Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

• 60 209
  • 639
  •   1
Отговори
# 195
Карменче, дай тоя вариант с винце - бяло ли слагаш или червено че нещо не мога да си представя Карбонара с вино  newsm78
Мисля 4е се има предвид спагетите с винце към тях ... да си пийнат Wink
Абе то и аз така си помислих ама знам ли - свят широко хора всякакви Thinking

# 196
  • София
Карима, пак да си поискам рецептата за макаронена салата с риба тон-гледам,че си онлайн точно...Благодаря предварително!
С огромно извинение за закъснението /ама друг път ме ръчкай на ЛС/:
Предварително сварена паста /за предпочитане - дребни макаронени фигурки, например мидички/ - ако я варим във вода, в която сме сипали олио /за да не се слепва/, няма нужда от измиване след това /аз слагам и малко сол във водата/, но и рибата тон може да бъде в по-лека марината, не в олио /или 1 кутия - в олио, другата - в собствен сос/
2 кутийки риба тон
Буркан кисели краставички /вместо тях може буркан печени червени пиперки/
Шепа обезкостени маслини /от по-едрите/
Според вкуса - 1 пакетче млечна или лека майонеза

Краставичките /пиперките/ и маслините се нарязват на ситно и всички продукти се объркват в голяма купа. Ако се слага майонеза, добре е това да стане, след като макароните са поизстинали.

# 197
  • София
Снощи - пиле с картофи и зеленчукова смес "Гювеч". За десерт - грис.
Днес за обяд - каквото остана от снощи.

# 198
  • Дива Индия
Вчера - мусака и постна супичка. За детето - пипер с млечен сос и нишасте с бисквити. Вечерта - млечна баница.  bowuuДнес вече съм на работа -  отпуската свърши. Ще дояждаме от вчера,а и баба се върна и си поема тенджерите и изхранването на четата Blush.

# 199
Карменче, дай тоя вариант с винце - бяло ли слагаш или червено че нещо не мога да си представя Карбонара с вино  newsm78
Мисля 4е се има предвид спагетите с винце към тях ... да си пийнат Wink
smile3521
Мдам, че то иначе ще станат като винен кебап:)

# 200
Гулаш по рецепта на Bomboto от готварската книга на форума. Стана много вкусно. И двамата ми мъже останаха възхитени. Никога не бях готвила гулаш.

# 201
снощи-карначета на скара и паниран лук, а днес още не съм измислила, дояло ми се е нещо вкусно, пък ще видим newsm78

# 202
Снощи - супа топчета и саладка, а за днес май се очертажат яйца по панагюрски или пълнени картофи. Още не сам решила, а и нещо ме мързи да готвя днес Embarassed

# 203
Спретнах един кебап с сос с хрян - стана голяма вкуснотия, за гарнитура имаше ориз

# 204
Спретнах един кебап с сос с хрян - стана голяма вкуснотия

Sick Като чуя хрян и ми призлява, незнам защо, майка ми навремето май прекаляваше с него, и съм настроена.

Как точно го правиш кебапа, и какъв е соса точно?

Аз последните вечери го раздавам мързеливо, и купувам готово - скумрия, филе...

# 205
Спретнах един кебап с сос с хрян - стана голяма вкуснотия

Sick Като чуя хрян и ми призлява, незнам защо, майка ми навремето май прекаляваше с него, и съм настроена.

Как точно го правиш кебапа, и какъв е соса точно?
Ами накълцвам месото на дребни парченца, запържвам го с чесън и мазнина, сипвам червено вино и мед и го оставям да се задуши.
След това добавих телешки бульон, сметана, сол, черен пипер и настъргания хрян (слага се съвсем малко - кафена лъжичка). Това е единия вариант, другия е с готов сметанов сос с хрян който при нас се продава по магазините
Оставям го да къкри 1/2 ч за да омекне месото . Аз го правих с свинско, но може и с телешко (времето се удължава двойно) или с пуешко (за по кратко време)

# 206
  • Варна
Посрещах гости тази вечер и ги гостих шопска салата и пиле в палачинка, свинска пържола и плодово-сладоледена салата. Щеше ми се да приготвя картофените триъгълници на Стройната, обаче нямам такива ламаринени атрибути, ще потърся обаче. Wink

# 207
  • София
Снощи пилешка супичка, пържоли в йенска купа с вкусно сосче и кашкавал (моя измишльотина), десерт - пъпеш (койта само аз си го ям - на мъжа му дай мръвка Twisted Evil)

# 208
Пьржена сьомга,телешки кюфтенца,зелена салата,за десерт диня.

# 209
Пьржена сьомга,телешки кюфтенца,зелена салата,за десерт диня.
Пържена никога не съм я яла сьомгата. Как е? Не ели доста мазна?! Аз я пека без мазнина и пак ми е тежка и мазни4ка.

Общи условия

Активация на акаунт