Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 731
  • 634
  •   1
Отговори
# 225
обожавам тиквеник,но никога не съм правила Embarassed
   Хайде!Сега му е времето! Grinning
   Виж колко разкошни цигулки се продават навсякъде точно за целта. Wink

# 226
Ох, не се научих че като слагам от любимите ми съставки по повече не става по-хубаво, а провалям рецептата!
И защо не усещам орехите като сложих около 150 грама? Пф, а пък като ям имам чувството че съм сложила кори отдолу и отгоре и съм изсипала посредата цялата плънка.
И не е ясно защо съседни парчета са едното сурово, другото изгоряло.  smile3511Аз паднах, друг ще ме замести...  smile3518А направо ме е срам да си призная, че докато се печеше тиквеника и се носеха ароматите... си мислех, че утре ще имам непредвидена задача да занеса от него на племенниците!

Поздравления на авторката за нейното изпълнение и за ясната и перфектно изложена рецепта.
Поздравления и на всички от вас, които са направили къде по-добри, къде по-лоши копия на оригинала  Hug

# 227
read only,не се разстройвай!Сигурно не ти беше ден за тиквеника Laughing
И на мен ми се е случвало тотално да провалям  прекрасни и 100 пъти изпробвани от мен самата рецепти. Crazy
Пробвай да го направиш отново след като мине малко време.Няма как да не ти се получи! Grinning

За орехите.....макар аз самата и да не слагам от тях,мисля,че за толкова голям тиквеник трябва да са по-голямо количество. Peace
Хубав ден! Heart Eyes

# 228
Задължително ще пробвам пак.
Искам да попитам с каква цел се слага сода бикарбонат в заливката?

# 229
Задължително ще пробвам пак.
Искам да попитам с каква цел се слага сода бикарбонат в заливката?
 За леко бухване на тиквеника. Peace

# 230
Ето го моят божествен тиквеник.
Още веднъж благодаря на Селма   bouquet

http://tsvetyr.snimka.bg/other/tikvenik.436717.0.big
     Изглежда страхотно! Hug И какво на края?С кисело мляко ли го направи? Simple Smile
Да,с кисело мляко го направих.
Но задължително ще го направя и "в оригинал" Wink

# 231
Направих го без индийско орехче. Тази подправка ми е крайно непозната като вкус и затова може би съм резервирана.. Не стана за снимка, че малко го прегорих (пекох на по-силна фурна отколкото трябваше в началото), но иначе се получи много вкусно Simple Smile

Селма, на този тиквеник се бях наточила миналата година като бременна и така и не можах да го направя  Embarassed Дано детето няма запечатан неосъществен тиквеник някъде в мозъчето си  hahaha Виж в какви дилеми ме вкарваш с твоите хубави рецепти  Peace

# 232
и аз правих днес тиквеник за пръв път
стана чудесен

# 233
Уникално !  Hug

# 234
И аз направих тиквеника по тази рецепта. Стана превъзходен, дори аз го харесах, а не обичам тиква по принцип. Много сочен и екзотичен. Спазих рецептата почти изцяло, но добавих смляни орехи. И го направих като вита баница, че продълговата тава беше заета. Иначе сложих индийското орехче (обожавам тази подправка!) и доста тиква, над килограм със сигурност. Следващия път ще пробвам без орехи, за да добие онзи приятен, жълт вид. Ето снимки, качеството е малко кофти: Тук и  парче.

Благодаря, Селма!

# 235
  Клото,благодаря за снимките!Много са хубави!
  Приятно ми е ,че си се доверила на тази рецепта! Grinning

# 236
# 237
Тъкмо го изкарах от фурната тиквеника, даже и още горещ го пробвах  Mr. Green Другият път обаче, малко повече захар ще му сложа, че аз обичам по-сладичко   bouquet

# 238
  • София/Варна
Един малко тъп въпрос  Embarassed
Как се прави глазурата от лимон и захар

# 239
Един малко тъп въпрос  Embarassed
Как се прави глазурата от лимон и захар
  В рецептата е описано. Simple Smile

Цитат
за глазурата:
    сок от половин лимон
    пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)

Тази лимоново-пудрена каша и се нарича глазура. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт