Отговори
# 225
Момичета ПОМОЩ ..... сега прочетох тук във форума в  СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА КАШИТЕ  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.msg3814542#msg3814542 ,че

ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ПЛОДОВИ КАШИ на ХИП : Плодово - оризова каша ХИП-190гр., 5+ Състав: плодове 86,2% (ябълков сок, ябълки, праскови), вода, оризово брашно, оризов грис, киселинен регулатор-калциев карбонат, витамин С. Съдържа глутен! Влияние върху храносмилането: разхлабващо.  

че съдържа ГЛУТЕН и се стреснах ЗАЩОТО АЗ ОЩЕ НЕ СЪМ ГО ВЪВЕЛА ГЛУТЕНА, аз давах на малката един ден такава каша от бурканче,и веднага тичам да прочета на бурканчето какво пише защото имам още 2 от същата каша и гледам че на бурканчето пише НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН .

Моляви кажете на кое да вярвам дали тук във форума не са объркали съдържанието на бурканчето или самия производител е згрешил,моля мамите който са го ползвали да ми кажат.  

Извинявам се че така нахлувам без да се включвам във вашите теми но много се притесних  Cry
не се шашкай толкова и не чети толкова-я си давай на детето каквото яде.аз не чета какво има и няма-давам-ако яде пак давам.

# 226
  • София
Маги, разбира се, че ще вярваш на етикета, а не на форума!!!
Оризът НЕ съдържа глутен.

А и дори да си въвела без да искаш глутена, какво толкова ? Не сте на 4 месеца....Спокойно, бе жена...нали детенцето ти е добре?

Ето, и тукк  пише, че НЕ съдържа (пълнозърнестит екаши са по-надолу):

http://hipp.bg/index.php?id=6

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 12:15 от ВаняМ

# 227
Споко бе Маги и да си го въвела - голяма работа - какво толкова. Стига си се шашкала!!!
Оризът май няма глутен - спокойно!!!
Оф тя Ваня ти отговорила - аз кво пиша    Tired Tired Tired
Сорри!!!
Ванче - твойта щерка голяма майсторка!!!

# 228
Първо...ма много съм се отплеснала...Моето момиче днес става на 7 месеца, заповядайте
честито и на всички останали месечинковци...
Маги, не се тревожи, то май доста станахме където сме въвели глутена без да разберем.
Емма, благодарско за вниманието, добре са децата. Цвета напоследък и тя спи доста неспокойно, незнам зъби ли ще са, кво ли?!? Давам и чай за лека нощ на Хип, вместо вода. Няма кой-знае какъв ефект май.
Ваня, щерка ти наистина голяма майсторка. Изгледах клипа от-до.
Айде хубав ви ден...  bouquet

# 229
  • София
Ванче - твойта щерка голяма майсторка!!!

Да, бе..аз да нямам представа.  Embarassed Така като беше в детската градина един ден госпожата ми вика : "Ама Деси много хубаво чете! Браво!" И аз "Така ли?" Shocked Shocked Shocked И кво се оказа - кака й я научила, а майка й изобщо и не подозира  Embarassed Embarassed Embarassed
Така от работа не разбрах как ми пораснаха децата ...Сега тази грешка мисля да не допусна...пък дано и господ е на същото мнение  Praynig

# 230
Маги, споко бе жена! Ориза НЕ съдържа глутен!
И какво като си го въвела - цял живот ще яде детето глутен - не е страшен ! Що е тая паника във форума от глутена не мога да разбера!

ВаняМ, браво на детето! Много ми хареса и мило ми стана като го гледах! Някак носталгично по изгубената ми младост Laughing

# 231
ВаняМ, скри ми шапката твоята дъщеричка. Браво  smile3501

m_a_g_i_vs
, спокойно, не се шашкай така. Аз също без да искам въведох глутена, и то не с малко количество. Така че  Peace

vercho, държавна ще търся. А ти? А за бибите, Дари си играе повече с тях, държи ги, пее им, много е сладка, ръфа ги, само не ги и смуче. А иначе доста ги смучеше преди, сега ги приема повече като играчки.

ВаняМ, май ти беше питала за мамолозите. Аз доколкото знам повечето от тях не предпочитат да преглеждат по време на кърмене, но ако имаш някакви притеснения се прегледай, никой няма да те отпрати. Моя приятелка така ходи по време на кърмене, за да е по-спокойна.

# 232
Момичета Мирка и Габи са в инфекциозна болница  Tired в сряда е имала 8 пъти разтройство и те направо са ги приели сега е вече по-добре много е плачкала като са и слагали системата  Cry утре ако всичко е наред си се прибират  Praynig поздравих я от всички вас !!!
п.с. извинявайте ,че не се включвам по-другите теми ама............

# 233
  • Добрич
Ей,много гадно ми стана и много мъчно...

Пожелавам бързо оздравяване на малката сладурана Габка!

