Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 734
  • 634
  •   2
Отговори
# 240
Някой ли е вместо захар да сложи мед?

# 241
Някой ли е вместо захар да сложи мед?

И аз бих го правила с мед, ако става - ще бъде много по-здравословно!

# 242
    Ами......не съм сигурна за по-здравословното..... Thinking
    Все-пак меда ще се бработи термически,което означава,че не само ще загуби от свойствата си,но й ще придобие негативни такива.
     Rolling Eyes

# 243
Това не го знаех - за промените при термична обработка на меда.
А пък толкова често правя бонбони с мед и орехи за племенниците и си мисля, че здравословно...

# 244
     О,и аз често обработвам меда термически:то не са медовици,меденки,кексове.....
     Но не е здравословно такова обработване,никак...
     Сигурно в нета има доста материали по този повод.Аз да не пиша заплашители думи в тази "божествена" тема.

# 245
Оооох, опитахме този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!! Grinning
Селма, БЛАГОДАРЯ за рецептата!!! Hug Ще го поднеса и на Коледа!
Много вкусен, МНОГО! Точно както си го описала - не-ве-ро-я-тен!
И не става много сладък, и...хм...много бързо свършва да му се не види!  Wink

# 246
# 247
аз предпочитам тиквеника с домашноприготвени,точени кори. с тези купешките не ми харесва нещо.
 за плънката интересни добавки ,смело и сладко. браво.

# 248
  • София
И аз благодаря за рецептата.Направих тиквеника вчера, стана наистина божествен.За съжаление не успях да го снимам защото се изяде много бързо.Направих го както е по рецепта, само прибавих повечко захар, сложих и малко галета и орехи, в заливката изсипах малко повече мляко.Стана разкошен

# 249
  • София
Ето го и моя тиквенк
http://vndb.snimka.bg/hobby/kulinarni-vkusotii.170946.15748041
Остана ми тиква от фенера на детето и се поразтърсих какво да я направя.С мъжа ми обожаваме тиквеник- с много орехи,много тиква ,много канела...Но аз не правя-майка ми се занимава с това...
Но реших да го пробвам този и то ТОЧНО по рецептата
Току що го опитах- странен е на вкус с тази лимонена заливка ми прилича на една баклава ,която правя...
Много е вкусен ,въпреки че го опитах още топъл  Laughing
Довечера ще разбера и мнението на мъжлето....
 Hug

# 250
vnd,благодаря за мнението ти,както и за снимката. Hug
Изглежда доста сочен получилия се тиквеник!Само се чудя,дали си го изпекла добре ? newsm78

# 251
Направих тиквеника. Снимка няма, защото много бързо свърши  Heart Eyes
Забравих обаче содата  Embarassed и не беше много пухкав, но пък беше изключително вкусен! Другият път ще сложа повече глазура, защото много добре допълва вкуса  Hug

# 252
  • София
...Само се чудя,дали си го изпекла добре ? newsm78
Да ,много добре е изпечен,може да ти се струва суровичък,защото на  снимката е още топълТова са вурст-чета,развязани на две около 5см.

# 253
vnd

Може ли рецепта за Руло Алисия: http://vndb.snimka.bg/hobby/kulinarni-vkusotii.170946.3930210
и за Торта Крем Карамеел:http://vndb.snimka.bg/hobby/kulinarni-vkusotii.170946.3930146
  bouquet

# 254
  • София
Дойде му ред на този божествен тиквеник! В момента го правя и имам едно питане за течността,покрива ли корите или на дъното седи,нещо ми малее или така трябва? newsm78 А и горе-долу печенето колко минути е?

Общи условия

Активация на акаунт