Яслата 15 - празниците наближават, а децата оздравяват!

• 15 585
  • 239
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте от мен в новата тема. Дано да се сбъдне пожеланието от заглавието.
Тони днес пак тръгна с рев от къщи и едва се откъснах от него. Дано после да се е успокоил.
Ще има коледно тържество в яслата, но още не са казали дата. Подаръците - всеки купува за детето си и после си прибира подаръка в къщи. Мисля че ще бъде без родителите,защото децата или поне новите ще ревнат да си ходят/ моя син със сигурност/.

# 31
  • Бургас
ще бъде без родителите,защото децата или поне новите ще ревнат да си ходят

Да, точно заради това и в нашата ясла тържеството ще е без родителите.

# 32
В нашата група няма да се раздават подаръци.От общината щели да раздават торбички с лакомства.И да не се карали за подаръците нямало да се раздават Rolling Eyes
Аз ще се възползвам от служебния Дядо Коледа да му подари подаръка Mr. Green

# 33
Здравейте, ние за съжаление Ще изпуснем нашето тържество, защото Ще пътуваме. Дано след голямата ваканция която Ще има малката да не започне да плаче отново Praynig

Гневна, чудесно заглавие   bouquet Ще се радвам всички дечица да са здрави, особено щом Дядо Коледа ще ги посещава  Mr. Green

След 2 седмичен престой вкъщи днес Алекс отново е на ясла. Носа му е запушен и нищо не помага. Не бях сигурна дали да го пускам, но педиатъра още за предната седмица ми казваше, че може. Така че 2 седмици за сополи и кашлица без други симптоми мисля е достатъчно. Само не знам колко ще изкара този път на ясла. А се надявах да започна работа, че изплащаме кредит  ooooh!
Като сме отсъствали в последно време не съм наясно с тържествата в нашето ОДЗ. Та ще трябва да попитам и тогава ще дам отчет как ще е при нас  Mr. Green
Дано всички болни да оздравяват по-бързо  Praynig

bubalina, пробвала ли си с цитросепт. На нас ни го изписа хомеопата и не можеш да си представиш какво излизаше от нослето на малката Mr. Green. Когато имаше сополки и слагах 3 пъти на ден по 2 капки във всяка ноздра, а сега и слагам по един път на ден профилактично. Разреждам го 2 капки цитосепт в 2 супени лъжици преварена вода.
Успех и да се оправяте Peace

# 34
kri-kri, това с Цитросепта много ме заинтригува. Аз по принцип много отдавна се каня да се заинтересувам по-подробно относно този медикамент, защото чувам много добри отзиви. А за такъв вариант - да се слага в нослето не съм чувала.
Само че не съм сигурна каква е долната възрастова граница за приложението на Цитросепт. Би ли споделила, ако знаеш?

# 35
  • София

Гневна, чудесно заглавие   bouquet Ще се радвам всички дечица да са здрави, особено щом Дядо Коледа ще ги посещава  Mr. Green

След 2 седмичен престой вкъщи днес Алекс отново е на ясла. Носа му е запушен и нищо не помага.
bubalina, пробвала ли си с цитросепт. На нас ни го изписа хомеопата и не можеш да си представиш какво излизаше от нослето на малката Mr. Green. Когато имаше сополки и слагах 3 пъти на ден по 2 капки във всяка ноздра, а сега и слагам по един път на ден профилактично. Разреждам го 2 капки цитосепт в 2 супени лъжици преварена вода.
Успех и да се оправяте Peace

Само това не съм пробвала май, но утре ще питам педи и ще капна и аз. Няма какво да пиша, защото сме вкъщи, но ще ви чета редовно.

# 36
  • Върху лъчите на Слънцето.
На Криси нощното вдишване на аромат от лук не му помага.  Tired И аз трябва да търся други методи...

# 37
Здравейте  Hug
И Даяна от днес отново е на ясла,порева си сутринта доста добре,но после се е успокоила и даже е заспала там,след малко ще тръгвам да я взема (само се моля този път да изкараме повече от 1 седмица здрави)  Praynig
В сряда ще имаме родителска среща  Wink -за празненство още нищо не са казали,но предполагам,че в сряда и това ще ни кажат  Laughing
И в нашата ясла памперсите ги сменят лелките,а проблема при нас е че моята дъщеря неиска да седи на гърнето,категорично им отказвала,те не я насилвали,ама дано скоро да прояви желание,че доста голяма стана вече за памперси  Rolling Eyes
Хубава седмица на всички и по-малко болести вече  Peace Hug

# 38
kri-kri, това с Цитросепта много ме заинтригува. Аз по принцип много отдавна се каня да се заинтересувам по-подробно относно този медикамент, защото чувам много добри отзиви. А за такъв вариант - да се слага в нослето не съм чувала.
Само че не съм сигурна каква е долната възрастова граница за приложението на Цитросепт. Би ли споделила, ако знаеш?

Ами според броШурката наистина  приложението му е много голямо, от хрема и възпалено гърло до гъбички, дори споменават че въздейтва на ракови и СПИН клетки.
При хрема за по малки деца разреждането е по малко. Криси е на 1г.  и 10мес.и е 11,5 кг и и слагам разтвор от 2 капки с 2 супени лъжици преварена вода. Дозата за възрастни е 2 капки в 1 с.л. вода.
Ако не си сигурна винаги можеШ да попитаШ педито

Успех Peace

# 39
Искат ли ви пари за подаръци на децата за Коледното тържество и ако да, колко?
В нашата ясла искат по 20лв. като подаръците остават за групата. Няма лошо, само че на мен ми се струват доста....Бихте ли споделили как е при вас?
Сори, ако се повтаря въпроса. Не съм чела назад.

# 40
МамиБлю, в нашата ясла - номер 4 в Добрич, доколкото разбрах родителите сами ще си ги купуват и ще ги носят в яслата. Все още не са ни информирали официално, но май така ще процедират. Подаръците няма да остават в яслата. Аз и по-назад писах, че не одобрявам подаръците да остават, защото това е предпоставка за сълзи и конфликти сред децата.
По-добре родителите, ако желаят, отделно да съберат пари и да закупят отделно играчки. С такъв вариант аз бих била съгласна.

# 41
Вилиана, съгласна съм с теб. Миналата година пак така давахме, но бяха значително по-малко. Не съм съгласна да се купуват подаръци за близо 400лв. за групата и то дали ще бъдат съобразени с възрастта или ще се накупят китайски боклуци. Днес ще разбера подробности. Вероятно е калкулирано и друго в тази сума....

# 42
  • София
kri-kri, много ти благодаря за информацията. Ще пробвам непремено  Peace Много надежди възлагах на тази клеева тинктура, но уви. Явно при нас не действа.
Вчера много се вбесих когато мъжа ми доведе Алекс от яслата с памперс. Лелите не знаели защо е с памперс. Не се е начишкал - нямаше мокри дрехи. Много им е удобно като са на смени и все нищо не знаят. Но тази вечер ще го взема аз и тежко им  #2gunfire Предният път като беше болен Алекс и го нямаше 3 седмици ми бяха взели целия пакет със 70 мокри кърпи, а и памперсите ми ги нямаше. Сега оставям по 15 кърпички и няколко памперса. Crossing Arms

# 43
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ние на първо число на месеца носим вода, по един пакет мокри и сухи кърпи. Пьмперсите се носят за деня - всяка сутрин. Всеки носи според нуждите на детето си. Аз нося само един - за спането. А които са на памперси носят повече.

# 44
Във вашите ясли има ли родителско настоятелство?
Не е ли правилно щом на директорите е забранено да се събират пари и това се върши от родителите, то те да са обединени под някаква структура? Да се събират периодично и да решават каквото е необходимо. Както е в детските градини.

Общи условия

Активация на акаунт