Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 126
  • 639
  •   1
Отговори
# 540
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Вчера зелева салата и скумрия на фурна, днес торта от чернодробни палачинки и пак зелева салатка (много вкусна зелка случих  Laughing) За утрешния обяд на щерката мисля да метна един ориз с домати.

# 541
  • Мнения: 750
Да на 3 ги разделих - всъщност 3 тигана с месца, всяко с различен вкус:)
Ама ги сервирах заедно:)

Ясно! Сега вече съвсем ме убеди!
Аз също прилагам технологията тефлон без мазнина, въпреки, че тиганът ми не е оребрен. Но винаги месото ми е предварително накиснато в нещо - вино, оцет (естествено с някакви подправки, най-често "македонски")!  Wink

Ама това с ананаса направо ... Олигавих си клавиатурата ...

# 542
  • Мнения: 1 982
снощи бяхме на гости Mr. Green, а днес съм решила да направя една фалшива дроб сарма, пък да видим Sunglasses

# 543
  • София
  • Мнения: 4 930
снощи ядохме яйца по панагюрски - леко модифицирани (яйцата не варени, а на тефлонов тиган) и бисквитена торта с шоколадов крем.

за днес спретнах (рано тази сутрин) зеленчукова крем супа - ще я сервирам със запечени с кашкавал сухари и салатка. а също и някакво месце нарязано, че без него не може. трябва да си доядем и другата половина от тортата, че за петък пак ще правя - нали отново ще празнуваме имен ден...

за петъчната торта изрових една стара рецепта - като се нареже тортата пластовете стоят вертикални... ама като стане, тогава ще се похваля....

# 544
  • Мнения: 1 464
снощи ядохме яйца по панагюрски - леко модифицирани (яйцата не варени, а на тефлонов тиган) и бисквитена торта с шоколадов крем.

за днес спретнах (рано тази сутрин) зеленчукова крем супа - ще я сервирам със запечени с кашкавал сухари и салатка. а също и някакво месце нарязано, че без него не може. трябва да си доядем и другата половина от тортата, че за петък пак ще правя - нали отново ще празнуваме имен ден...

за петъчната торта изрових една стара рецепта - като се нареже тортата пластовете стоят вертикални... ама като стане, тогава ще се похваля....
Я Я ,КАКВА Е ТАЯ ТОРТА А!БЪРЗО КАЗВАЙ ЧЕ АЗ СЪМ ФЕН НА БИСКВИТЕНАТА ТОРТА Hug

# 545
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
То май вертикалната няма да е бисквитена. Правих преди време такава - пече се блат в правоъгълната тава на фурната, реже се на еднакви ленти и се навиват като охлюв. С крем естествено. Това ли е, Янитка?

# 546
  • Мнения: 3 356
Кюфтета,пържени картофи,пържен  лук,бобена салата.

# 547
  • София
  • Мнения: 4 930
за тортите да кажа:

първата е обикновена (и допълнително опростена) бисквитена торта. натрошават се обикновени бисквити, заливат се с прясно мляко; отделно се разбива масло с какао. всичко се смесва, оформя се и престоява в хладилника. в оригиналната рецепта има счукани карамелизирани орехи, но моят мъж ненавижда нещо да му хруска в манджите, затова този любим елемент отпада. вместо това наблягам на други екстри: дебело намазване с разбита сметана (заквасена) или с крем от онези, които се разбиват със студено мляко. снощната торта не се получи съвсем, защото мъжът ми е купил някакво масло, което предизвикало сантиментални спомени у него - от онова в почти бялата хартиена опаковка с дебели тъмносини букви, не може да не го помните. ами не е масло - стои меко почти като маргарин. със сигурност има нещо неистинско вътре, ама се усетих, когато тортата вече беше забъркана (а я правих късно вечерта и нямаше кога да купя друго масло). на вкус обаче беше добре - подчертано какаов. отгоре написах буквата Г с бонбони smarties - габица беше очарована.

втората торта се прави точно както е писала аномалия: правоъгълен блат се реже на ленти и се навива. в тази, която аз съм правила, блатовете се мажат с шипков мармалад и сметана. много е вкусна комбинацията. тъкмо ще използвам случая да излъжа габица да яде мармалад. в детската като им дадат филии с мармалад тя казва, че са грозни и отказва да ги яде. надявам се да разхубавя мармалада с малко повече сметанка. тя я обожава - яде я вместо кисело мляко. отгоре ще пишем В - нали ще е за имения ден на викица...

# 548
  • Мнения: 2 609
.........но моят мъж ненавижда нещо да му хруска в манджите.............


Я...,да не живеем с един и същи мъж Wink
А идейте за тортите са чудни Party,ще пробвам и тези технологии  chef

# 549
  • София
  • Мнения: 396
аномалия, а какви са тези чернодробни палачинки?

# 550
  • Мнения: 3 861
аномалия, а какви са тези чернодробни палачинки?
И на мене ми е любопитно newsm78

# 551
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
аномалия, а какви са тези чернодробни палачинки?
Ами нещо много вкусно се оказа. Отдавна се канех да пробвам тая рецепта и най-после се наканих. Палачинките се правят от 1 кг. черен дроб, смлян в комбайна + 3-4 яйца (до гъстота на палачинково тесто). Аз направих половин доза. Задушават се 2-3 глави лук и 2-3 настъргани моркова до порозовяване. Объркват се с 2 кофички майонеза (може и по-малко), сол, чер пипер. Палачинките се намазват, тортата се украсява по желание и според фантазията. Трябва да престои поне 2 часа в хладилника. Следващия път бих добавила и кисели краставички в плънката Wink
Ето подробно онагледено описание на процедурата (на руски):
http://kuking.net/class/viewalbum.php?n=841

# 552
  • София
  • Мнения: 2 671
Снощи правихме мерлуза плакия по варненски, а днес - нещо ми се върти в главата да минем по лесната със салатки и студени мезенца

# 553
  • Мнения: 3 861
Вчера спретнах една обикновенна картофена яхнийка с пилешко, а днес сме на пилешка супа и може би някаква салатка, която не съм измислила още newsm78

# 554
  • Мнения: 3 211
Снощи мъжът ми готви: пил.филе с гъби и майонеза. Невероятно вкусна и лесна рецепта, затова ще си позволя да я постна:
Продукти:
500гр.пил.филе
1 тарелка гъби печурки
1 кофичка майонеза Краси Пловдив
Начин на приготовление:
Нарязват се на жулиени пилешките филенца, овкусяват се със сол, черен пипер и соев сос, може да се сложи и малко кисело мляко. Оставят се в купа в хладилник. Измиват се и се нарязват гъбите.
В тефлонов тиган без мазнина се запържват парченцата пиле, в същото време в друг тиган или тенджерка се изпържват гъбите с малко масло. Когато станат готови се прехвърлят в тигана при месото и се заливат с майонезата. Разбърква се малко и е готово. Да ви е вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт