Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

• 60 195
  • 639
  •   1
Отговори
# 390
  • София
снощи: кашкавал на фурна (леко модифициран), салатката беше от последните домати в мамината градина, за десерт - ягодов чийзкейк. доядохме и малко домашен царевичен хляб, който като се затопли в микровълновата също е вкусен.

днес: нещо съм се сдухала и май ще опразваме хладилника - останалия от снощи кашкавал, варени яйца (всички много ги обичаме), бурканче от мамината лютеница, саламче някакво.... (абе много обичаме да ядем "каквото има"). за десерт ще хапнем кисело мляко с канела и ябълки от градината (току що набрани).

# 391
Вчера спагети (любимото на рожденика  Wink ), зелена салата и плодова салата. Днес дробчета в масло, салата и тулумбички.

# 392
снощи - спаначена крем супа /вътре слагаме настъргано варено яйце и кис мляко/ и пълнени зелени чушки със сирене, а днес мисля да врътна една приятна пица, салата от моркови, ябълки и сметана, бутилка италианско винце и за десерт newsm78може печена тиква с крем карамел

# 393
Снощи зял боб яхния със пуешко пушено месо
Днес...има пак същото,че искам малко да си почина от готвене и т.н. Mr. Green

# 394
Снощи- пълнени пиперки със соева кайма и гъби
Печена тиква с крем карамел

Днес съм се замислила за нещо с царевица  newsm78

# 395
Скоро не съм докладвала.....
Снощи: индийското къри с карфиол и грах - стана трепач! със салатка от зеле.
Днес ще има прясно зеле.
За утре съм мариновала пилешки гърди с лим.сок и салвия. И в момента пека тиква и аз с крем-карамелената смес, да видим какво ще стане - нещо не ми се стяга течността Sad

Като гледам, всичко живо яде десерти, а ние не. Само в много редки случаи.

# 396
Тането, може ли рецептата за индийското къри с карфиол и грах, моля!  Simple Smile

# 397
  • Севлиево
Снощи:баница, салата от зеле с майонеза, кисели краставички и копър, руло "Стефани" с картофена салата за гарнитура и торта, защото имахме рожденник.
Днес: каквото е хартисало от снощи Embarassed
Утре: ще си взема оттук някоя идейка....назаем Laughing

# 398
Снощи имахме рибна вечер. Мъжът ми чисти и свари раци. Аз направих една рецепта от форума, която и друг път съм правила, само малко я измених. 1/2 кг филе бял амур, нарязох на тънко, да станат като пържолки, овкусих с черен пипер, сол и лимонов сок. В тиган запържих в малко масло 200-300гр. пресни гъби, 5-6 скилидки чесън накълцани, 1 кофичка заквасена сметана, шепа орехи цели и една връзка копър, сол и черен пипер, леко да поври да се сгъсти.
Изсипах сос върху филетатата риба и в загрята фурна да се запече за около 30мин. В оригиналната рецепта, трябваше да се завие с фолио, но аз оставих соса малко по-течен и затова не сложих фолио. Стана страхотно.
За гарнитура зелена салата.
Габи естествено яде една хапка риба и една опашка рак. А също имах от предната вечер картофена супа, че изяде около 1/2 купичка

# 399
Вчера ми беше мързелив ден, разходки, пазаруване, гости и въобще не ми беше до готвене като се прибрахме, затова на бързо направих спанак с яйца и извара, топъл пълнозарнест хляб от машината с кьопоолу и сиренце, мешана и зелена салата. За десерт - ананас.

# 400
Снощи имахме пилешки парченца, задушени, с малко моркови и зеле.
И свински сърца - сварени и малко запържени.

Днес бяхме у свеки на вечеря (имаше р.д.), а за утре сварих крилца, който ще панирам утре.

chef

# 401
Вчера правих мусака с телешка кайма,
тази вечер ще завъртя едно пиле на грил със гарнитура от задушени зеленчици в масло

# 402
Тането, може ли рецептата за индийското къри с карфиол и грах, моля!  Simple Smile

Може, може Simple Smile
Ето я тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30932.msg505850#msg505850

Благодарности за рецептата, така си имам вече колекция от индийски кърита Wink

# 403
Днес ще приготвям гювечета.Прочетох рецептите и си харесах  chef

# 404
Пържени яйца с бекон за тая вечер...че не ми се готви нещо,мЪрзи ме Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт