Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 558
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Първо си помислих, че става въпрос за чай Simple Smile
Е, това е то.

Smurfette, не съм те забравила, ще потърся инфо за медените съдове.

# 182
  • София
Медените съдове са токсични. Навремето медените менци са ги калайдисвали. При отравяне с мед (метал) като противоотрова се е използвало млякото, защото лактозата в него свързва медта в неразтворим комплекс и го изхвърля от тялото.
Смърфиета може би се е объркала със сребърните прибори и съдове. Среброто има антибактериални свойства.

# 183
ами copper го превеждам като мед/ен Rolling Eyeshttp://www.copperinfo.co.uk/antimicrobial/

това ме накара да попитам. Не съм специалист, но явно ще попрочета още

# 184
  • София

А съществуват ли тестове за азбест? Моята приятелка е много притеснена, защото там където живее (САЩ), непрекъснато ги предупреждавали, че има повишено съдържание в почвата, като се добави и това от старите сгради... А детето й ( 16 мес) е получило астматичен пристъп....

# 185
  • София
ами copper го превеждам като мед/ен Rolling Eyeshttp://www.copperinfo.co.uk/antimicrobial/

това ме накара да попитам. Не съм специалист, но явно ще попрочета още
Смърфиета, медта е есенциален за човека елемент, което означава, че присъства в тялото на човека, но в по-големи количества е токсична. Ако някога си имала медни кафеничета обърни внимание, че от вътрешната страна са калайдисани.
Прегледах линка, който си дала набързо, но останах с впечатлението, че се говори за използването на медта в медицината.
Цитат от твоя линк:
The World Health Organization (WHO) and the Food and Agricultural Administration (FAA) are likely to suggest that the population mean intake of copper should not exceed 12mg/day for adult males and 10mg/day for adult females. These are regarded as the lowest intakes likely to produce the slightest biochemical evidence of undesirable effects in all but a small number of members of a population. Sufferers from Indian childhood cirrhosis or hereditary diseases such as Wilson’s Disease retain excessive amounts of copper in the body and suffer from liver damage, often with fatal consequences. The symptoms of acute copper poisoning include nausea, vomiting and abdominal and muscle pain. Excess body copper can be removed by means of specific chelating agents or by the consumption of high levels of zinc.

От Уикипедията:
Copper is an essential trace nutrient to all high plant and animal life. In animals, including humans, it is found primarily in the bloodstream, as a co-factor in various enzymes and in copper-based pigments. However, in sufficient amounts, copper can be poisonous and even fatal to organisms.
http://en.wikipedia.org/wiki/Copper

Медта е есенциален елемент, което означава, че е нужна на организма в съвсем малки количества. Това количество се приема чрез храната. Използването на медни съдове и прибори не е безопасно.
Ето един хубав линк, който обяснява добре биохимията на медта:
http://www.drlwilson.com/articles/copper_toxicity_syndrome.htm
Не съм го чела подробно, само го прегледах набързо.

ОП, не знам дали има тестове за азбест.

# 186
Никел и олово в кафето на еврокомисарите

Част от статията:

Лабораторни изследвания са потвърдили, че нивата на никел и олово в 17 от кафемашините са над допустимите граници, заяви говорителят на ЕК Денис Абът.

Изследванията бяха проведени след като един архивар, работещ в ЕК, забелязал, че кафето му има странен вкус и изпратил проба за изследване в лаборатория в своята страна - Австрия, съобщава вестник "Интернешънъл Хералд Трибюн".

Изследването открило, че нивата на тежките метали са заплаха за здравето на европейските служители, тъй като надвишават с над 17% допустимите концентрации на никел и с над 16% допустимото съдържание на олово.

Във вътрешен документ, разпространен миналата седмица сред служителите на ЕК, се посочва, че свръхприемът на никел може да предизвика кожни и стомашни проблеми, които отзвучават в продължение на 7 до 40 дни.

# 187
dutci, в сайта пише, че може да се използва в медицината и в болниците за да се избегнат различни зарази(все пак знаем какво е по болниците).
Цитат
The antimicrobial uses of copper currently include fungicides, antifouling paints, antimicrobial medicines, oral hygiene products, hygienic medical devices, antiseptics and a host of other useful applications. The latest scientific research demonstrates copper’s antimicrobial effect on a range of disease-causing organisms including MRSA, Clostridium difficile, E.coli, Listeria monocytogenes, Influenza A and Aspergillus niger, indicating a role for copper in applications where control of these germs would be beneficial:
Също така имаше идеи за медни дръжки на вратите - точно поради същата причина - медта(елемента) има антибактериални свойства и противогъбични(fungi). От там ми дойде идеята за такива прибори за хранене Rolling Eyes Добре, но 100% сребърни прибори няма. Те са някакви примеси или само със сребърно покритие. По-добро решение са от обикновените неръждавейки, но не се ли износват с времето, ако имат сребърно покритие? newsm78

Цитат
However in most areas, the copper content of water is not sufficient to provide the balance of the required normal daily intake of this element. In addition, it should be appreciated that some water filters are claimed to remove metals including the essential element copper from drinking water.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 18:15 от smurfette

# 188
  • София
Смърфиета, използването на медта като фунгицидно и антибактериално средство в болници е съвсем различно от това да използваш медни съдове. А ти какво толкова искаш да дезинфектираш у дома?

За сребърните прибори - мисля, че има такива от чисто сребро, но не съм сигурна.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 20:20 от dutci

# 189
знам, че е съвсем различно и за това попитах дали са добра алтернатива на неръждейките, защо така сега ми се караш Rolling Eyes

не мога да си позволя сребърни прибори, имаме едни мелхиор чаени лъжички и се чудех за вилици от къде да си купя. Но тези моите са от много време от Русия донесени...

# 190
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Една тема от "хубавите"!  Mr. Green В какъв свят живеем и как оцеляваме в това време, въпрос на който е трудно да се отговори!  newsm78

Онзи ден реших да прегледам етикета на бидона с вода, който купуват свекърите ми (тук вода от чешмата не се пие, ама май е по-добра от купената минерална  Peace) и какво да видя, на първо място АЛУМИНИИ 7,68 микрограма на литър и МАНГАН 6,98 микрограма на литър! А сега ми кажете как може да слагат такива отрови във водата?  #2gunfire #Cussing out newsm78

# 191
  • София
Да се върна на въпроса със свещите... не ми е ясно защо има олово във фитилите?!

(да си направя едни прости восъчни свещи с памучен фитил за Рождество Христово....)

Ходили ли сте на детско парти с модерните гърмящи "свещи", като фойерверки? Колко ли са отровни...то сигурно менделеевата таблица насища после въздуха...

# 192
Да се върна на въпроса със свещите... не ми е ясно защо има олово във фитилите?!

(да си направя едни прости восъчни свещи с памучен фитил за Рождество Христово....)

Още след написаното от Грейс, изпотествах де що свещи имам в къщи, а имам доста, както и материали за тях. Нищо обезпокоително не открих. 4 вида фитили съм купувала от фирма "Евриком" Стара Загора и всички са ОК. Тогава помня, че ми казаха, че са внос от Италия.
Ако откриете нещо, казвайте.  Hug

# 193
ОП, слагат метална сърцевина на фитилите, съдържаща олово, защото памучните фитили се огъват и клюмват във восъка.  Особено подозрителни са рекламиращите се като бавногорящи свещи и тези за ароматерапия с миризми. Ако видиш свещ да оставя кръгла следа като нагар или сажди - най-вероятно става дума за олово.

Вредни са също парафиновите свещи; тези, които са като гел - правят се от синтетични хидрокарбони или от петролни продукти (петрол, превърнат в желе с още добавени токсини); соевите свещи от хидрогенирано соево, палмово или кокосово олио (със сигурност от генно-модифицирана соя).

# 194
Малко ще е офф въпроса ми, но така или иначе сме го подкарали на вредна посуда. Вчера в един магазин гледах детски компелкт за хранене от меламин?!?!?! И в светлината на скандала с китайското адапте много се озадачих. Та, въпросът ми е предимно към dutci - вредни ли са тези съдове? Що ли питам, като май знам отговора

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 14:50 от Grace'

Общи условия

Активация на акаунт