ОКТОМВРИЙЧЕ гука и ритка, а мама с безброй целувки го обсипва!

• 12 750
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Добро утро и от нас  Hug
Мананка, мерси много че сподели за Пенатен крем - зачервеното по дупето почти изчезна за една нощ Heart Eyes
За очичките - и на мен ми каза педиатъра от вън навътре  Peace
Искам да попитам майките, които са с Хъджис - от къде ги копуват ??? В аптеките не мога да открия - в Ремедиума работят само с Памперс. Има във фантастико на само номер едно а ние вече сме за 2 Simple Smile ... има и в Кауфланд но там винаги има само 3 ка .. та ако може да ме светнете ще съм мнооого благодарна  Hug
Купих си чая на Веледа и снощи изпих една чаша...не видях много разлика от обикновенното количество кърма което произвеждам. Сега пак изпих една чаша пък да видим  Thinking
Как спят нощем ваште бебчовци. Ема винаги се напъва, мята ръце, издава звуци, дори приписква на сън но не се буди...нормално ли е? Не изглежда де е неспокойно човече, но ако я слушаш нощем ще речеш , че сънува кошмари,,, хммм,,, при вас как е?

# 166
  • Варна
Хайде варненски мами - към морскатаааа.... Пък като гледам, че няма слънце още  Praynig  Sad

Параход, би ли ми пратила линк за статията на Хедра за съня.. може и на лични!

Пуки
, главата на Краси беше на 1 месец 38 см. Търсих табличка - срещала съм, но в момента не мога да намеря.   newsm78
Виж една статия: http://www.deteto.bg/articles/view/6/41

# 167
Пуки нашата глава 37 и на мен ми изглежда големичка спрямо тялото, но е нормално според мен.

ето една графика:
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/cj41c020.pdf

aз ползвам и тази програма/Baby Diary/:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=110921&hit=1
има графиките на различните мерки/тегло,ръст,глава,зъби и ваксини/ и можеш да си нанасяш вашите размери и да видиш дали вървиш в границите  Peace

мами на подсечени, дали не ползвате една и съща марка памперси?предполагам сменяте често пелените.в един магазин ме убеждаваха кои са по-дебели и държат повече и тогава разбрах, че има майки, които цял ден си държат детето с един памперс  Shocked

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 09:49 от adina

# 168
Здравейте! Аз нямам какво да кажа, за това само ви чета, когато мога. На Вероника и биха Пентаксима и мога да кажа, че ми беше крива два дена. Не знам дали е от нея, или просто е съвпадение.
С кърменето за сега се справям успешно, според мен. Малката е наддала един килограм и е пораснала четири сантиметра. В момента е 5100, 57 см. Много съм доволна и се надявам и занапред да продължаваме в същия дух.

Честити месечинки на бебоците от вчера и днес, честит рожден ден на Никози на патерици!

nevidimata, голяма сладурана е твоята принцеса.  Grinning

..... и тогава разбрах, че има майки, които цял ден си държат детето с един памперс  Shocked

ooooh!

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 10:29 от Клото

# 169
Добро утро и от нас,ние също го къпем вечер късничко,между 9,30 и 10,30 ,яде и заспива.Снощи яде в 10 и се събуди чак в 5,10 през ноща,е малко и с моя помощ ама вече бях толкова плувнала в кърма че нямаше начин.Оченцето и ние го почистваме от вън навътре,но имаше и запушено каналче и когато плаче му тече сълзичка тогава го масажирам от вътрешния ъгъл на окото към нослето и  вече няма този проблем,освен ако не пореве повече време.
А и за неспокойния сън и аз забелязах че напоследък по лесно се стряска от шумове и като си размахва ръцете,затова му ги  завивам  с пелена ,да не може да ги размахва и така по лесно заспива.Звуци и физиономии и ние произвеждаме по време на сън,скърца,сумти и леко пропищява даже ,но мисля че е нормално.

# 170
  • София
Добро утро, мамчета и бебета!  Heart Eyes
Адина, благодаря ти за линка за бебешкия дневник, свалих си го и аз!  Hug Бе кой са тези луди майки дето държат децата си по цял ден с един памперс, аз го сменям на 3 най - много 4 часа  Naughty ми то на детето му е дискомфортно!
Пуки, сега ще ме караш и мен да вадя метъра да и меря главата на Рая!  Wink Тя нали е дребосъчка и обиколката и е по - малка, но ми възбуди любопитството.
Неи къпеме малката между 8 и 9.30, така сме си свикнали и тримата и ни и добре!
Аз пия чая за кърмачки на Хип, но ще взема да потърса и този на Веледа да видя дали ще има разлика в млеконадоя!
Вие ме утепахте с тая гимнастика, как да и разчекна крачетата, ми страх ме е да не му направя нещо на детенцето  ooooh!
Невидима, Йоанка е голяма сладурка и каква прическа има само  Grinning
Момичета, някоя от вас сложила ли е Коледната украса? Аз се чудя дали тези дни да не украся у дома, нали ни е първата Коледа с малката мишчица и ми е много мило! Ние няма да сме си у дома за Коледа, ще ходиме в Пазарджик при родителите на мъжо  Confused, а за Нова Година ще ходиме при мама  Grinning и да имаме време да се порадваме на празничната декорация на нашата си къща.
Аз тръпна в очакване на понеделник когато сме при педито на консултация и ще мериме Рая, дано да е наддала добре и да се е издължила, че като слушам вашите бебоци колко тежат и ме заболява главата от раз ...........
Аз съм нахална и пак ще питам за мнения за този слинг http://www.bebe.to/sling/sling.html
Приятен ден, сладурки!
П.П. Това го писах с едно ръка сума ти време........... Whistling

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 10:14 от trixy

# 171
  • Варна
 bowuu
Слънце още няма,но дано остане тихо времето и направим замислената разходка
Вчера направих 4-часов преход в центъра и морската,обрахме боклуците и пепелта.
Поръчах календари на грахон-ще подарявам на родата за НГ
Пуки,не мога да ти помогна-мдето шило няма как да го усмиря и премеря главицата

Мн е смотан тоя сайт-снимка.бг,за 3ти път качвам снимки и не излизат  Close

# 172
Добро утро и от хашия смел отбор   bouquet
за къпането ние сме го изместили в часовия диапазон 19.30-20.30 часа, за да може после  да седнем да хапнем. След къпането при нас следва дългия сън  Praynig някъде четох че ранното заспиване е добре за децата  Party
гимнастиката и масажите ги започнахме тази седмица педиатърката ни показа няколко упражнения + статий и така мама търкаля детенце по спалнята bowuu  Joy
може ли пак да обясните упражнението за разгъването на краката че нещо не го разбрах  Blush а и утре сме на ортопед ще питам задължително
аз мисля ад спирам стерилизирането на бибероните, че нали трябвало ад се стерилизира максимум до втория месец  newsm78
adina ей това с памперсите цял ден с един ме разби  bowuu  Joy мисля да го пробваме на продавачката с чалга мисли в главата  #2gunfire
nevidimata  много добра позиция за укротяване на бебоне  Joy лекарката ни я препоръча  Party при нас освен самолет таткото го прави малкия и на каратечница и стреля по враговете Simple Smile абе три деца сме вкъщи бебе мама и тати  Joy
 mimi_ic айде на кафто   bouquet
alliss3  newsm10 само така ще им разберем желанията на малките сладури  smile3501
Недялка пак се губи нещо  newsm78
целувки и приятни разходки  Peace

# 173
айде пак загори тенджерата да се изкаже  hahaha
ей мацки да кажа кое много ме ядосва тия дни Simple Smile направо е отвратно че всички кофи за боклук из квартала преливат и навсякъде има пликчета пликченца и всякакви гнусотийки  ooooh! мале как ли ще опзаим децата от болести в тази атмосфера  newsm78

# 174
 ДУ и от нас..
вчера бяхме при педи и ни биха Пентаксим-а...
вчера не забелязах да е нервна, но днеееееееееееес  #Crazy  Shocked
Да се похвалим, вече сме 5090 грама и 60.5 см Simple Smile Доки е много доволна от нас, каза, че ще ставаме манекени  Laughing Малката дефакто е качила 690 гр. и е с 4.5 см повече Simple Smile
аз първоначално се притесних... викам си няма кило отгоре, ужас малката не яде достатъчно  #Crazy ама после се окопитих и осъзнах че си растем в нормите (600-800 гр/месец за тази възраст). А и малката ако беше гладна нямаше да яде само 5 пъти на ден! щеше да си иска цица по-често Simple Smile
Нелка аз съм стакъв с халки и съм много доволна... малката както я сложа и отнася плувката Simple Smile а аз мога да си ползвам двете ръце Simple Smile Малко кофти е, че трябва да се сменя рамото на 2 часа, както каза Ани. Може би шала в това отношение е по-добър  newsm78, ама май по-сложно се връзва... ни наааааааааааам  Thinking Та мисълта ми е, на мен ми е много удобен, а бебка го обожава....е тя не е от много неспокойните, добричка си ми е, ама в нервните периоди слинга ме спасява, че и тя взе да натежава Simple Smile
Днес моя тати е рожденик! Почерпете се за негово здраве!
Честито на всички празнуващи месечинки!

# 175
  • София
За масажите и гимнастиката - още докато бях бременна и ходех на курсове за бъдещи мами ни обясняваха, че масажите и гимнастиката на детето не трябва да се правят ноще, защото така гм стимулираме и по трудно заспиват - препоръчваха тази процедура да се прави сутрин  Peace
Аз ще питам нашия лекар като ходим  Peace

# 176
Мамчета почерпете се за мое здраве, че днес ставам на 3х10,т.е. бръмбарите в главата са като при десетгодишните  Mr. Green

# 177
Еййййй Манянка ЧРД!
Пожелавам ти да си много обичана и глезена от 3-мата мъже в жувота ти! Много да те слушат и да ти помагат!   bouquet Hug
Аз се чудих защо толкова много те харесвам теб, ами ти си била родена с бащататко ми  Heart Eyes само, че 17 години след него Simple Smile

# 178
Ели да е жив и здрав баща ти, дълги години да ви обича, слуша и даноси на ръце щерка си и внучка си  Hug

# 179
Ели да е жив и здрав баща ти, дълги години да ви обича, слуша и даноси на ръце щерка си и внучка си  Hug
Благодаря   bouquet Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт