Юлче за купон се стяга, че коледна премяна много му приляга

• 11 738
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Привет и от мен.

Най- накрая вече имам  шофьорска книжка. След толкова перипетии около издаването и ми изглежда нереално. Права бях аз че ще карам най-рано на зима...

Сополите сте ги изкоментирали, няма да се изказвам.
Сребърната вода- пак си е до човека , а и до болестта. Тъпо и упорито си капя, вече повече от десет дена, ама не лекува... При децата май пък спря или поне намали хремата. Пробвам и други чудодейни лекарства, просто туширам, но не съм оздравяла. Просто съм в едно безтегловно състояние - през деня долу горе живвам покрай многото задачи, но нощем почти не спя. Confused

Не съм украсила, не съм купила подаръци / и идеи нямам/. Пробвах да подпитам големия дали ако Дядо Коледа донесе голям подарък за двамата ще играят заедно - отговора беше, а не само за него трябвало да има. Така че вариантите с къщичка отпадат. Трябва май да е едно и също в различен цвят и тогава може би ще има мир. ooooh!
 За племенниците също съм в шах - какво вълнува момчета /2 броя/ на по 13 години?  За тези на 6 и на 2 ще измисля, но големите.... newsm78

Като чета за мъниците в яслата ми става мъчно, спомням си  колко ми беше подтиснато в този период. Дано да се адаптират дечицата и по- рядко да боледуват. Hug
А синините - вечер като се върне от градина Гого винаги някъде има ударено или одрано...Госпожата не е видяла или чула /едната от тях/. Понякога ми казва откъде са белезите, друг път май си съчинява. За одраното, се дерат с една девойка... като ги сложат да спят. Трябва да говоря да ги разделят, че следите са огромни и по лицето, явно е с маникюр госпожицата...

Лек ден.

# 46
  • Варна
Уф чета и сърцето ми се къса.Дунди , Били  Hug
Искам да попитам някоя от майките с по-големи дечица да ме ориентира ако може.Решила съм да купя детска енциклопедия-някакво издание което всичко да е представно на обясним детски език.Завлякох се до книжарницата, но за моя изненада имаше над 20 подобни издания.Гледах , гледах и не можах да реша кое да взема.Та въпроса ми е , ако някоя от вас е купувала някое и е доволна ,да ми препоръча, моля.

И още нещо- имам някакви спомени от миналогодишните сладки за Коледа на Рокси.Рових се и в готварския, но там пък има 100 чешита курабийки, меденки и кравайчета.Та Рокси ако имаш време и желание пусни нещо изпробвано.Може и на ЛС.
Това е. Стискам палци Вероничка и Коки да се разминат с болестите. Praynig

# 47
Дунди, Hug за теб и Вероничка,дано се разминете без болести.
Цвети  като и никнат зъби ми вдига температура(няма сополи) и е все кисела.

# 48
Влизам набързо да се разпиша ,че пак имам много работа .
Бързо оздравяване на болничките мъници.

# 49
  • София
Бути, веднага отговарям.  smile3508
Ще ги степенувам по това коя се чете най-много вкъщи. Ако
1. място  "Моята първа енциклопедия Ларус" http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=8332 от 4 до 7 год. Тази Софи най-много я харесва. Направена е като комикси с картинки. Обяснена е добре.
2. място "Меденосладка енциклопедия" http://www.egmontbulgaria.com/books/di_enc.htm Те се далят на: "Природата" "земята" "Животните"- тук с известа уговорка, защото според мен енциклопедията е за деца макс. до 6 год. Софи има "Природата" и вече доста от нещата знае /научила ги е. Говаря спец. за нея и за "Земята". Не съм гледала "Животните" там не знам. Иначе е направена много красиво и е с Мечо пух и приятели, има и задачки.
3. Са поредица енциклопедии на изд. Пан: http://www.pan-bg.eu/?viewID=1&bd_id=387 Имат отделни книжки за "Домашните животни", "Природа" и т.н. 

Ува, да се оправяш бързо.  Hug И честита шоф. книжка.   bouquet За подаръците за 13 годишните можеш да вземеш Енциклопедия подходяща за тяхната възраст. А за различните цветове на играчките на Гого и Вики да не стане така, че и двамата да харесат повече единия цвят.  newsm78 Или поне избери на големия такава в любимия му цвят. Извинявай, че ти се бъркам, ама от наблюдения го казвам  Blush.

# 50
  • Варна
Ей, Гери златна си  HugМного благодаря   bouquet
Нямаш представа колко труд и време ми спести  LaughingВече ми писна да се чудя какво да отговарям на въпроси, които не съм предполагала, че съществуват /задавани от Преслав естествено/. Вадя си списъчето и към книжарницата. Peace
Ува, честита книжка и леко и безаварийно шофиране   bouquet

# 51
  • София
Моля!  Hug Приятно четене и отговаряне на въпроси, Бути!  Heart Eyes Дано са му интересни на Преско книжките и да е все така любознателен.
Значи тази на Ларус е най-добра за твоя случай, защото в нея са засегнати всякакви теми. Раждане на бебета, Полиция, пощите, как се храним, как растем, кино, театър, сезони, животни и т.н.

# 52
Щом става дума за рецепти съм на пост  Laughing
Меденките на Джули
Джули е една страхотна майсторка на меденки, която е мулатка - това обаче не и пречи да е една от най-добрите майсторки на меденки в Чехия, където приготвянето и украсата им е издигнато в изкуство!

Продукти:
800г брашно
280г пудра захар
120г твърд маргарин или масло(но имайте предвид, че с масло стават по-твърди)
5 с.л разтопен мед
2 яйца
2 жълтъка (белтъците запазваме за глазурата)
2 ч.л сода за хляб
2 ч.л подправка за меденки, ако не намерите - смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон.

