подсъзнанието може всичко 4

• 51 337
  • 500
  •   1
Отговори
# 360
  • най-шареното място
Наистина е безкрайно просто и голямо предизвикателство да го направиш Simple Smile
На мен ми помага идеята, че като не приемаш някого и нещо, показваш, че си по-добър от него /или дори го осъждаш/. А това не най-доброто поведение и възприемане на нещата. От там обратното е по-лесно.

# 361
Здравейте момичета  Hug Hug Hug !
Попаднах на един линк в съседна тема .Става дума за Тайната и Закона за привличане.За мен не са нови нещата ,предполагам и за повечето от нас.Но ми се видя много точно и подбрано и лесно за смилане ,затова ето линка
http://nel-anel.blogspot.com/2008/12/blog-post_06.html  има и други интересни неща в този блог.
Всъщност за мен не са нови Тайната и Закона за привличане ,но  не успявам да го увладявам всеки път , а знам ,че е самата истина.Работя постоянно по въпроса.
клем4е   желаяти от сърце  preggo  ylinfant smile3525 Hug Hug Hug

# 362
Момичета днес много се издъних....
На братовчедка ми предстои втора операция на окото, защото се наранила с нож и и трябват 720лв.
Ужасно се почувствах и реших днес да и  звънна и да и предложа парична помощ....
Тя ми каза, че за сега няма проблем и ще намерят парите, НО...майка и ми звънна преди по-малко от час и ми каза:
Утре идвам да ми даваш това, за което сте се разбрали!!!Останах като гръмната....
А днес баща ми беше у нас да гледа детето, докато спортувах и категорично ми забрани да взимам каквото и да е отношение.
Забравих да кажа, че въпросната леля е енергиен вампир а и не само енергиен!!!
Де къде има далавера, тя е първа на мегдана.....гази, мачка без да и пука...не я бях виждала от 15-20 години, и сега лятото на РД на Кал се яви, като гръм от ясно небе....пак да проси пари .....мъжа и починал и няма кой да ги хрантути....
Обаче аз нали съм малка, неопитна и явно доста наивна....и не мога да оставя човек в беда, реших да помогна.
Обаче категорично "осрах" нещата!!!
Баща ми сподели, че братовчедка ми лятото  си купила апартамент, леля ми снощи го вербувала да правят поредната и "далавера" с някаква имоти.....на която той категорично отказал, а и на всичкото отгоре се ядосвала, че долара е спаднал с 1 ст. и губела!!!
Вбесих се!!!
Щях да лиша моето дете от 200лв, заради  измамници, които се възползват от добротата на хора, като мен....
И защо братовчедка ми не каза, че има нужда от пари,  а трябва хиената леля, да ми се обажда тайно и да си уговаря срещи, че и трябвали спешно!!!
Баси яд ме е...извинете за цинизма, ама съм бясна и не знам към кой да се обърна.....
Казах и че няма как и дам парите, защото аз не работя, а мъжа ми не е съгласен да дава сега пари, защото му трябват за друго....
Баща ми каза днес че и е дал над 1000лв, а тя нито му е върнала 1 ст, нито и е гузно!!!
Даже вече една седмица неканена стои у родителите ми и се храни на чужд гръб....
Обаче ми е гадно, че и аз ни в клин ни в ръкав се намесих.....и мразя да обещая нещо и после да се отметна....
Моля кажете ми какво да правя???
Дали наистина не и трябват тези пари на братовчедка ми???
Много ужасно се чувствам.....
Помогнете ми......

# 363
  • най-шареното място
Съжалявам, че се чувстваш така.
Мисля си, че ако спокойно прочетеш написаното от теб самата ще намериш отговора. Силните емоции объркват.

# 364
Съжалявам, че се чувстваш така.
Мисля си, че ако спокойно прочетеш написаното от теб самата ще намериш отговора. Силните емоции объркват.
Taka e....права си, обаче съм много тъпа дето така оплесках нещата.....

# 365
  • най-шареното място
Ами! Simple Smile Я си гушни детенцето и не мисли глупости! Никой не е безгрешен и нищо не е станало.

# 366
Ами! Simple Smile Я си гушни детенцето и не мисли глупости! Никой не е безгрешен и нищо не е станало.
Знаеш ли, жал ми е млада жена на 36 години, да не остане сляпа...
Днес ми каза, че може да получи катаракта на окото.....
Обаче не ми каза, че и трябват пари, мъжа и имал грижата....
Ама наглата и майка веднага....
И защо братовчедка ми не се обади лично, ами майка и ми звъни да си урежда с мен тайни срещи, за "това дето сте се разбирали"...
А ние нищо не сме се разбирали!!!

# 367
sladkish4e  Hug
Като по-млада мнго пъти съм била на твоето място и разбирам те напълно.Запомни този урок и за напред внимавай. Сега се опитай да се успокоиш и знай ,че постъпваш правилно.Ако братовчедка ти имаше нужда от парите ,сама щеше да ти звънне...Утре ще ти е минало.Не се ядосвай.  Hug Hug Hug

# 368
sladkish4e  Hug
Като по-млада много пъти съм била на твоето място и разбирам те напълно.Запомни този урок и за напред внимавай. Сега се опитай да се успокоиш и знай ,че постъпваш правилно.Ако братовчедка ти имаше нужда от парите ,сама щеше да ти звънне...Утре ще ти е минало.Не се ядосвай.  Hug Hug Hug
Благодаря за думите....между другото и мъжа ми изказа същата теза....
Издразниха ме думите на лелята:
-Утре ще дойда да ми дадеш парите...
Аз:Ама аз не приема гости, с малко дете съм.....
Тя: Абе няма да ти гледам къщата бе, ако трябва в кафе ще се видим да ми дадеш парите....трябват ми спешно....
Аз:Е как в кафе бе, кой ще ми гледа детето???
Тя: Ще я вземеш с теб!!!
Кучка долна....
Не пита, имаш ли възможност, нямаш ли...дай парите и да бягам....
Дали ще ми ги върне въобще и не стана за въпрос.....
Обаче колкото е върнала тези на татко, токова ще върне и моите....
Мен майчинството ми е 220лв.
Според мъжа ми тя е от професионалните измамници....
Ако беше човек на място, щеше да иска на родителите ми, а не на мен....аз не работя все пак....
Ама как да иска, като са и давали не веднъж и не е връщала никога....
Хайде стига...да говорим за нещо хубаво и зареждащо.... Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 19:00 от sladkish4e

# 369
  • Русе
Определено трябва да говориш с братовчедка си.
Ако има наистина нужда, мисля, че ще намери парите, и ми се струва, че не си ти единствения и възможен източник, да не говорим, че не си най подходящия източник, след като разполагаш само със средствата на семейството си.

Ако има сериозен проблем, ако не можеш с пари, може поне да я подкрепиш и да я изслушаш.

# 370
  • България
Да, поговори с нея , а тя дали знае какви ги върши майка й ?

# 371
  • най-шареното място
И аз точно това, че си говорила с нея, имах предвид.
Тя е можела да поиска, но не, а и е отказала твоето предложение. Може и тя сега да се терзае за постъпката на леля ти. Затова мисля че нищо не е станало. Поговорете двете, съгласна съм че подкрепата щв й е полезна.

Какво си объркала ти? Била си състрадателна. Отказала е помощта, ти нямаш пари за целта. Лелята не мога да коментирам и не ми е работа. Дано с братовчетка ти всичко е наред!

# 372
Арт мама, права си....
Но братовчедка ми каза: няма проблем, мъжа ми има грижата....
А и сега като се разрових в телефона, се оказва, че леля ми е говорила с мен от телефона на  братовчедка ми.... ooooh!
Значи и двете са натъманили работите......
Ако наистина им трябват спешно пари, защо леля ми не си обърне доларите???
Или чака някой балък, като мен да я спонсорира???
Или чака долара да се вдигне още???
Баща ми каза, че 90-те години в кризата, не е имал пари да плати тока в нас, а те тогава бяха големи баровци....и я е молел да му даде 20лв за да не ни изключат тока, я тя му казала:
Оправяй се сам.... Tired Tired Tired
И това сестра ти да те отреже,като знае, че с две малки деца.....
Обаче не съм злопаметна....
Аз това днес го разбрах......
Отделно колко мизерии е правила.....
Дядо ми умира в Русия-79 година 1 месец преди сватбата на родителите ми. Лелята не идва на погребението на баща си, а праща адвокати да делят апартамента...
А дядо ми е завещал, НО НА ДУМИ, апартамента на баща ми, на нея купува друг....но нотариално заверено завещание няма, защото не е очаквал да почине токова млад.....
И майка каза, че всичките пари, дето са събрали от сватбата са отишли за дела на кучката...
Накрая останали с 20 стотинки..... #Crazy #Crazy #Crazy
Баща ми е бил само на 21 години, сирак.....
Е как да имаш уважение  и вяра на изрод, като леля ми....
Кри се 20 години от нас.....нито на бала ми звънна, нито на сватбата.....нито братовчедка ми ме е канила не нейната сватба....преди една година разбрахме в кой град на БГ живее, че е женена и с дете....и то защото баща и умря и майка и започна да се моли за пари....
Ако трябва да сме честни не знам дори как изглежда въпросната братовчедка.....когато я видях за последно бях ученичка......
Леле разказах ви цялата си болка и мъка.....извинете, ако съм ви натоварила емоционално.....

# 373
  • Tам през Атлантическия океан
“Смирението е солта  на добродетелите. Както солта дава приятен вкус на храната, така и смирението придава съвършенство на добродетелите. Без сол храната бързо се разваля, без смирение добродетелта лесно се поврежда чрез гордост, тщеславие , нетърпеливост…и погива.”

Ето една мн.интересна статия по тази тема Смирението - добродетел

Приятна вечер от мен дами  Hug

п.п.sladkish4e утрото е по-мъдро от вечерта  Wink

# 374
Сега пак говорих с баща ми....той е решил за последно да ги съжали и да им даде 100лв, а аз ще заделя от мизерното майчинство 50лв...повече не мога....
А мъжа ми  след, като му разказах как днес най-нагло лелята си правила уговорки с мен за парите, категорично отказа да даде 200лв....
НО се уговорихме с баща ми, лично да занесе парите на братовчедката, а не чрез куриери лели....
Според него лелята ще задели парите за себе си и въобще няма да отидат за операцията...
И още нещо. Мъжа и така или иначе ги е намерил парите вече, защото операцията е планирана за понеделник(сега разбрах между другото).....а за планови операции трябва да имаш налични пари....
Но тези ще са им като Коледен бонус.....
Благодаря  на всички ви за съпричастността....още веднъж извинете, че ви занимах със семейни проблеми.
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт