Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 532
  • 634
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Тиквеника е наистина разкошен! Миналата година есента го правих за първи път и съм очарована. Селма - поздравления за страхотната рецепта   bouquet

# 511
  И аз благодаря на всички за милите думи и отзиви!  Heart Eyes Hug

# 512
  • София
Ммм, страхотен стана. Сложих и по 2-3 лъжици счукани орехи в тиквата.Превъзходен вкус:)

# 513
Преди малко го направих и вече го започнахме... Наистина е божествен. Благодаря за рецептата.

# 514
  • София
И моят тиквеник изглежда страхотно, довечера ще се опита и сподели мнение. Аз също сложих орехи в тиквата. Благодаря за рецептата!  bouquet

# 515
Селма, хиляди благодарности, мила, за вкусния тиквеник.  bouquet Правих го без промени, т.е. не добавях орехи, ще нося утре на майка, а тя не може да ги яде. С половинката хапнахме по едно.....парчище направо Embarassed, още горещ, мнооого вкусен, като крем-торта. Heart Eyes Снимките не струват, вечерни са, хубаво, че качеството им не влияе на това на божествения.  Grinning 

# 516
    Лабрекс , с какви хубави снимки си украсила темата !   bouquet
    Виждам,че тиквеникът ти е станал перфектен !  Hug
    Благодаря от сърце за милите думи !  Heart Eyes

Ivi_M_Z, milamia , благодаря ви !  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 07:17 от Селма

# 517
Имам нужда от помощ. Две поредни години правя този тиквеник за Бъдни вечер точно както е по рецептата. Къщата мирише невероятно а тиквеника още повече. Разликата е че аз слагам и орехи тъй като го обичаме повече така. Всичко много добре обаче като го сложа да се яде има един такъв вид на суров. Корите са изпечени ама тиквата нещо куца. Трябва да ми минат няколко дни да седи на студено и тогава става за ядене. Намислила съм пак да го правя обаче ме е страх от същия ефект. Дали в печенето не е проблема. Помагайте че време не остана.

# 518
  Пробвай да го печеш малко по-дълго . Да не би наистина да го оставяш недоизпечен ?  Thinking
  Всъщност колко време и на каква температура печеш ?

# 519
Имам нужда от помощ. Две поредни години правя този тиквеник за Бъдни вечер точно както е по рецептата. Къщата мирише невероятно а тиквеника още повече. Разликата е че аз слагам и орехи тъй като го обичаме повече така. Всичко много добре обаче като го сложа да се яде има един такъв вид на суров. Корите са изпечени ама тиквата нещо куца. Трябва да ми минат няколко дни да седи на студено и тогава става за ядене. Намислила съм пак да го правя обаче ме е страх от същия ефект. Дали в печенето не е проблема. Помагайте че време не остана.
Моя също стана така.Мисля че повече време трябва да се пече.

# 520
Значи винаги над час и на 180 градуса да е по бавно. Освен това гледах сега снимки от долу хартия слага ли ? Аз го правя точно по рецептата и слагам кора от долу. Дали да не задуша тиквата. Иска ми се да стане да не се излагам пак и тази година Sad

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 18:36 от beb4oto80

# 521
Значи винаги над час и на 180 градуса да е по бавно. Освен това гледах сега снимки от долу хартия слага ли ? Аз го правя точно по рецептата и слагам кора от долу. Дали да не задуша тиквата. Иска ми се да стане да не се излагам пак и тази година Sad
 Хм... Да не би фурната да ти е по-слаба .
  При мен на тези градуси и време тиквеникът ще е готов .

Хартия отдолу няма .

Идва ми ,като идея ,да прибавиш към настърганата тиква малко нишесте(или брашно) ,за да поеме от влагата ,която евентуално ти идва вповечко ..... Thinking

# 522
Май ще разгадаем загадката. Сега видях тавата 23/32  Thinking което значи че трябва да навивам на късата страна а не на дългата ли. Имам предвид корите. Защото аз до сега винаги го правех в по голяма тава и навивах по дължината на корите

# 523
  Това би могло да повлияе на височината на тиквеника ,но не и на влажността .  Simple Smile

# 524
Той не е влажен просто тиквата като я хапваш има вкус на недопечена. Фурната ми е Аристон и  е на 4 години .Готвя основно на вентилатор. Ето и друго питане ти къде го слагаш когато печеш на вентилатор по средата или най долу. Друго което видях е повечето препоръчват тиква цигулка. Аз до сега не съм правила с нея. Определено е по вкусна и по лесно сваряема от другата. Правя пюретата на бебето с такава. Ами пак ще пробвам дано този път пък стане

Общи условия

Активация на акаунт