Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 182
  • 639
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 3 211
Снощи - шницели, запечени на фурна с гъби и кашкавал, кафяв сос, за гарнитура - картофено пюре, салата от моркови с лимон и зехтин. Тази вечер още не съм решила
Пиши, моля те, как ги правиш тези шницели.

Иначе снощи пиле с картофи на фурна, готова салата Снежанка

# 436
  • Мнения: 202
Снощи - мусака. Салата от ряпа с моркови.

# 437
[Пиши, моля те, как ги правиш тези шницели.

Много са лесни и бързи. Готвя на око, затова само ще опиша процедурата. Замесвам кайма като за кюфтета, но не слагам лук. Оформям елипсовидни шницели и ги нареждам в намазаната тавичка от печката. Покривам ги със смес от нарязани печурки и настърган кашкавал, наръсвам с чер пипер. Капвам от бульона на гъбите или много малко водичка. Пека на 220 градуса до зачервяване. Соса приготвям, като в мазнината, останала от печенето, запържвам 2 с. л. брашно до златисто. разреждам с бульона от гъбите, добавям на вкус соев сос и бяло вино.

# 438
  • Мнения: 2 700
Снощи - спагети със сметана, кашкавал и шунка + прясна салата от червено зеле с моркови и кервиз

Довечера - тешко в соев сос с китайски зеленчуци и ориз

# 439
  • Мнения: 262
За снощи готвено прясно зеле с гювеч. Много ми е любима тази манджа и днес на обяд хапнах от нея . За вечеря сигурно ще метна две скумрии на скарата   Animal Tropical Fish и ще нарендя морковена салата, което пък е любимото ядене на съпруга ми.

Тъй като за първи път пиша в тази полезна темичка, искам да поздравя всички - направо ме шашкате с толкова добри идеи и сложни гозби!  newsm81

# 440
  • Мнения: 1 116
Вчера на обяд супа топчета от предния ден и пъпеш. Снощи пиле Пермеджано, пълнени гъбки с няколко вида сирена, зелена салата и грозде за десерт.

# 441
  • Мнения: 1 116
За снощи готвено прясно зеле с гювеч. Много ми е любима тази манджа и днес на обяд хапнах от нея .

Може ли да споделиш как го правиш!?

# 442
  • Мнения: 3 537
Днес ще папаме за вечеря прясно зеле със свинско,любимото на мъжа ми. Hug Heart EyesВ момента го варя Mr. Green

# 443
  • Мнения: 4 371
Вчера пълнени чушки, а днес гювечета.

# 444
  • Мнения: 5 577
Днес имахме кърначета с варени картофи.   chef

Утре незнам, ох какво да е?  newsm78

# 445
  • Мнения: 4 371
Нещо много специално, нали племенница чакате утре по обяд Wink

# 446
  • Мнения: 964
Вергилия да ви е честита племенницата!
Рецепти няма да и даваме,тя майка и си знае как да прави кърма Laughing

# 447
  • Мнения: 3 777
Вчера имаше боб с ребра и пици.
Днес мисля да правя крем супа от ориз и леща и бутер торта....

# 448
  • Мнения: 262
Tannita, извинявай че не ти отговорих веднага.
Зелето го готвя като първо запържвам един буркан с гювеч (домати, патладжани, моркови) доливам мъничко вода и бухвам нарязана и осолена зелка, поръсвам с червен пипер, може и малко чесън. Похлупвам, от време на време бъркам и за половин час е готово. Може вместо гювеч да се сложат само белени домати. Нищо особено, но аз го обожавам:)

# 449
  • Мнения: 3 927
За Афродитта:

Ето оригинала на рецептата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18409.0

Аз си я направих на око.
Кашкавала за топчетата не го рендосвах, ами заедно с яйцето и галетата ги метнах в блендера. Е, първо стана течно => добавих галета, после стана твърдо => добавих водичка, но на края го докарах Wink. Получи се нещо като гъсто маслено тесто - много лесно се оформиха топчетата.

ВАЖНО уточнение: топчетата се подуват доста при варенето, така че ако ти се играе ги направи мънички.

Общи условия

Активация на акаунт