Приготвяне:
Размесваме добре сухите продукти, правим кладенче и чукаме яйцата, меда(не трябва да е горещ, само леко топъл) и накрая нарязваме на късчета мекото масло(маргарин). Месиме до образуването на меко и гладко тесто ( В началото може да ви се струва, че има нужда от още течност, но н еправете грешка да слагате - след известно време, брашното усвоява мазнината и става чудесно тесто, което не лепи. Хубавото на това тесто е, че веднага може да се работи с него!. Разточвате кора тънка около 5-7 мм и изрязвате фигурки. Пекат се около 10-15 мин. на 150-160 ˚С Изваждайте веднака след като забележите, че краищата започват да почервеняват. За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание - най-добре с гллазура от останалите 2 белтъка!

За глазурата съм писала много пъти, но пак да кажа. Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят многхо тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Освен това може да прецедите белтъка през парче дамски чорапогащник, за да е гладък. На един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар (според големината и гъстотата му). Ако ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто още няколко капки лимон. Най-добре се прави глазурата на ръка, защото с миксер влиза въздух в глазурата и после стават балончета и неравности. Ако обаче не ви се играя на рънка, направете я с миксерра. Започнете да разбивате белтъците с лим. сок на н й-ниската степен до образуването на пяна. После увеличете оборотите, като прибавяте захарта на н колко пъти. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор, трябва да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива.

Това е рецептата, не ми се търси точния линк, затова си я копирам от компютъра. Тъй като ме е страх от сурови яйца напавих някои промени:
-анасон не намерих и респ, не сложих
-не ги мажа с нищо като се опекат
- глазура правя от пудра захар и лимонов сок- разбърквам в една чаша, така че да е не много течно, но и не много твърдо, след това разделям в няколко малки чаашки и боядисвам в различни цветове. След това със шприц украсявам
-освен с глазура може и с шоколад да се украсяват- или разтопявам купешки или приготвям от масло+равни количества какао и захар

# 53
  • Варна
Още един златен медал и за Рокси.Мерси  Hug Вече е при фаворитите и си чака времето. Wink
Дописвам:Днес намерих книжарница, която ще ми доставят Ларуса другата седмица, защото го бяха купили точно пред мен  Laughing

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 19:29 от BOOTY

# 54
Момичета кажете къде мога да поръчам календар, само че със всеки месец поотделно (на отделна страница) ??

# 55
  • USA
Ками, виж тази тема. Има доста интересни идеи. Аз поглеждам от време на време. Много исках да правя албуми за бабите, но нямам време в момента. Може би за 8ми март ще станат. Simple Smile

Рокси, мерси за рецептата. Много добре ми звучи. На децата давате ли меденки? Аз още не съм давала мед.

Ува, честита книжка. Спокойно и безаварийно шофиране! Според мен им вземи различни подаръци. На нас със сестра ми редовно ни взимаха същите дрехи в различни цветове за да не се караме и си бяхме разпредлили цветовете, но играчките ни бяха различни. Laughing Каквото и да вземеш, няма да избегнеш караниците.

Марти, какво може да предизвикат неизлекувани сополи?

Дунди, дано ви се размине този път.  Hug

# 56
  • Варна
Не съм Марти, но според мен неизлекуваните сополи водят до отити/ушни възпаления/ или бронхити.

# 57
  • USA
А как лекувате сополи? Защото на мен тук ми казват само да лекувам симптомите и да чакам да мине, защото повечето пъти сополите са вирусни. 1 м. беше със сополи, които минаха през всякакви цветове и пак ми казаха, ще му мине. Никой и дума не обели да му се прави проба от носа например. Чудя се как е правилно да се действа в такива случаи. Сополите за мен са симптом - или сам се преборва с вируса или антибиотик, ако е бактериална инфекция. Аз друг начин за лекуване не знам.
Веднъж имаше отит, но без сополи и тогава веднага му изпердашиха един антибиотик.

# 58
Здравейте! Ние сме добре. Елхата и коледната украса са готови. Дели ги човърка само в началото, сега изобщо не им обръща внимание.
Извинете ме, но не разбрах дали на партито ще има дядо Коледа?
Да се похваля, след две години и два месеца отсъствие цикъла ми отново се възстанови  Laughing
Аз също не давам мед още.
Вие какво смятате да правите на Нова година?

# 59
мерси Уинкс  Hug, ще я разгледам утре подробно
Аз имам същото мнение като това на Марти за сополите и изобщо всякакви други симптоми(кашлица, Т , разстройство и тем подобни) - според мен те не могат да произтичат от зъбеникненето.Просто тогава организма е доста слаб и детето хваща много лесно всякакво вирусче  Peace Иначе сополите са много упорити ,вече ме си спомням откога Ева няма течащ нос, днес сутринта дори имаше жълти секрети ,които странно как малко по късно през деня вече бяха бистри като вода  Thinking.Дадох й хомеопатични и ще чакам да видя как ще е утре
Дунди, представям си колко си напрегната и стискам силно палци Вероничка да се закрепи и да не се налага болница  Hug
Били, сълзи ми тръгнаха от очите като си представих Тедо  Rolling Eyes
Бубе взе ми въпроса изпод носа Laughing Ние имаме предложение от свеки да гледат Ева , но на Кюстендил ,а на мен ми се иска да си я видя в новогодишната нощ Rolling Eyes
Аз давах вече мед, на филийка с масло и съвсем тънко слойче мед

Общи условия

Активация на акаунт