ОКТОМВРИЙЧЕ гука и ритка, а мама с безброй целувки го обсипва!

• 12 738
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Фийл в петък след пет  Rolling Eyes Дотогава си караме с тъмнозелени, пенести и лошо миришещи акита. Поне напоследък се разредиха като честота.

# 136
Здравейте мацки,
Благодаря ви за отговорите момичета, Алис, mylili,trixy, Puki
Shivani ще се опиотам по - често да влизам, че е забавно наистина Wink
Гнойната пъпка-цирей на Калоянчето се пукна със страшен трясък и изтече една река гной Sick
Дадоха ни кремче да го мажем и като че ли позавяхна малко и се поуспокоих. В Тубдиспансера ни успокоиха и ни казаха че ще мине.
Аз тичам да се приготвям, че ще ни идват гости.
Ще се пробвам да взлизам по - честично
Поздрави на всички момичета и техните бебчета  bouquet

# 137
Най-после и аз да стигна до форума. Вчера ми се счупи компютъра и докато мъжо настрои новия и минаха 2 дена.
Искам да ви питам нещо. Някой има ли термометър биберон. Много ми е чудно как се мие това нещо.  newsm78

# 138
Сега направих една баня със смрадлика на малкото дупе да видим дали ще е по-добре.Нещо се нервеше днес ама дали е от това незнам,ще пиша ако има ефект.

# 139
3te...ki, благодаря. Само ни прегледаха с ехографа казаха че всико е ок и това е, не е имало излишни приказки.
Мими, ако имаш предвид шишетата на Бифрии, аз си слагам в стелизатора всичко.

# 140
Ох момичета, с моята сглупясала глава пак съм пропуснала нещо. До утре трябва да дам на счетоводителката ни болничен от 29.11. Той пак ли от личния лекар се издаваше? Това е въпросния трети болничен мисля.
Педиатъра на Преслава ще ти го издаде. Бегай още утре при нея/него, че няма време  Hug

Дните си минават, тук задружно четем, коментираме и си предаваме кой какво е чул или научил. Едновременно с това наблюдаваме и изучаваме поведението на бебетата си. И неусетно ставаме по-знаещи, по-уверени и по-спокойни мами на мааалко по-спокойни бебета. Ситуация преди малко у дома: нервно, ревящо човече час и половина след хранене. Преди веднага бих решила, че е гладна и следва кършене на пръсти, притеснения за кърмата, за наддаването на бебето и т.н. спираловидно се завъртат проблемите. Какво направих сега: погледах я, за да преценя за какво иде реч, реших, че й се спи, а е неудобно на дивана, подпряна на възглавница; че лампата й свети и я дразни и я преместих внимателно в креватчето. Изплака веднъж и заспа. Това се случи благодарение на статията на Хедра за съня, която Параход ни пусна  Hug.
Да споделя и аз нещо. Днес бяхме при педито за млечницата, така и не минава упоритото му нещо. Тя ни прати на очен лекар заради сълзящо оченце. Очната ми каза, че око се почиства от вътрешния ъгъл към външния, а в болницата и нашата педиатърка ме учиха точно обратното, материалите из нет-а също и аз така действам досега  Whistling. Логиката на специалистката: ако започнем обирането на секрета отвън и караме навътре, цялата мръсотия ще отиде в очния канал. Ако някоя от вас е получила различни указания нека сподели.

# 141
alliss3, моята педиатърка също ми каза да почиствам оченцето от вън на вътре. Много странно е това, което ти е казала очната, но от друга страна има логика newsm78. Моята хубавица също имаше проблем с оченцето, залепваше и сълзеше, но го промих два-три пъти с лайка и се оправи! Не ми се наложи да ходя по лекари за щастие!
И между другото си много права, че задобряваме в уменията си вече! Аз въпреки, че съм най-прясна от всички съм може би и най-подготвена, защото изживях началните притеснения с вас и това много ни помогна да преодолеем доста трудности в началото! Благодаря ви за което! Hug  bouquet
Сев, честита ви годишнина! Много и силна любов цял живот да гори между вас! txtloves
Слинга много ми хареса на мен, но за съжаление нямам опит. Аз също искам да чуя мнения, може и аз да си поръчам!
П.П. Мъжа ми хич не ги харесва тия слингове, били много хипарски hahaha!

# 142
alliss3, зафължително отвътре навън, именно за да не се замърси канала.  Peace Питах майка и тя потвърди (офталмолог е)

# 143
3te...ki, благодаря. Само ни прегледаха с ехографа казаха че всико е ок и това е, не е имало излишни приказки.
Мими, ако имаш предвид шишетата на Бифрии, аз си слагам в стелизатора всичко.

Имам предвид биберон залъгалка, който мери температурата на бебето.

# 144
  • в здрача
Ей, най-накрая и аз да успея да напиша нещо, пък макар и с една ръка, все има нещо да се свърши.
Никози ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! Радоста да ти е другар, а усмивката да не слиза от лицето ти!
Сев ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА ! Любовта и щастието да ви съпътстват през целия живот!
Както си чета и попадам на поста на Надето и веднага включвам, че юом тя е закъсняла за болничния, то също и аз. Преснимах си последния болничен и какво да видя - на първи трябвало да се явя на работа. Утре ще ходим при докторката на малката. Дано да може да го издаде със задна дата, но щом гинеколога може да издаде за 1 ден преносване болничен със задна дата би трябвало и тя да може.

# 145
mimisofia, почиства се със спирт, не се стерилизира.

# 146
  • Варна
Хей, мацки, я хванете един шивашки метър и ми кажете колко е обиколката на главите на бебоците ви.Все си мисля че моя има много голяма кратуна. Laughing

# 147
Мила Нинка,ЧРД!Нека твоите желания да са мои пожелания!Голямо и здраво бебче и повече спокойни нощи!

И ти си стрелче като мен.

Искам да питам и мамите, които дават АМ колко мл. дават на Белчо?
Ох, още един въпрос имам (май взех да прекалявам  Embarassed): ако се цедя и оставям кърмата в шишето в хладилника за 3 часа безопасно ли е после да давам на бебка, нали няма да се развали кърмата толкова бързо?
Предварително ви благодаря!  bouquet

Честита годишнина и дано любовта ви се утрои /ако това е възможно/  smile3525
Сев,аз първо слагам бебчо да суче и после изяжда около 90-100мл АМ.Понякога обаче само 50мл. Педито каза,че изсуква определено количество кърма ,а останалото  си дояжда с АМ.На тази възраст трябва да ядат 120-150мл..А сутрин само кърма яде,не опираме до АМ.
Кърмата в хладилник изтрайва 24 часа.

Момичета,гледам,че си поръчвате слингове.Сигурно е удобно.Само да ви кажа по този повод,че ортопедът се изказа,че слинговете били противопоказни,защото притискали крачетата едно към друго, а трябвало да стоят разкрачени.Даже ме накара да упражним поза на носене с разкрачени крачета.Та слинговете били за по-големи деца.Аз обаче не знам дали да му вярвам,защото твърди че ако до 3 седмици Вики не си разтвори краченцата толкова че колената да опрат леглото ,трябва да му сложим ортопедични гащи Shocked Аз му казах,че това е невъзможно- то детето трябва да се разчекне.Обаче малко ми е притеснено.

Та като отворих темата- успявате ли да като свиете в коленцата крачетата на вашите бебоци и ги разтворите встрани да опрете до леглото? Не знам дали го обясних като хората.

alliss3, зафължително отвътре навън, именно за да не се замърси канала.  Peace Питах майка и тя потвърди (офталмолог е)

Гледайте сега смях-на мен 2 педиатри  ми казват очето да се почиства отвън навътре.Ха сега на кого да вярваш.Логично е отвътре навън наистина както казва Ина.

# 148
Ай,каква е тази гимнастика?Сестра ми има бебче на 3месеца и правят такава с краченцата,ама нашта фъцка няма още 2 и не правим такива неща....
Аз беба не знам колко яде,че е на Млечен бар,ама това не е ли много?Иначе я ъсещам,че расте,такива бузи е отпрала,че и бобър може да й завиди,и дрешките й умаляват....
П.П.Някой може ли да ме "светне" за тази кърмаческа криза?Тази с расстежа ли е?Щото уж съм внимателна,но не съм разбрала на бебо да не й стига манждата....

# 149
Miss Fairy, е днес нали бях на ортопед и накрая като свърши прегледа и го гледам че го разчекна баш както си описала и вика добре и толкоз, сега си обяснявам, че е пробвал дали опира крака в жабешка поза до леглото Shocked егати тормоза ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт