :
1. Какво количество мляко и яйца да ми е заливката?
2. Според теб, за тази тава колко кори ще са ми необходими за да я запълня?
Имам Фамилия и Белла обикновени.
  Ползвай Фамилия,те са повече на брой.Ако ролата пак не седят достатъчно плътно едно до друго добави няколко с корите от Белла.
  Ориентирай се на място ,обаче.В момента само на въображение карам. Laughing
  Ролата ще ги слагаш напречно на тавата,предполагам?
  За заливката .....отново ориентирай се на мястото,според броя на ролата.Ако за оригиналните пет отива 1 порция заливка,то за 10 съответно ще направиш 2 порции.(Бая голям тиквеник ще ти се получи!  Party )
   И така. Simple Smile

# 329
  • Хасково
Да докладвам и аз!
В неделя правих тиквеника.
Тъй като нямах прясно мляко сложиш 300 мл. газирана вода и 3 яйца в заливката.

Ползвах кори Белла  обикновени стигнаха ми точно за моята тава е 25 х 35 см.
Количеството тиква което сложих беше около 1500 гр. не знам това ли беше причината или моя вкус е изкривен\досега винаги съм ползвала задушена тиква за тиквеник\, но сякаш тиквата остана леко сурова  Sad.
Но се изяде!
Другия път ще опитам с леко задушена тиква и малко повечко захар!
Но това със захарта зависи и от вида на тиквата има тикви които са много сладки други изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт