ОКТОМВРИЙЧЕ гука и ритка, а мама с безброй целувки го обсипва!

• 12 751
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
Манянка, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива, обичана жена и майка! newsm59
Еличка, да ти е жив и здрав таткото!

# 181
  • София
Manana,
Честит Рожден Ден!!!

# 182
  • София
Северинка,

Честита годишнина!!!

http://www.krassota.com/flash_14.htm

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 11:49 от shivani

# 183
Маняна, ЧРД!
Имах приятелка, родена на един ден с теб (то още я имам, де, ама сега нали приоритетите са други), що подвизи сме сътворили с нея! Обиколили сме Европата на стоп и други от сорта...

За къпането - при нас е около 9:30-10, въпреки че понякога малко трудно устисква дотогава. Но съм преценила, че иначе ми се буди много рано през нощта, а аз не мога да заспивам добре след това. Храним се, разнасяме се малко и към 10:30 е отнесла плувката (е, има и по-лоши дни..) Тая сутрин спа до 5:30, аз се събудих плувнала в кърма и ходих да цедя в банята малко да ме облекчи, то пък детето се размърка веднага след това и свърши работа Grinning

Поради големия интерес - ето още веднъж линка към "Пет стъпки бебето ви да спи по-добре" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0. Не е лошо и на първа страничка да я добави Инчето!

Hug

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 11:54 от Параход

# 184
  Честити празници на всички  bouquet Страх ме е да не пропусна някой..че много писано има..още дочитам старата тема.

Ние днес сме на очен лекар, да видим как са очичките, че едното доста му сълзи..

За каучука- не го харесвам.Много лесно се разкъсва, бързо започва да лепне..Много съм доволна от силиконовите биби на Нук.Ние предимно вечер я ползваме.

За заспиването- Боби заспива най-добре в кошарата си и там е предпочитаното от него място за сън по принцип.Понякога го взимам в хола при мен..защото обичам да е с мен, но в спалнята май си му е по-добре.

Вчера за пръв път бодува 5 часа.От два следобед до 7, много беше послушен- не го очаквах..само мрънкаше като ожаднее и си стои и като го е зяпнал тоя таван..какво ли намира в него незнам, но обожава тавани и прозорци.. Joy

Рядко влизам в темата, но това е от вълнение по новото жлище.Вчера си взехме и ключа на 3ти - любимото ми число.Вече ремонта започва с пълна пара, та затова рядко пиша..Нямам търпение да се нанесем.Хубав ден и целувки на всички Hug

# 185
Честит рожден ден на Manana, много здраве и спокойни нощи в къщи ти пожелавам!!!  bouquet
Аз да попитам как броите дните за погачата за 40 дни - деня на раждането броите ли го???? В голяма дилема сме в къщи, аз искам да го броим, че молитвата да ми се падне сега в неделя (по-удобно ще ми е), а ако не се брои деня на раждането трябва да ида на църква в понеделник Sad..... Какво мислите вие?

# 186
  • София
Eeee, не...опитах се да ви изчета и да отговоря на всеки ама вие пишете ли пишете..Този пост го писах вчера цял ден като се има предвид, че Мишето беше супер изнервена и плачеше. Затова простете ако някои отговори не са вече особено адекватни или актуални.

Полина, честито дипломиране! Пожелавам ти много професионални успехи!

Наистина не се притеснявайте от кривогледия поглед. Някакъв мускул на окото още не бил добре развит, до към 3 месец май го даваха да е така.

Аз още не съм взела крем за лице. Май другата неделя ще питам педиатъра, защото знам че не се препоръчваше от самото раждане да се ползва, а да се изчака малко. Ама колко беше?!

Трикси, аз ползвам бибите на Нук и 1 номер го дават до 6 месеца. Даже вчера й купих още една. Може би всяка марка е различно и си пише на опаковката.

Нали ви споменах, че имуницазията БЦЖ се е подула. Бях сложила лепенка отгоре и вчера като я махнах се беше пукнало и имаше кръв и сякаш малко гной върху лепенката. Дано с това да се приключва този въпрос.

Снощи реших да не й давам да яде в 3ч при първото размрънкване и установих, че тя всъщност не иска да яде, а се напъва да се изпръцка и като успее се успокоява. Дадох й бибата и детето си спа до 7 сутринта. Незнам как издържа от 22.00ч. до 7ч. После се наяде и за пръв път повърна на фонтан. Но явно не е било всичкото мляко, защото си издържа 3 часа до следващото хранене. Дано да сме се отървали от нощното хранене.

Адина, на мен Сано Максима ми изпира петната от наакано.

Никози, и аз съм чувала, че докато кърмим някои от нас няма да могат да отслабнат. Аз май съм типичен пример. Апетита ми е страшно намалял и ям само 3 пъти на ден, а не както през бременността нонстоп. При нормални обстоятелства при сегашния си режим щях да съм ги стопила килцата без особени усилия. А сега само 2кг съм смъкнала откакто ни изписаха. Ама здраве да е. Само сега имам шанса да си кърмя детето, пък кг винаги мога да свалям. Честно казано повече се депресирам, че не мога да си нося дрехите и нямам голямо разнообразие, но вчера снаха ми ми даде 3 дънкита и съм много доволна.

Сев, аз съм имала пристрастяване към палеца си до 5-6 годишна възраст, а сестра ми към залъгалката. Да ти кажа това с палеца е по-коварно, защото няма как да го скриеш от детето и то все се сеща за него. Сестра ми по-лесно я отучиха. И нашето Мише бибите много не ги тачи.

Алис, ние миналата година имахме такива изкопни работи точно пред входа и вместо да направят нещо да може да се мине над дупката (не беше широка и на места бяха сложили но не и при нас) те се подпираха само. От петима само един прави нещо, другите зяпат и люпят семки. Ама така бях набрала, че трябва да обикалям сградата, за да се прибера, че ги насметох.

Мими Варна, дано да сте добре с малкото съкровище.

Джиджи, защо ще носите ортопедични гащи щом всичко ви е наред? Според мен са ги изписали, за да си вържат гащите и да не се получи луксация. Кой е втория лекар, при когото си ходила? На мен педиатърката ми препоръча двама доктори (ей, сега не им помня имената), ако искаш да ти дам координатите?
За поръчката - харесах си две неща. Пиши ми на лични как да процедираме! Благодаря ти, че се сети за останалите мераклии да харчат пари.

Никози, честит рожден ден! Да си жива и здрава, за да можеш дълги години да се радваш на съкровището си!

Шики, аз смесвам Вигантола с капките за колики в лъжичка. Не мисля че има разлика как всичко ще се излее в стомахчето, а когато сложа само Вигантола в лъжицата мисля че там си и остава. Аз сега редувам Саб Симплекс с Еспумизан, но от второто май най има ефект. Поне зора ни е да се изпръцкаме, не толкова болки в корема.

МарияД, на нас талон не са ни искали. Какво представлява? На нас ни искаха картон за бебето, в който нанасят резултатите от прегледа. Купих го от поликлиниката. А лист за първоначален избор на педиатър ми даде докторката.

Сев, честита годишнина! Нека любовта ви става все по-силна и по-мъдра като отлежало вино!

# 187
Мегче деня на раждане се брои със сигурност. Тогава е първият ден в големия лош свят  Wink

# 188
Честит рожден ден, манана!
любов и хармония!

Maria D, пелените на Хъджис аз си ги купувам от Пикадили в мола-един джъмбо пакет двойка е 23 лв., има и молфикс, и либеро и всякакви марки.

момичета как ви завиждам/ благородно де /, че може да излизате сами. Моята количка е като танк и е абсурд да я изкарам сама, в кооперацията ни няма асансьор, а ние сме на 7ет., пробвах един два пъти със слинга да го изкарвам, но се притеснявам все,че му е студено.

някой питаше за слинг, аз имам два-един който е само лента, която връзвам сама, и един фиксиран, много са ми удобни и двата, който се интересува, ето от къде са купувани www.kangarookorner.com, там има и линк към youtube за начините на поставяне на бебето в различните видове слинг. Големи акробатики бяха при нас докато мама се научи  Laughing

# 189
  • София
Манана, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, винаги обградена от любов и внимание!   bouquet
Ели, да е жив и здрав баща ти! Благодаря ти, че се включи с мнение за слинга!
Моя много близка приятелка, с която сме отраснали заедно също има рожден ден днес, сега и се обадих да и честитя!

# 190
  • София
и ето продължението....

Мими София, честит компютър! Никакви аварии с него!
Аз незнам как се мие биберон термометър но по скоро се чудя как се мери температурата на болно и ревящо бебе с нея. Ние в спокойно състояние едва й даваме биба.

МарияД, ние къпем бебка преди яденето й в 22.00, т.е. банята почва в 21,30ч. Така после спи много добре (много обича да се къпе). Знам, че по-важното е да е по едно и също време, а не в колко часа е.
Мишето също спи така – по някое време на сън се напъва, пушка и разни такива шумове. Преди си мислех, че почва да мърка защото е гладна, а детето просто има газове.Като се изпръцка се успокоява веднага.

Трикси, и аз мислех да се залавям с коледната украса. Ние пък тази година ще сме за пръв път у дома и ще трябва да измисля и менюто. Иска ми се да е нещо интересно, за да положа основите на семейната традиция. Днес щях да пробвам да направя немския сладкиш щолен, да видим дали ще се справя.

Еличка мама, аз се чудех само аз ли съм от мамите, чиито деца са само на млечен бар само с 6 хранения на ден през 3 часа, а ето че вие сте с 5 такива в денонощието. Че ние от 2 дена пропускаме и другото нощно хранене и като заспи в 22.30 спи до 7ч. Сутринта. Викам да не би да се отрази на качването на теглото, но да взема да не се притесявам вече. Има ли и други деца на кърма с долкова дълга нощна пауза?

Мананче, честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и запази детското в себе си!

Бидапет, честит ти рожденик! Да ви е жив и здрав и да ви бъде винаги опора в живота!

Невидимата, погачата ви е уникална. Евала на майстора!

Ние (разбирайте Мишето) от онзи ден не сме акали и вчера много плака. Спрях й Саб Симплекса, защото знам че водел до запек и е само на Еспумизан, който много й помага да изкара газовете. Дано се изака детето да му олекне.

Аз ще се оправям, че искам днес да я изведа на разходка. Вижте ни новия тоалет:
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/200803#5275250193025267890

# 191
  • София
...
някой питаше за слинг, аз имам два-един който е само лента, която връзвам сама, и един фиксиран, много са ми удобни и двата, който се интересува, ето от къде са купувани www.kangarookorner.com, там има и линк към youtube за начините на поставяне на бебето в различните видове слинг. Големи акробатики бяха при нас докато мама се научи  Laughing

Нелката питаше за слинг.
Нелка, аз имам също два слинга и двата са схалки, но различни модели и съм го казвала тук. Много съм доволна, ръцете са ми свободни постоянно и си върша домакински работи. Олег му харесва да е в линга и си спи. Дъжна съм да кажа, че не му се притискат крачетата в никакъв случай. Естествено трябва да се научат позите на слагане. Да през 2 часа трябва да се сменя рамото, което поддържа слинга, но аз  не го спазвам - чакам бебчо да се събуди и тогава сменям рамото.

# 192
аз мислех да се залавям с коледната украса. Ние пък тази година ще сме за пръв път у дома и ще трябва да измисля и менюто. Иска ми се да е нещо интересно, за да положа основите на семейната традиция. Днес щях да пробвам да направя немския сладкиш щолен, да видим дали ще се справя.

В готварския има невероятет Английски коледен кекс-аз съч очарована Hug

Тоалета ви е супер...обожавам тези цветове, а малката е невероятен сладкиш Heart Eyes

# 193
  • Варна
 Hug на празнуващите. Да сте живи,здрави, щастливи и вечно усмихнати.  bouquet

Момичета, не мога да инсталирам тоя бебешки дневник дето Адинка го даде. Пък много искам. Кво не правя както трябва? Копирам крака и го пускам в инсталационната папка, като заменям оригиналния файл с крака, и не става. newsm78

# 194
  • Варна
Ла Редутки, видяхте ли тези намаления? http://www.laredoute.fr/achat-les-aubaines-offre-speciale-noel-e … urecode=001RP0074

Общи условия

Активация на акаунт