Яслата 15 - празниците наближават, а децата оздравяват!

• 15 585
  • 239
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте приемате ли нови мами  Rolling Eyes
Аз имам щерка Яна се казва и ходи на ясла .Ние сме от Хасково имаме си  и по-голям батко Митко той е в втори клас .
И при нас в яслите искат непрестано нещо -салфетки,тоалетна хартия ,мокри кърпи,домакинско руло,сапун.
Ние нямаме родителско настоятелство.

# 46
  • София
Здравейте,
по повод коледните празненства да се включа и аз. При нас също родителите няма да присъстват, ще има дядо Коледа с който ще се снимат. Събират ни по 4 лева за някакви торбички с лакомства, които ще им подарява дядо-то  Mr. Green. Само че, преди няколко поста прочетох, че в друга ясла торбичките с лакомствата се отпускали от общината. Лелята каза че торбичките с лакомствата били поръчани вече, трябвало да се платят до край на седмицата. Интересно ще е ако общината ги отпуска безплатно а ние ги плащаме  Rolling Eyes
Аз искам да питам нещо друго. Мислите ли да подарите нещо символично на лелите за Коледа? При нас са 4 лели, мисля да купя по един коледен сувенир за всяка /свещ или нещо подобно/ и да им подаря. Чудя се дали има такава практика по принцип, за да не се изложа  newsm78. Давайте съвети.

# 47
Привет!
Я да попитам аз какви пари ви искат на вас за каледарите - големите и малките?

# 48
  • София
tini-mini Голям картонен с някакъв жираф май беше - 5,50 лв
Малък за портфейл, ламинирана малка снимка - 1,00лв
Картичка /при нас бяха отвратителни/ коледна с някакъв надпис - 4,50 лв

# 49
  • Върху лъчите на Слънцето.
Мислите ли да подарите нещо символично на лелите за Коледа? При нас са 4 лели, мисля да купя по един коледен сувенир за всяка /свещ или нещо подобно/ и да им подаря. Чудя се дали има такава практика по принцип, за да не се изложа  newsm78. Давайте съвети.
Да, естествено!  Grinning Не съм решила какво ще бъде, но определено ще им взема нещо за спомен от детето! Преди години работих в едно ОДЗ и пазя това, което децата са ми подарявали. Ако знаете колко ми е приятно като гледам тези сувенирчета или картички, изписани от децата, или мартенички, направени от техните ръчички... имат голяма сантиментална стойност! Не е нужно да е нещо скъпо и голямо. Нека да е нещо малко, трайно, за да може да се съхрани с времето. Така в кухнята всеки ден си гледам едно жълто гипсово пиле с герданче и се сещам за момиченцето, което ми го подари... а беше преди 7-8 години... не помня вече  Embarassed
А и на детето ще му е приятно да поднесе изненада на госпожите...

Привет!
Я да попитам аз какви пари ви искат на вас за каледарите - големите и малките?

За джобния формат ни искат по 1.60 лв, за едни средни като размер - прелистват се на 4 страници и в средата е снимката на детето - по 6 лв, а има и големи - почти колкото плакат - по 4 лв. Тези, джобните, обаче, със сигурност ще ти излезнат по-евтино в някое фото да си ги поръчаш- 1-1.20 най-много - миналата година са били по 1 лв във фотото. Имаше и картички, но не им обърнах внимание.

# 50
  • Върху лъчите на Слънцето.
Малък за портфейл, ламинирана малка снимка - 1,00лв
При на са 1.60 ... нямам думи - какви печалбари!  #Cussing out Аз затова и не им поръчах! Crossing Arms

# 51
Мерси за отговорите!  Hug При нас са по 6 лв големите, по 1.50 малките календарчета. Явно са сходни цените.
Идеята за подаръче на сестрите и лелите е много добра! Непременно ще измисля нещичко.  Peace

# 52
Тези календари-големите с листовете са по 1.50 по борсите+снимката да кажем 0.50лв.= всичко на 2лв. Двойна, тройна надценка. При нас са по 4.50 в яслата и 6лв. в детската градина......

# 53
  • София
При нас пък няма календари Sad Иначе родителско настоятелство имаме. И въпросче и от мен - по колко деца са в група при вас? Днес плащах таксата и видях списъка за нашата група и ми се зави свят - 27 деца, а в системата са приети само 20 бр. Явно 7 са незнайно от къде дошли Mr. Green За подаръци не се бях замислила newsm78

# 54
Ние на първо число на месеца носим вода, по един пакет мокри и сухи кърпи. Пьмперсите се носят за деня - всяка сутрин. Всеки носи според нуждите на детето си. Аз нося само един - за спането. А които са на памперси носят повече.
Аз нося всеки ден по два памперса. Алекс го слагат на гърне, но съм решила засега през зимата да не махам памперса. Страх ме е, че, ако там се намокри, може да не го усетят навреме и да настине. Като тръгна на ясла в началото на октомври занесох един пакет мокри кърпи. Не знам дали и кога са свършили, тази седмица занесох нов, но гледам, че стои в шкафчето неотворен. По принцип в нашата ясла сега май са решили задължително да им мият дупетата - изтриват ги с хавлиена кърпа, която веднага се хвърля за пране. Аз обаче смятам да настоявам за кърпичките, че също ме е страх да не настине.

# 55
При нас пък няма календари Sad Иначе родителско настоятелство имаме. И въпросче и от мен - по колко деца са в група при вас? ....................

Айде и аз да се разпиша. Ива изкара болна у дома почти месец и половина, от днес пак е на ясла. Дано се задържи повечко и да е здрава  Praynig

На родителската среща ни казаха, че децата са 23, беше преди месец. По списък бяха приети 22, щели да станат 30  Shocked Идея си нямам как стават тези неща, дори не знам къде ще ги сложат да спят. Аз днес я оставих до обяд и ме питаха утре до кога ще е. Нещо взех да си мисля, че май са й дали леглото на друго дете....

Това за календарите, добре, че ме подсетихте да питам и аз. Да взема да я наглася за снимката, че да не я гледам по анцунг цяла година Wink А снимки там ли им правят?

# 56
Тези календари-големите с листовете са по 1.50 по борсите+снимката да кажем 0.50лв.= всичко на 2лв. Двойна, тройна надценка. При нас са по 4.50 в яслата и 6лв. в детската градина......
При нас големите календари са по 5 лв. Аз избрах от тези, дето се разгръщат, снимката е най-отдолу и се вижда на всички страници. Красив е календарът, с някакви приказни герои. Имахме сигурно към 15 мостри, не съм ги броила, ама бяха доста. Не се сещам каква беше цената на малките календарчета.

# 57
При нас големите календари са 4 лева,а малките 2 лева  Laughing,но тъй като и аз направих за същите пари и днес казах,че неискам  Peace
Иначе засега в групата са 13 деца,но ще приемат и още  Laughing
Благодаря за идеята за подаръци на лелките и аз ще им взема някакъв малък подарък  Hug

# 58
  • София

Иначе засега в групата са 13 деца,но ще приемат и още  Laughing

В София само можем да мечтаем за такава бройка. Има я разбира се в частните градини. Съгласна съм, че проблема с местата при нас е страшен, но ме е яд, когато разбирам, че отново са приети връзкари, а опашките в ИСОДГ ще си стоят до Второ пришествие. Mr. Green
И като говорите за подаръци какво мислите да им взимате?

# 59
  • София
В петък ще снимат децата за календарите - големите са по 6 (еднолистни) и по 7 лв. (четирилистни), по 1.50 лв. малките календарчета.

Коледното тържество - не е напълно уточнено, но родитлеи ще купуваме подаръците, от яслата имали традиция да подаряват малки пакетчета с лакомства, канели някакви актьори за тържеството. Добре ми звучи.

За сега няма инциденти с напипкване. Дано и да янма повече. Внимателни са, лесно се комуникира със сестрите. И аз си мислех за някакви дребни подаръци, но честно казано не знам колко точно лелки са освен двете сестри, а и идея не ми хрумва за подаръци Sad

Иначе по официална бройка са 24 деца (виждала съм списъка), но ми се струва,ч е не се събират повече от 20 деца.

Общи условия

Активация на акаунт