Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 558
  • 634
  •   1
Отговори
# 465
Името на този тиквеник е най точно БОЖЕСТВЕН.Всички вкъщи го харесаха.Пратих и на майка ми която е майстор на тиквеника,нямаше търпение да ме похвали че най сетне  съм се научила да правя тиквеник,да си призная,аз за първи път се реших да се пробвам да направя тиквеник,макар че имам дълг стаж като домакиня.
Благодарна съм че попаднах на тази разкошна рецепта,която стана любима в моя дом ,дори снахата която не яде тиква го хареса.
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ СЕЛМА  chef newsm10

# 466
Името на този тиквеник е най точно БОЖЕСТВЕН.Всички вкъщи го харесаха.Пратих и на майка ми която е майстор на тиквеника,нямаше търпение да ме похвали че най сетне  съм се научила да правя тиквеник,да си призная,аз за първи път се реших да се пробвам да направя тиквеник,макар че имам дълг стаж като домакиня.
Благодарна съм че попаднах на тази разкошна рецепта,която стана любима в моя дом ,дори снахата която не яде тиква го хареса.
МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ СЕЛМА  chef newsm10
     Че хубави думи!  Heart Eyes
     Благодаря и аз!  Hug

# 467
  • София
Селма, страхотна рецепта, днес ще се пробвам да направя тиквеника, но постен, ще залея с газирана вода  newsm78 .Дали някой вече е пробвал такъв вариант по време на поста  Praynig Но за Коледа задължително ще е този тиквеник  Wink
 Поправям се, прочетох че някои момичета са правили този тиквеник в постен вариант, така че запретвам ръкави  Laughing

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 10:12 от Ева на третия етаж

# 468
  • Варна
Селма, чудна рецепта, благодаря   bouquet
Добавих орехи и стана чуден, а за първи път правя тиквеник. Преди половин час го извадих и с мъжа ми вече ометохме половината тава  Embarassed Малката като се събуди от следобедния си сън и тя ще похапне и съм сигурна, че ще й хареса. Майка ми се точи довечера да дойде да си вземе да го опита, но ако не побърза, може и да не остане за нея. Трябва да й скрия едно парченце  hahaha

# 469
аз отново направих това изкушение  Grinning, килцата ще растат, но не устоявам  Heart Eyes. поздравления за чудесната рецепта и се надявам по празниците да взема ъкъла на близки и познати с моите не чак до там кулинарни постижения, благодарение на тази чудесна рецепта. Hug приятен ден и да ви е вкусно. който не го е напривл е сгрешил  Peace

# 470
Neya,*нова_жена* ,благодаря ви за топлите коментари!  Hug Heart Eyes

Ева на третия етаж,успя ли да направиш постния вариант?Хареса ли ти резултата?Сигурно доста хора ще се заинтересуват от мнението ти покрай поста.  Simple Smile

# 471
  • София
 Ох, Селма, много се извинявам, че не споделих по- рано  Embarassed
Да, направих го, стана фантастичен  Heart Eyes Тъй като съм луд фен на маслото бях скептично настроена, но се получи. Добавих и орехи. Направих обаче сока от лимон и пудрата захар малко по- редичко, защото ме достраша да не стане сух.
 Селма, споделила си много страхотни рецепти, за Коледа ще хапваме тиквеника в твоя вариант   bouquet

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 14:50 от Ева на третия етаж

# 472
  • Вече в моята си приказка...
И аз направих тиквеника. Ама... направих гаф - забравих да сложа захар в корите. Добре че поне се сетих преди да метна баничката във фурната. Така, друго което не сложих е канела и индийско орехче - канелата не е на почит у дома, а заради второто не ми се слизаше до магазина. И третото нещо, което лично на мен ми се струва излишно, е този сок от лимон с пудра захар. Не посмях да покрия всички квадратчета от баницата с него и добре направих. Залях с него само две-три от тях. Не ми допадна този кисел вкус, който се получи. Обаче, за щастие, имам още един пакет кори и още настъргана тиква. Смятам по-късно следобед отново да повторя.

# 473
Ева на третия етаж,радвам се,че ти хареса постния тиквеник!И ти благодаря,че сподели впечатленията си тук!  Hug

MiRa_55,благодаря за мнението.
Дано със  следващия  опит успееш да нагодиш рецептата за твоя вкус.  Simple Smile

# 474
  • London, baby
Селма, направих този тиквеник днес и бързам да се отчета - страхотен е! Благодаря, че сподели рецептата!

# 475
Каня се след малко да направя тиквеника...но какво е умерена фурна в градуси и колко приблизително се пече до готовност?

# 476
  160 градуса с вентилатор
  180 градуса без вентилатор

Но ти говоря за моята фурна.Нали се сещаш ,всяка фурна е със своя характер.  Laughing

Времето за изпичане.Никога не го засичам.... Rolling Eyes Може да е около 35-40 минути.Но пак е ориентировъчно.

Успех!  Hug

# 477
Отново благодаря на Селма  bouquet

# 478
Направих тиквеника, обаче без тези "охлювчета" , които ме дразнят да ги въртя - просто кори , плънка, кори, плънка.
И пак стана. newsm10

# 479
Селма,днес реших ,че трябва да направя тиквеник(за първи път в този ми живот Embarassed)и попаднах на тази рецепта.Е ,няма толкова вкусен тиквенин, аз сложих и орехи.Много съм горда от себе си.Благодаря ти ,че сподели тази рецепта с нас.
П.с. утре ще нося от тиквеника на баща ми,да видим дали ще го хареса.На времето баба ми правеше невероятен такъв ,така че летвата е високо Grinning
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт