Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 468
  • 634
  •   1
Отговори
# 540
И аз правя тиквеник по тази рецепта, наистина е божествен! За да не ми изсъхва горната кора, разделям заливката на две части. Половина заливам в началото на печенето, а другата половина по средата на печенето и така не изсъхва, стои сочен! Благодаря на авторката за хубавата рецепта!

# 541
Подготвих се и аз за тиквеника- след трудна борба с тиквата и рендето,вече съм на стенд бай.Прочетох коментарите , ще ползвам съветите за заливката и глазурата, за печенето и т.н.
По-късно ще има отзив, надявам се положителен.

# 542
Днес направих и аз тиквеника.Преди малко  го опитахме.Мнението ми е че лимона които се слага накрая  не е необходим понеже тиквеника става кисел.Може би по добре ще е да се залее със захарен сироп.Сложих 3супени лъжици захар на всяко руло и въпреки това захарта пак не беше на нужното ниво.Определено другия път ще си правя старата рецепта.Весели празници!

# 543
  • София
Благодаря за рецептата!
Спазих всички мерки и теглилки и според мен всичко е точно!
Моите хора в нас казаха, че съм надминала себе си! Вкусно, мноооооого вкусно.

# 544
При мен тиквата остана недопечена, а отвън  покафеня  коричката.Захарта е малко също.Не е сладък,въпреки пудрата захар отгоре.

# 545
Аз също за Коледа правих този тиквеник, но малко претупах работата. Вместо да ръся всяка кора със захар и да редя тиква след това аз директно обърках тиквата със захарта и канелата. Мажех си корите с масло и после ръсих с плънката и завивах. Единствената забележка, която имам към себе си е, че трябваше да слагам по по-малко плънка. Иначе стана вкусен и почти свърши. Рецептата вече е в тефтера при рецептите, които ще се правят и друг път.

# 546
  • Някъде на път....
Селма, тиквеника наистина е божествен!  Peace

Аз направих леки промени, но основната рецепта е твоята. Поздравления!   bouquet  Hug

# 547
  • SHOOT ME 10 $
Всичко е добре замислено, ама това дето слагате тиквата сурова...ами пробвайте преди това да я задушите в тиган с малко мазнина ,да си пусне водата и да си смени цвета малко,да стане годна за ядене .Повярвайте ми!Жена ми винаги така прави и тиквата е по-приемлива така.Иначе нали знаете кой яде най-много тиква? (прасето) На всичкото отгоре ,накрая се сиропира с много силен сироп-вода и захар.

# 548
Направен по рецептата на Селма, тиквеникът напълно си отговаря на названието и никаква пържена тиква не му трябва, прекрасен си е със суровата. Peace

# 549
  • SHOOT ME 10 $
Сурова тиква мисля ,че споменах вече кой яде.Няма да Ви убеждавам повече и да се принизявам до Вашите вкусови потребности мили домакини. Горко на мъжете Ви... Peace

# 550
  • Някъде на път....
Направен по рецептата на Селма, тиквеникът напълно си отговаря на названието и никаква пържена тиква не му трябва, прекрасен си е със суровата. Peace
Абсолютно!  Peace
Тиквеника си е уникален със сурова тиква!  Peace

# 551
Сурова тиква мисля ,че споменах вече кой яде.Няма да Ви убеждавам повече и да се принизявам до Вашите вкусови потребности мили домакини. Горко на мъжете Ви... Peace

Е, може и не така грубо! Първо тиквата не е сурова, а печена, второ пържено не всеки яде и трето, такива генерални изводи........особено пък в кулинарията, хич не вървят. Може на някого да не допада, вкусове разни, но това не означава, че рецептата не е добра и задължително трябва нещо да се променя по нечие настояване. Не, че не може да се промени, но вече няма да е "божествения" на Селма, а просто друг тиквеник. Нека всеки прави и хапва каквото и както му харесва, но няма нужда да обижда хора, не споделящи вкуса му. Peace

# 552
Тук  обсъждаме точно тази рецепта, която по мое мнение е уникална. Не съм яла по-хубав тиквеник. Ако някой иска да пържи тиквата, да си пусне нова тема с неговата рецепта. И горко на тези мъже, чиито жени пържат.  Peace

# 553
Аз също правя тиквеник със сурова тиква.....След настъргването посолявам настърганото количество с 1 щипка сол и след 15 мин изстисквам тиквата....После карам както ме е учила баба и мама.....Смесвам с канела,орехи и захар и т.н. .....Никога тиквата не е била сурова след изпичане на тиквеника....

midkoo,много грубо изказване! Crossing Arms

# 554
  • Калифорния, САЩ
  Господин midkoo, на мен също не ми харесва начина ви на изказване, доста грубо се изразявате за нас - "прасетата", както ни наричате. Тиквеника наистина е божествен, а тиквата се топи в устата, всяка хапка ми се иска да е последна, но не мога да спра да го ям. А вие всъщност опитахте ли го? А може би майсторът/майсторката, който го е приготвил, е сбъркал нещо или пък само толкова може? Прегледах профила ви и видях само негативни емоции, бликащи от мненията ви. Защо не се замислите дали пък нещо при вас не е наред, да се опитате да промените мирогледа си и да погледнете на света с по-добро око. Мисля, че точно сега е времето на хубавите промени, в началото на новата година, нека се опитаме да бъдем по-човечни и уважаващи себе си и другите. Желая ви повече усмивки, положителни емоции и промяна към по-добро!

Общи условия

Активация на акаунт