# 234
Мами, ужас!!!!!!Ей, сега седнах пред компито и прочетох за Габи  Cry Милото детенце, като знам какво е да слагат системи на пеленче и се просълзих. Боби го бодаха повече от час и не могат и не могат да намерят читава вена, много е страшно. Явно този вирус е посевместен - дано габи го преодолеепо-бързо Praynig Мила Мирка с теб сме, да нагушкаш Габито и кураж мила - всичко минава бързо, щом е в рръцете на лекарите  Hug

Ласи, какво да ти кажа за свекитата, освен, че те разбирам - вместо да помагат, ти идват в такава физическа и психичекса тежест, че се молиш друг път да не ти се налага да разчиташ на нея Peace

А сега по повод на свекитата, да ви кажа една смешка с моята - мисля, че ми е пробвала ботушите, хем ми иде да я  #2gunfire, хем умирам от смях. Ония ботуши лачените с токчетата,с камъчетата и токата, дето идвах веднъж в парка - мамите от Южния ги знаят. Ще припадна. Разбрах, защото ги е прибрала на обратно в шкафа, аз си ги подреждам по друг начин  ooooh! Чудя се само като е ровила по шкафовете дали е открила и виб.....ра ми, аз не че го изполвам, но съм си го сложила чинно в кафчето с козметиката, барем е по-чисто там, сто на сто е прировила и сега ще има да разказва каква мръсница е снаха и Joy

А пък за Глутена какво се шашакате, тъкмо сте го въвели без паника и от раз - няма какво да му се целите повече. сама си е станала работата, щом детенце е добре, по-хубаво от това няма - една крачка напред сте вече  Peace

Айде после пак Simple Smile

# 235
ВаняМ , все още не виждам ефект от свещичките , но аз съм упорита .Нищо , че дъщеря ми само ме порицава , че съм слагала на брат и "свещи" в дупето. Тя го приема като един вид наказание. А как ме изгледа ,като и казах ,че и на нея съм и слагала Joy

А ,клипа на твойта щерка е страшен. Ама , май си пада голяма любовчийка , а , повече момчетата е снимала hahaha hahahaИ нашата кака го загледа с интерес и  много го хареса.

Пожелавам бързо възстановяване на Габи  Hug Hug

А за глутена- ние сме го въвели с попара с хляб.

# 236
ВаняМ, аз ще изгледам клипа довечера на компито на мъжа ми, че моя забива на тея работи, вече много ме гложди любопитството  Hug Ама са си умнички твоите деца, много са самостоятелни и оправни, но това разбира се зависи от възпитанието и примера, който получават в семейството, така, че ни си мисли, че все сами се оправят, важно е какво ги подтиква да се развиват и да са с едно рамо напред винаги. Ти твоята рабоота добре си си я свършила  Peace

Мами, аз много се чудех дали да пиша за това, обаче съвестта ме гложди - трябва да споделя с вас. В болницата докторката ме разпитваше как се грижа за Боби, как го храня и т.н. Като разбра, че го храня легнал много ми се скара и ми каза, че това предразполага към заболявания на белите дробове, защото като е легнало детето трахеята и хранопровода са много близо един до друг и така може много лесно да навлезе от храната в дихателните пътищата - и ето ти бронхит или пневмония....Много гадно ми стана като ми го каза. Почуваствх се виновна. Реших да го споделя с вас, ако има други мами като мен, да знаете. Може и да не е вярно това, но все пак аз се чуваствам длъжна да споделя моя опит с вас, аради децата.   Нека мамите дето са по-в час с медицината да кажат така ли е, но за всеки случай аз вече научих Боби да се храни гушнат в мен  Peace

# 237
Ау, много гадно това с Габка. Дано се оправи бързо и скоро да са си в къщи.

Lassi, Vanyivan, разбирам ви напълно за свекитата. Аз постоянно си мрънкам за моята че не се сеща за внучето си, но като знам в началото като идва няколко пъти да помага, ами по-добре да не беше идвала, наистина се чувствах по-изморена отколкото сама да си бях свършила всичко. А за виб.....ра  Joy Joy Joy
Vanyivan, много странно това за храненето в легнало положение. А ти Боби винаги ли така го храниш без значение какво яде? Дари само мляко яде така, иначе полуседнала.

# 238
Бибобибо, само млякото ядеше легнал, иначе пюренцата, в столчето за кола  Embarassed Срам не срам, още не съм му купила стол за хранене, ама той още не стой хубаво седнал - криви се и като ходих последни път с него да пробваме, все още не му беше удобен стола и реших да не взимам да го подмятам само вкъщи, но вече е време. И на мен ми се стори странно, защото зна, че много мами си кърмят или храмят с шипе децата легнали, а пък то, какава беля можело да стане....

# 239
Здравейте мами!
Аз също съм априлска мама и бих искала да се присъединя към вас. Simple Smile
Дъщеря ми Габриела е родена на 08.04.2008г .Роди се нормално тежеше 3290 и 51см.На последната консултация тежеше 7600 и е дълга 65см.

Мами, аз много се чудех дали да пиша за това, обаче съвестта ме гложди - трябва да споделя с вас. В болницата докторката ме разпитваше как се грижа за Боби, как го храня и т.н. Като разбра, че го храня легнал много ми се скара и ми каза, че това предразполага към заболявания на белите дробове, защото като е легнало детето трахеята и хранопровода са много близо един до друг и така може много лесно да навлезе от храната в дихателните пътищата - и ето ти бронхит или пневмония....Много гадно ми стана като ми го каза. Почуваствх се виновна. Реших да го споделя с вас, ако има други мами като мен, да знаете. Може и да не е вярно това, но все пак аз се чувствам длъжна да споделя моя опит с вас, аради децата.   Нека мамите дето са по-в час с медицината да кажат така ли е, но за всеки случай аз вече научих Боби да се храни гушнат в мен  Peace

Това важи ли и за кърменето.Ние се кърмим легнали от много дълго време  Sad и това много ме притесни
Така ли е наистина? И как да кърмя Габи седнала.

Стискам палци  на Мирка и на Габи да оздравява бързо малката сладурана  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт