Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 140
  • 639
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 3 861
Дала съм инструкции за картофи огретен, обелих, измих и нарязах картофите и оставих съпружеското тяло да се погрижи за вечерята. Да видим като прибера довечера от бачкане какво ще заваря Laughing

# 526
  • Мнения: 1 259
Снощи шницели,а за вечеря днес ще ядем спагети  chef

# 527
  • София
  • Мнения: 2 671
Вчера - пак яйца, с тоя диабет, вече ми дойдоха до...(ама като е най-бързото позволено нещо, за което можем да се сетим)
Днес - зелен фасул + трушия, собственоръчно и за първи пър направена от мен   chef

# 528
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Снощи-руло Стефани, само че завих цялата плънка в бутер тесто и намазах отгоре с яйце, поръсих с кашкавал. За гарнитура - таратор. Днес  - остана ми кайма и ще спретна една супа топчета

# 529
  • Мнения: 3 861
Снощи имахме гости и мъж ми беше спретнал салати 3 вида, пилета на грил и картофено пюре, днес ще дояждаме

# 530
  • ново
  • Мнения: 6 559
Снощи кюфтета с картофена салата и таратор.
За довечера :хрупкави пилешки филенца върху ризото, заляти с гъбен сос, салата катък с печени чушки, десерт няма да има Naughty

# 531
  • В офиса
  • Мнения: 4 177
Напоследък много често готвя едно и също:) Хубавото е, че с малко усилия можеш да постигнеш голямо разнообразие на вкусове. Вчерашното беше - 2 свински рибички, нарязани на малки пържолки. Метнах ги в тефлонов тиган без мазнина. Единия тиган с гъбки и лук. Другия с ананас - парченца и сок (тук може да се добави соев сос, балсамов оцет и т.н.) А за третия накиснах мръвките в червено вино. Подправки по желание. Аз само сол и черен пипер сложих. Пробвала съм аналогично с лимонов, портокалов и грейпфрутов сок - добре се получава. Става и с пилешки гърди на парченца, особено с цитрусите.
За гарнитура в една тавичка сложих броколи и моркови, малко кр. масло, водичка и настърган кашкавал. Сложих отгоре фолио и във фурната. Тук пак може да има вариации на зеленчуците - карфиол, зелен боб, картофи...Може да се сложи и сметана, топено сирене, синьо сирене и т.н.

# 532
  • Мнения: 750
Напоследък много често готвя едно и също:) Хубавото е, че с малко усилия можеш да постигнеш голямо разнообразие на вкусове. Вчерашното беше - 2 свински рибички, нарязани на малки пържолки. Метнах ги в тефлонов тиган без мазнина. Единия тиган с гъбки и лук. Другия с ананас - парченца и сок (тук може да се добави соев сос, балсамов оцет и т.н.) А за третия накиснах мръвките в червено вино. Подправки по желание. Аз само сол и черен пипер сложих. Пробвала съм аналогично с лимонов, портокалов и грейпфрутов сок - добре се получава. Става и с пилешки гърди на парченца, особено с цитрусите.
За гарнитура в една тавичка сложих броколи и моркови, малко кр. масло, водичка и настърган кашкавал. Сложих отгоре фолио и във фурната. Тук пак може да има вариации на зеленчуците - карфиол, зелен боб, картофи...Може да се сложи и сметана, топено сирене, синьо сирене и т.н.

Чакай, чакай! Shocked Застреля ме!
В единия тиган си обработила гъбите и лука. Във втория -  ананас. Това с третия не го разбрах!  Embarassed
Мръвките нали си ги "пекла" на тефлона без мазнина. А тези, накиснатите отделно ли са?

Питам, щото звучи точно по мой вкус, а в камерата се мъдрят малко свински месца.

# 533
  • София
  • Мнения: 4 930
а аз защо разбрах, че е разделила месцата на три и ги е приготвила по различни начини?!

само не схванах дали ги е сервирала заедно или методът е като моя - в събота и неделя се готви под мотото и през делничните дни трябва да се яде...

# 534
  • В офиса
  • Мнения: 4 177
Да на 3 ги разделих - всъщност 3 тигана с месца, всяко с различен вкус:)
Ама ги сервирах заедно:) То моето тиганче е мъничко:) в едно такова за палачинки го правя. Пък и мъжът яде за 3-ма, нищо не остана:)
А за другото: понеже месото от рибицата става сухичко на тиган, накиснах го в малко вино (предполагам ще сложиш разни македонскиSimple Smile подправки) После със все вино го пльоснах в тиганчето. Така че първо един вид се задушаваха, а после се изпари и се пекоха. Чат пат гледах да не остават съвсем на сухо, щото наистина изсъхват. После ги извадих в йенска тенджерка да си се задушават допълнително.
Да без мазнина ги пека, в първия случай сложих малко от сока на гъбките (да кажа че бяха от буркан), пак да не е сухо. Може да се ползва такив оребрен и без никаква течност, тогава лукът (с гъби така не съм го пробвала, но пак ще стане, струва ми се) го слагам накрая.

# 535
  • Мнения: 3 861
Зеле с ориз и кайма Wink

# 536
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Пъстърва на скара с много зехтини и подправки с картофена салата. Това снощи, ама за днес - идея си нямам още.

# 537
  • Мнения: 1 464
Снощи-пиле с бял ориз ,зелева салатка и мързеливки ала villie,днес дояждаме +крем карамел

# 538
  • Мнения: 202
Пържен чернокоп и зелева салатка.

# 539
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Снощи-супа топчета и наденица с картофи на фурна - съвсем традиционно. Добре, че остана - днес няма да готвя.

Общи условия

Активация на акаунт