ОКТОМВРИЙЧЕ гука и ритка, а мама с безброй целувки го обсипва!

• 12 734
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НИКОЗИ bouquet

# 106
Честит рожден ден Никози,много здраве и незабравими мигове да те спохождат и тади годинка!
Май и ние днес няма да се разхождаме,като гледам какви са облаци нямам никакво желание за излизане Sad
 А аз само си гледам шкембето и не вярвам че ще си върне старата форма,май ще трябва да започвам вече по-сериозно да се занимавам с него , клограмите ще ги сваляме след като поприключа с кърменето,добре че е зима и дебелите дрехи малко  прикриват тлъстинките ,а напролет се надявам вече да имам по-приличен вид Rolling EyesОтивам че ме викат ,айде да видим този път какво ще иска малкия мармот Laughing

# 107
Мойта душичка от половин час си гука сам в легълцето  Heart Eyes Вчера купих на баткото диск с детски песнички, но явно на бебо са му по-интересни  Grinning
Мария_Д защо ти е необходим клон на ЗК  newsm78 При нас педито искаше единствено копие от акта за раждане, за да запише бебо. В последствие докторите сами вадят сините здравноосигурителни книжки  Thinking
Джиджи много ми е странно това за Кехайов. Аз имам познати, които ходят при него и са много доволни. Вярно, че детенцето е със сериозен проблем, но ми се струва, че при вас ако е имало такъв е щял да разбере веднага. Така или иначе, ако искаш като се върнете в София си запиши час при Алексиев, като му кажи какво ви е казал доктора по ЗК.
Нашите резултати от изследванията ще са готови чак в петък вечерта  ooooh! Не мога да си обясня толкова ли е сложно да се изолират тия бактерии, а аз ще продължавам да съм на тръни защо малкия ака тъмнозелено  Sad

# 108
Новите подвизи на бебчо - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=298951&pid=9204196.

Вчера в спонтанен изблик на вдъхновение се разходих с количката до поликлиниката и се пазарих с педиатърката за ваксина, избрахме пентаксим пред инфанрикс, че спестява на детето едно боцване. Даде ни и да пием 2 дни преди и след имунизацията калциев глюконат и вит. Ц, противовъзпалително и противоалергично, аз се чудя дали да й ги давам.

МарияД, педиатърът би трябвало да оформи документите, от теб се иска само да му напомниш да ти вземе от ЗК талон за първоначален избор на джи-пи (ако е гьонсурат, може да ти се наложи ти да го вземеш от централата, на нас не се наложи. Но аз си взимах за мен в началото на бременността, че не бях дотогава пациент на държ. здравеопазване).

Честит ден-ден на Никози!

Вдъхновено от вашите разговори за килограми, вчера решихме да се теглим аз и Марта (на обикновен електронен кантар разбира се, кой ще ти търси теглилка). Оказа се, че аз имам около 3 кг в повече отпреди бременността, а бебчо е качил близо килограм от консултацията преди 20 дни!!!
Там ще ходим чак на 15-и заради ваксината, та да видим какви ще ги е свършила малката ламя.

Аз след овладяването на кризата на растежа преди седмица май имам тонове мляко Praynig, но други проблеми - лек сблъсък между формите на нейното небце и моята лява гърда, която продължава да се разранява месец и половина по-късно, въпреки уроците на Хедра. Практически в "мисионерската" поза  Mr. Green (люлчина демек) не може да засуче от нея без поражения, та се налага да пробваме легнали, футболни и всякакви кърмачески кама-сутри.
Но борбата продължава до пълната победа над империализма!!!

# 109
 Nikozi, честит рожден ден.
В Сливен има мъгла от няколко дни и не сме излизали  Sad. Ние горе-долу сме си направели режима и спим - само дето вечер се кърмим, снощи за 1-ва вечер спа 5 часа. Проблем на нас ни е къпането. От кака му още ми става лошо като дойде ред за къпане и правим уговорки от 1 час напред колко ще стой в банята, ами и малкия кикешко е същия - като го извадя от коритото писва и се успокоява само  на цица или обратно вътре във водата,  а и си го търси само да посмея да закъснея с къпането - кошмар  ooooh!  Оплаках ви се, но не ми олекна много, като знам че този рев ще продължи поне до 2 г. и спира с ултиматум - щом ревеш - няма баня....

# 110
Искам да ви питам спешно, за ортопеда какво трябва да се носи, освен ако има направление, че ще ходим и не знам.

# 111
  • София
Манана, Параход - така ми каза моя педиатър - да отида и да си взема талон за бебе  Rolling Eyes Явно не му се занимава ли - де да знам....
Та знаете ли къде има клон  newsm78

# 112
Няма клон! Взима се от столичната ЗК - не помня точния адрес, но ако се сещаш една висока сграда на ПИБ има на бул. България и Димитър Несторов - точно зад нея в уличките.

Съжалявам, че така ви се е наложило... там носи акта за раждане, че дават въпросния талон срещу ЕГН, то по-ценна от златото пустата му бумажка (и аз така се бях ядосала като ходих... бях бременна трети месец и повръщах като змей).

# 113
  • София
уффффф..кофти - така мразя тия институции ooooh!
..ама ще ходя..разбрах го къде е...аз си мислех че в поликлиниката на Младост 3 имаше..ама май нещо се заблуждавам..
Мерси Параход   bouquet

# 114
Мария, да не е имал предвид КАРТОН за бебе? Щото това наистина го продават във всяка книжарница на поликлиника... Ти питай все пак, да не губиш ценно време и енергия напразно... но ако е въпросният талон за първоначален избор на личен лекар - там е!

П.П. Бебчо яко кърти и се усмихва насън - ще се събуди озверял от глад! Вече минаха 4ч и половина от манджата! А и разходката си е на път да проспи...

# 115
Здравейте и от нас!
Никози, честит рожден ден! Много здраве, любов и късмет  Hug newsm59  bigdance2 Tada
Maria D, то в 25 п-ка има ЗК, но дали издават такъв талон незнам newsm78 Знам, че заверяват рецептурни книжки / тези дето са за намалените лекарства/, а какъв е този  талон за бебе? На Плиска има п-ка не помня коя беше, от там съм купувала рецептурна книжка, дали ще ти свърши работа newsm78 / имам предвид самата книжарница, не книжката hahaha/ Ах, ама се оплетох ooooh! Дано си ме разбрала...

# 116
  • Варна
Манана, Параход - така ми каза моя педиатър - да отида и да си взема талон за бебе  Rolling Eyes Явно не му се занимава ли - де да знам....
Та знаете ли къде има клон  newsm78

Искат талон за бебето от мястото където си раждала или от женската консултация, не съм сигурна, защото при мене бяха на едно и също място. От здравната каса пък взимаш талон за избор на личен лекар, картон на бебето също трябва да купиш.Друго няма.

Момичета, ние сме на антибиотик. Орален. Заради тия стафилококи. Питах педиатърката да му давам локално Бактробан, но тя каза че с него я се изчистят, я не, защото отивали и към гърлото и по-надолу обикновенно, а с локално мазане ако е така, нямало полза. Та изписала му Цефзил за 7-10 дни и после пак да изследваме за стафилококите. От вчера  и кашля малкия, ама слушаха му дробчетата и гърлото гледаха, няма нищо. Явно от сополките, които вече са и воднисти леко и му тече нослето, се спускат към гърлото и го дразнят.Незнам.Дано има полза от антибиотика, че най-мразя някой да ми е болничък в къщи.Пък туй малкото съвсем. CryНа 50 дни и вече с антибиотици.
Старнно ми стана също, че педиатърката ни отиде да се консултира с някакъв друг лекар какво да му изпишат.Защо така, също не разбрах.Педиатър е на дъщеря ми от 13 години, и не е правила така. newsm78

# 117
Здравейте, сладурки! Нямам много време в момента, но искам да ви задам един бърз въпрос: ако в 12.00 ч. бебка е изяла 120 мл. кърма възможно ли е в 13.00 ч. пак да е гладна? Ревеше точно като да е гладна и в 13.25 ч. я сложих на гърдата да суче и яде 15 мин. Може ли да огладнява толкова бързо при количеството мляко, което е изяла?
Искам да питам и мамите, които дават АМ колко мл. дават на Белчо?
Ох, още един въпрос имам (май взех да прекалявам  Embarassed): ако се цедя и оставям кърмата в шишето в хладилника за 3 часа безопасно ли е после да давам на бебка, нали няма да се развали кърмата толкова бързо?
Предварително ви благодаря!  bouquet

# 118
  • София
Северинка и Мария Д, чаят на Веледа мъж ми го е купил от една аптека близо до Сточна гара, но ето списък на всички аптеки, моито предлагат продукти на Веледа.

# 119
  • София
Северинка и Мария Д, чаят на Веледа мъж ми го е купил от една аптека близо до Сточна гара, но ето списък на всички аптеки, моито предлагат продукти на Веледа.

Общи условия

Активация на акаунт