Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

• 60 193
  • 639
  •   1
Отговори
# 405
Вчера винен кебап със ориз,салатка зеле с моркови и крем с тиква.
Днес пилешки крилца(панирани),шопска салатка, а за десерт нищо. newsm78

# 406
[рецептата за индийското къри с карфиол и грах

Мерси!
Вчера готвих пилешки дробчета с лук и гарнитура картофено пюре и салата от червено зеле; днес най-вероятно леща с топли хлебчета .

# 407
Вчера:пържени картофи и кърначета,салата мешана+снежанка
Днес:мусака,салата от зеле,моркови,домат,краставица,царевица- залята с чеснов сос от мляко и майонеза+счукан чесън
А утре незнам  newsm78

# 408
  • София
Снощи -  яйца на очи, заляти със запържен в масло червен пипер, с чесън и кисело мляко. Днес - май една грахова супа, тук ми се наби в очи от предната тема:)

# 409
Снощи имаше пиле на грил и картофено пюре и загоряла гарнитура от задушени зеленчуци с масло, а днес ще спретна една супа топчета

# 410
Вчера беше свинско кокалчета с бобец, а днес беконче с пържени картофки и шопска салатка  Wink

# 411
Чушки имаме за днес, с креимвирш.

Ще има чушка и за детенце, без подправки са.

За утре....незнам, ще се разровя из темата назад да си харесам нещо.   chef

# 412
Телешко в гювеч, просто стана невероятно HugНа дъното на гювеча налях зехтин, сложих месото нарязано на тънки филенца, може и на хапки, подправките са лют червен пипер, черен пипер, сладък червен пипер, малко джинджифил, куркума, риган, соев сос, сол, самардал /аз имам такова нещо изсушено, но мисля, че може и без него/, три четири глави лук едро нарязани и два-три едро нарязани моркова, може и едно нарязани картофи, а може и без тях. Освен това, лъжица майонеза и две лъжици заквасена сметана и съвсем малко вода. Това нещо се забравя във фурната за около 3-4 часа на 150/180*С.

Последна редакция: пн, 17 окт 2005, 13:14 от AFRODDITA

# 413
  • Варна
Аз огладнях и ей сега задушавах филета от хек на тефлоновия тиган. Обаче нещо подозрителни ми се струват, много силна рибена миризма, чак на солена риба миришеха, а замразени бяха. Мъжът ми предположи, че може да са имали някакъв косервант, ама не му разбирам. Пък станаха вкусни, облажих си душата.
Неговата вечеря е шопска салата и пача.  Sick
За бебе днес имаше телешко варено.
Утре ще опитам горепосочената рюцепта от very_nice за риби, обаче ще използвам останалите хекови филета, дано се получи.

Афродита, и тази телешка рюцепта ще сготвя, харесвам този вкус аз.

# 414
Хайде момичета на отчет!

Нека аз първа поведа хорото. Grinning

За вечеря снощи поднесох: пикантни картофи запечени на фурна и съвсем обикновен и прозаичен миш-маш.

Пикантните картофи ги правя така: нарязвам ги както дойде и хоп в тавата. Забърквам после един вълшебен сос от горчица, чили сос, майонеза, сол, черен пипер, пикантина, малко соев сос и каквито там сухи подправки имате и обичате. Разреждам с малко вода и заливам картофите. Слагам и мазнина някаква - олио, зехтин, каквото намерите в къщи. И се пече. Незнам колко време  Laughing- докато се изпекат и хванат хрупкава коричка.

А пък миш-маш-а, както казах съвсем прозаичен от зелени чушки, сурови, нарязани на кубчета ги запържвам в малко олио, когато омекнат слагам и един, два домата на кубчета и 1/2 зеленчуков бульон. Когато всичко се запържи слагам и намачканото сирене, разбърквам, докато се разтопи и накрая чуквам две яйчица. Който обича лютичко да перне вътре и една нарязана лютива чушчица.

За вечеря още не съм измислила нищо, ноооо ще чакам вашите идеи Laughing

Вие сте.

# 415
МОЛЯ, ДАЙТЕ СЪВЕТ - имам патладжани в къщи и искам да направя някакво ястие, ако може бързо, лесно и вкусно Wink

# 416
Гръцка мусака направи с патладжана-става супер!
Запържи го малко само докато омекне-на филийки, като преди това си знаеш-режеш и посоляваш за да си пусне черното!
Правиш си плънка като за пълнени чушки и нареждаш-рад патладжан,ред плънка,ред нарязани на кръгчета домати и после още един ред така накрая запичаш и ако искаш си правиш заливка като за мусака с яйца и кис мляко!Става супер-опитай!  chef  chef

# 417
Супа топчета и таратор и снощи и за днес има Mr. Green

# 418
Снощи бяхме на РД,а днес правих нещо като пълнен заек,само че по мързеливски и таратор

# 419
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
снощи пиле с ориз,салатката беше от ряпа с морков!Днес фрикасе newsm78утре зелен боб,крем-карамел

Общи условия

Активация на акаунт