Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 137
  • 639
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 873
Снощи: Пълнени чушки с ориз и кайма за мъжо, а за мен яйца по панагюрски и шопска салата
Днес:Мисля да врътна някакви спагети..

# 286
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Снощи сготвих пилешки сърчица по рецептата на Тинтири-Минтири и станаха велики - ометохме ги безотказно барабар с дребоса.
 За днес обаче освен салата и английски сладкиш май друго няма да има.

# 287
  • Мнения: 8 505
Снощи-пиле с гъби и сметанов сос.
Днес ще правя пица.

# 288
  • Мнения: 5 577
Снощи македонска наденичка хапнахме, с гарнитура от задушени лук, чесън, домат и печурки.
Днес свински късчета с лук.

# 289
  • u doma
  • Мнения: 170
Сега правя питки и пилешка каша:)  chef
Какво представлява тази пилешка каша?  Thinking
Съжалявам за ОФФ-а

# 290
  • Мнения: 237
 Снощи шницели и шопска салата.
 Днес ще напълня чушки с ориз и кайма и салата от тиквички с копър  chef

# 291
  • Мнения: 4 244
Снощи направих за сефте крем супичка от ряпа - мъжа ми облиза тенджерата

# 292
  • Мнения: 4 212
в4ера паея и гъби на фурна
днес пълнени патладжани на фурна  Peace

# 293
  • Мнения: 1 269
Пържени чушки с доматен сос . Сервирам ги с настърган кашкавал Wink

# 294
Сега правя питки и пилешка каша:)  chef
Какво представлява тази пилешка каша?  Thinking
Съжалявам за ОФФ-а
Това е рецептата, която имам аз, дано ти хареса:

Каша от пиле

Продукти: 1 кг пиле, 1 кафена чашка растително масло, 50 г масло, 1 1/2 чаена чаша брашно, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Почистената и измита птица се нарязва на порции, залива се с хладка подсолена вода и се вари до омекване на месото. Брашното се запържва в растителното масло до златисто оцветяване и се разрежда при непрекъснато разбъркване с горещия бульон от птицата. Получената гладка каша се оставя да поври на тих огън около 15 минути. При поднасянето порциите с месо се заливат с приготвената каша и се поръсват по желание с разтопеното масло и черен пипер.

Тази каша може да се предложи и на малки деца, като месото се смила добре, а брашното (запечено във фурна) се разтваря с малко студена вода и след това се прибавя на тънка струйка към горещия бульон. Необходимото количество месо за едно хранене на детето е 20 – 25 г, а дневната норма е 50 г. В този слуяай се приготвя без подправки.

# 295
  • Мнения: 126
Много ми се беше прияло имам-баялдъ
Рецептата я знам от майката на моята приятелка, която е туркиня. Та ето я и рецептата:
Продукти:

3-4 патладжана /от продълговатите, но може и класически сорт/
1 голяма глава лук
1 глава чесън /средна/
4-3 зелени  капии
1 люто чушле със семките /по желание/
2 средни  домата
около 1 каф. чашка олио+
магданоз
1 чаена лъж. червен пипер

Приготовление:
Патладжаните се измиват добре и се разполовяват без да се белят. Издълбава се вътрешността на /да остане около1/2 см от кората. Вътрешността се нарязва на ситно и се накисва за около 1/2 час в много солена вода да падне чернилката. Половинките също намазвам със сол и оставям да се отцедят, после изплаквам.
Междувременно лукът, нарязян на едро задушавам леко, добавям капията+ патладжана+лютата чушка на дребно+чесъна+червения пипер+доматите нарязяни на средни парчета. След добавянето и на последния продукт държа на котлона още 5 мин. , свалям+ нарязаният магданоз
Пълня патладжаните предварително наредени в тавичка, добавям половин ч.ч. вода и пека на 250С около 40 мин.
По желание 5 мин преди да са готови можете да настържете кашкавал на всеки патладжан или да запечете по няколко кръгчета топено сирене /ние не го обичаме така, но това е оригиналната рецепта/.

Много е вкусно и пикантно, пробвайте!

# 296
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Снощи - огретен с картофи и риба тон + огромна шопска салата Laughing

# 297
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Снощи пилешка супа, днес на обед скумрия на скара и салатка, за довечера ще спретна пилешки дробчета с лук. За дробчето четох из форума, че първо се кипват и отпенват и после вече се действа по рецептата. Е като съм решила да ги запека после, няма ли да си останат с вкус на варени  newsm78

# 298
  • Мнения: 5 577
Снощи правих крилца пилешки, разкошни.

Никой не ме пита, ама ще си кажа - първо сварени, после панирани за 5-10 мин в яйце, брашно, и подправки за пиле.

Страхотия, крехки...скатах няколко и за обяд за мен.  Embarassed

# 299
  • София
  • Мнения: 3 336
Ей, това с панираната авиация е страхотна идея, ще взема да я приложа довечера у дома  Grinning
Вчера - яхния от зелен фасул, картофи и пилешко месце, за десерт - кейк с праскови.
Днес ще дояждат на обяд, каквото остана от вчера /а то не беше малко/, а за вечеря - пи-пи-пи-пи... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт