подсъзнанието може всичко 4

• 51 384
  • 500
  •   1
Отговори
# 300
Сладкишче..разгледах снимките, много са интересни! Hug  Това събиране Ашрам ли е било?  Много се впечатлих от Червената луна...не бях виждала червена луна! Много красива! Blush

Другото , което ме впечатли, бяха кравичките, тези чисто беличките, които си имат гърбичка, като камилите  Laughing Много са сладки  Blush  А пък на една от снимките се изумих, как младо момиче носи  много тухли на главата си  #Crazy

По какъв повод е бил твоя съпруг там...и какво мисли за Индия   Laughing

А за съдене на докрор в България...ми  просто е абсурдно  Joy Затова и писах  за Норвегия, за да се види разликата... Laughing

# 301
  • най-шареното място
Тоз доктор сигурно e имал предвид липсата на белтъчини, която води до липса на овулация. Ама така генерално.... Добре, че всчико е ОК с нервите ти!

Червеновинце, заповядай блога: http://domoshar.com/cat/bg ,
и фън шуй писанията ми: http://domoshar.com/cat/feng-shui-bg
Дано намериш нещо полезно.

# 302
арт мама..благодаря за блога.  Hug Отивам да  те чета с голям интерес  Heart Eyes

# 303
  • Добрич
Много бързо пишете момичета. Едвам сварвам да ви изчета.
Днес разсъждавах върху паленето на свещи при молитва. Ясно ми е, че църквата и Бога са различни неща, но се питам има ли значение каква свещ палим при молитва - църковна или друга. Църковните свещи би трябвало да са осветени, но като изключим това друга разлика не виждам. Може би като изгаря свещта това, за което е наречена стига по - бързо до Вселената. А ако е осветена сигурно става още по - бързо. Ще ми е интересно да науча какво мислите по този въпрос.

# 304
  • най-шареното място
Има нещо, което с друга свещ, не можеш да направиш - да подпомогнеш църквата.
За енергийната страна, когато палиш в църквата, не знам да ли има разлика, защото самия храм, би трябвало да има достатъчно мощна енергия. Ще следя с интерес Simple Smile

# 305
  • Добрич
Това за подпомагането на църквата е съвсем ясно. Но ми прави много неприятно впечатление, когато виждам как лелките от църквата изгасят свещите изгорели около 1/2 или 1/3. На голям църковен празник е разбираемо, защото свещите са повече от местата за тях, но когато в църквата е празно мисля, че не е редно. Когато си паля свещи у дома винаги ги оставям да изгорят до края. Преди време бях чела в голям национален всекидневник колко печелела църквата от претопяването на свещите.
Всъщност нямах това предвид, когато попитах. Редовно паля свещи в църквата, но когато го правя си мисля за желанията, а не за това с колко подпомагам църквата.

# 306
  • най-шареното място
Мен също, ме дразни. И също като за паля вкъщи оставям да изгори.
Паля чаени свещи до икона и с мисъл за пламъка, вярата и т.н. Затова мисля, че няма огормно значение. Но поради подпомагането, си мисля, че трудно може да се разделят двете неща в мнението на църквата...

# 307
....но се питам има ли значение каква свещ палим при молитва - църковна или друга.
Със сигурност има значение поне за твоето здраве, виж тук и тук.

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 16:35 от Сребърен облак

# 308
Благодаря ви на всички, за всичко което сте писали и публикували.снимките от Индия много ме развълнуваха- не знам защо винаги съм се чувствала по особен начин привлечена от тази страна.Много свое ми се вижда всичко там, но нямам нетърпение или огромно желание да отида. знае ли се какво е преживала душата?! newsm78...

Свещите според мен - дори може и да не  палиш свещ, когато ходиш в църква.За мен в църквата е важна енергетиката, която се отделя от молитвата и въздухът съм чела, че е енергийно по чист там, точно заради молитвите- не заради свещите. А дали някой гаси свещите наполовина си е негов пробем- не наш.Свешичката има според мен някакво значение и смисъл за добро, но не знам какъв е.Интересно ми е да разбера.

Артмама, има ли място според фън шуй на което е добре да бъде поставено Коледното дърво? И кое друго освен цветовете -червен и златен е важно да имаме на Коледа- коя фигурка или... знам ли какво друго.
 newsm78
Това ,което знам за Коледа е, че заедно с рожденните дни, Коледите са едни от най-важните празници и е хубаво да бъдат посрещнати с мир в душата, с опрощение. Около тези празници се събират изпитания и е важно как ще преминем през тях. Да запазим позитивната си нагласа въпреки всичко, да има всичко на трапезата ни, и най-вече радост и любов в душите ни.
Момченцето ми в неделя има рожден ден , а вчера се разболя. Минава и сигурна съм ,че ще празнуваме и той ще е добре.Но и това е потвърждение на горното.

# 309
Червено Винце мъжа ми всяка година ходи в различни части на света в зависимост къде има визите неговият гуру.
А миналата година беше много важна. Някакъв цикъл на "огнена церемония" завършваше и беше хубаво да се отиде.
а носенето на тухли на главата там е нещо нормално.Все едно тук да си носиш чантата под ръка..... Mr. Green

# 310
в църковните свещи би трябвало да има пчелен клей , но каква е символиката не зная. Само , че когато е така , в църквите мирише много приятно
http://www.pravoslavie.bg/content/view/7254/68/

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 18:04 от ИнаДинова

# 311
Според мен свеща в църквата  играе роля на връзката с Бога.  Пламъка/огъня е символ на силата и светлината.

Според ме няма значение и разлика между  църковните свещи и  домашните. Не е важно каква е самата свещ и откъде е купена, а самия пламък, който е символа на светлината и силата и символизира връзката ни с Бог.

Ако сте забелязали, всички ритуали са свързани със огън и свещи. Не само в християнството, ами и в хиндуизма, и в будизма. Винаги се палят много свещи.

Бог е" огъня и светлината който трябва да бъде запален  в сърцата на хората."  В Светото Писание се казва, че Бог е Светлина.

И  не се притеснявайте, че в църквата гасят свещите.Те са символи. Важното е огънят и светлината винаги да горят във вас. Laughing  Там никой не може да  Го  угаси, Този огън..и тази Светлина, която ще ви води, огрява и топли сърцата ви !

"Кажи на южния лес: Слушай Господното слово. Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще запаля огън в тебе, който ще изяде всяко зелено дърво в тебе, и всяко сухо дърво; пламтящият пламък не ще угасне, а от него ще изгори цялата повърхност от юг до север.
Всяка твар ще види, че Аз Господ го запалих; няма да угасне
." /Езекил. 20.47/

Ето нещо интересно за Свещения огън Hug

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 18:17 от ЧервеноВинце

# 312
  • София-в сърцата на моите деца
Абсолютно сте прави! В Азия ,във всички Будистки храмове се палят снопчета пръчици, които ухаят! Вземаш, палиш и слагаш на специално място! Пари оставяш, ако имаш желание!И такива храмове има на всеки ъгъл/някои са много малки, а други по-големи/, но можеш да се спреш , да се помолиш и поклониш, без някой да ти пречи!  Praynig

# 313
darena...малкия да оздарвява бързо!  Hug Ами с такава позитивна мама, няма и съмнение , че ще!  Hug
И на мен така ми действа Индия, както и на теб.... Blush

Сладкишче...ами много интересно това с тези сбирки! Кой ги организира?  Може ли всеки да отиде? Би ли ми дала линк да почета малко... Praynig Много се заинтригувах...

арт мама...блога ти е много хубва и интересен. Има много полезни неща!  Hug

# 314
Ето линк:
http://www.yoga108.info/
ЧервеноВинце:
арт мама...блога ти е много хубави и интересен. Има много полезни неща! Peace Peace Peace
И на мен много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт