Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

  • 315 257
  • 634
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 7 433
   gigio,първият път ,когато правих тиквеника,не ми стигна тиквата и последното руло напълних с ябълка и орехи.Да ти кажа,вкуса му явно отстъпваше на тези с тиквата.Може би, ябълката не беше от най-вкусните,може би,аз не съм подходила към нея правилно,но......Моят извод е:предпочитам тиквата! Grinning
    Но ти можеш да стигнеш и до някой друг извод! Simple Smile

# 46
  • Мнения: 1 032
По принцип винаги пробвам рецептите с тиква след това и с ябълка и досега не е имало лош резултат. Даже понякога с ябълка са ставали по- вкусни нещата. Сега обаче и мен нещо ме човърка, че ябълката май не е удачен избор. За това питам- да не се хабя, а да си правя рецептата с тиква, че поне вече е изпитана.

# 47
# 48
  • Разград
  • Мнения: 3 114

Много вкусен изглежда,май трябва да си купя тиква.

# 49
  • Мнения: 406
Бързо отивай до магазина  Peace Няма да съжаляваш   bouquet

# 50
  • Мнения: 795
Ще го пробвам задължително!

# 51
  • Мнения: 7 433
По принцип винаги пробвам рецептите с тиква след това и с ябълка и досега не е имало лош резултат. Даже понякога с ябълка са ставали по- вкусни нещата. Сега обаче и мен нещо ме човърка, че ябълката май не е удачен избор. За това питам- да не се хабя, а да си правя рецептата с тиква, че поне вече е изпитана.
   Нищо не ти пречи да пробваш.....Да направиш 1-2 рула с ябълка,например,останалото с тиква.
   И да не стане,както го очакваш,поне количеството няма да е голямо! Simple Smile

     Перфектно изглежда!Браво,браво,браво! newsm10 newsm10 newsm10

# 52
  • Мнения: 1 907
Няма начин да не го пробвам!
После задължително ще се отчета  Laughing

# 53
  • Мнения: 7 433
Няма начин да не го пробвам!
После задължително ще се отчета  Laughing
    Ако искаш(и имаш нужда) можеш да погледнеш рецептата отново.Редактирах се и я направих  "стъпка по стъпка". Simple Smile

# 54
  • Мнения: 99
снощи го правих ттиквеника и е супер на вкус. Благодаря за рецептата на Селма smile3525
Искам само да ми дадете съвет как да стои пухкав тиквеника ми, каква е тайната и на тиквеника и на баницата с точени кори за да не се смачкват? Как правите вашите така, че да си остават пухкави и бухнали? Защото аз не мога в това отношение да ги догодя. Селма моля те помагай със съвет-защо ми се сляга newsm78

# 55
  • Мнения: 7 433
  Жанета,аз правя заливка от яйца с прясно мляко и със щипка сода бикарбонат.Не знам,какво имаш пред вид под "пухкавото", моят тиквеник се получава толкова пухкав,колкото на снимката. Simple Smile

# 56
  • Мнения: 99
Да Селма, аз точно на снимката го гледам-чуден е. Имам предвид, че самите кори не се слепват и тиквеникастои пухкав, мек, въздушен....А моя става като глетав....ох, ами как по-точно да го обясня newsm78 Може би трябва корите да се навиват вного леко, рехаво-вероятно много съм ги стегнала newsm78-дали може да е от това?

# 57
  • Мнения: 7 433
  Жанета,не знам,дали прекаленото стягане играе анти-пухкава роля...Пробвай,наистина, да ги навиваш по-леко рулата. А количеството на плънката?Дали е било достатъчно при теб? Rolling Eyes

# 58
  • Мнения: 406
Аз този го правих като корите ги налагах една върху друга  Peace и  стана страхотен тиквеник

# 59
  • Мнения: 5 001
  Жанета,не знам,дали прекаленото стягане играе анти-пухкава роля...Пробвай,наистина, да ги навиваш по-леко рулата. А количеството на плънката?Дали е било достатъчно при теб? Rolling Eyes
Селма отново поздравления за вкусната рецепта,която си представила блестящо  Hug Hug Hug Hug

Аз не съм заливала никога досега тиквеник,но ще пробвам и твоята рецепта

А относно глетавостта на тиквеника нека да кажа и моето мнение,ако позволиш  Crazy

Тиквеника става глетав когато тиквата е много мокра.Т.е. има прекалено много сок.
Аз винаги след като я настържа ,обърквам с 1-2 щипки сол.Оставям да престои около10-15 мин. и я изстисквам.После добавям захар на вкус,канела(пак на вкус) и после само редя корите и слагам смело от плънката....Когато се сложи да се пече се пече на умерена температура.
И въпреки,че не съм заливала досега тиквеник,никога не е ставал глетав....

Общи условия

Активация на акаунт