Арабски прелестни девици и други чудни хубавици - 96ти път

• 41 483
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Привет.......

Често Ви казвам .....
за се пише и чете вече тук е.....почти тягостно напрежение
Не знам защо така се получава...да се дъвчат и тъпчат стари теми...да не се уважава другото мнение....отидаха си много интересни личности,контактът с които лично на мен ми липсва ...други загубват желание да пишат и обменят мнание,а само четат...

Реших и аз да си взема почивка-...идва Коледа...искам да се заредя с положителна емоция и настроение...Албум няма да трия защото нямам нищо лично към никоя...не съм Обидена ,нито съм Засегната.....Неприятно ми е да чета-тягосто и скучно..това е!

С уважение към  всички   bouquet

# 121
Тед опитах да ти пиша на лични,но кутията ти е пълна...
в това което съм убедена съм се уверила Peace

сега обаче,признавам,че направих грешка като обясних някои неща на Другарче-направих го,защото тя твърдеше,че не съм обяснявала обстойно-е обясних се Peace...обаче и аз моля това да приключи,както приключи преди 2 теми...

Предстои най-големия празник в Исляма и е редно да си говорим за него-как и защо се ходи на поклонение Хаж,някой готви ли се в скоро време да ходи...
а как ли е примерно празничното настроение в Оман,Емирствата,в другите ислямски държави...
bouquet

вижте какъв хубав линк
http://www.way-to-allah.com/bul/islam/ibadat/alhadj_bul.htm

# 122
Скъпи мами,

Започвам с етимологията на думата 'форум' - от латински това е площад, пазарище, сборище...все тоя род места, където се очаква да има сбор от случайни хора. Е, някои интернет форуми са специализирани по интереси или възгледи, но при нас понятието 'бг мама свързана с арабския свят' е толкова широко че...би било почти същото да минем през някой площад и да очакваме да се харесаме на всеки присъстващ, всеки да има еднакви възгледи и интереси, всички да си станем симпатични по равно. Не разбирам защо трябва да имаме определени очаквания към когото и да било относно мирогледа му, и относно това как си изразява мнението и емоциите.На мен ми се струеа че Дуа е просто много емоционална и не може да се сдържа да си каже какво и е на сърцето, но тя си е такава, а ние които подхващаме след нея, точно толкова допринасяме за тягостното настроение.

Освен това точно в момента, в който мухабета се струва идеален на някого, може за друг да е ужасно скучен, така че който се отегчи, нека си почине, без да прави обобщения от рода, на форума не е това което беше, или тягостно и скучно е....просто така някои хора започват да се чувстват виновни, а това е ненужно.

Относно личната информация абсолютно съм съгласна, че споделеното на лични или по имейл не бива да става публично достояние, но от горчив личен опит зная, че не всеки мисли така.  Sad

Ами на мен все още ми е много интересно тук. Приятен остатък от деня!

# 123
Скъпи мами,

Започвам с етимологията на думата 'форум' - от латински това е площад, пазарище, сборище...все тоя род места, където се очаква да има сбор от случайни хора. Е, някои интернет форуми са специализирани по интереси или възгледи, но при нас понятието 'бг мама свързана с арабския свят' е толкова широко че...би било почти същото да минем през някой площад и да очакваме да се харесаме на всеки присъстващ, всеки да има еднакви възгледи и интереси, всички да си станем симпатични по равно. Не разбирам защо трябва да имаме определени очаквания към когото и да било относно мирогледа му, и относно това как си изразява мнението и емоциите.На мен ми се струеа че Дуа е просто много емоционална и не може да се сдържа да си каже какво и е на сърцето, но тя си е такава, а ние които подхващаме след нея, точно толкова допринасяме за тягостното настроение.

Освен това точно в момента, в който мухабета се струва идеален на някого, може за друг да е ужасно скучен, така че който се отегчи, нека си почине, без да прави обобщения от рода, на форума не е това което беше, или тягостно и скучно е....просто така някои хора започват да се чувстват виновни, а това е ненужно.

Относно личната информация абсолютно съм съгласна, че споделеното на лични или по имейл не бива да става публично достояние, но от горчив личен опит зная, че не всеки мисли така.  Sad

Ами на мен все още ми е много интересно тук. Приятен остатък от деня!

202uu
Я,сега разкажете как празнувате Вие,умирам си за ония ваши питки и за баклава,пък може и някой рецепта да споделите.

# 124
Кате,не се оправдавам-имам нужда да споделя-направих го-никак не задължавам да се чете този ферман-никак не се чувствам виновна за това,че момичетата си отидоха-просто не съм Искала да стане така..
Кате,отговорна съм за това,което пиша за Амал-
кой каквото иска да мисли-тя ми е дала позволние

Ами поне доколкото съм разбрала от постовете на Амал, личи, че не иска да влиза в светлината на прожектора момичето и да се шуми около нейната личност, пък сега ти казваш, че си упълномощена  за пресаташе  newsm78
Ваша си работа де, излезнах от контекста като дадох този пример как от престараване правиш мечешка услуга и малко  като платена реклама излиза.

[/quote]   Амалче,вчера сирииката с 4 деца-след като и казах,че съм приятелка със съпругата на Директора на тяхното у-ще,ми каза много честен и коректен човек е господин Нидал  [/quote]

Иначе се възхищавам  на способността ти да излизаш чиста от калта  Peace

Абе, Лили, гледам за политика си писала, ама от кога се интересуваш от политика  , та чак и от Кюрдистан  Joy

Арабски Жасмин, хайде разказвай за порядките в Оман, какво ти  харесва, какво те дразни, такива неща...

Деси, и що така каките се карат?Повечето породени момичета май с еразборат. На всички приятелки, които имаха сестра завиждах  Mr. Green

За Сектите  Joy  някакви момчета си бяха харесали баба ми, та непрекъснато я зарибяваха с книжки от сорта " Исус ще се върне скоро" и такива разни. Питали я "бабо, знаеш ли как се казва господ, името му " и бабето гордо отговорила "ами как да не знам - Исус се казва"  ooooh!  ooooh!  та почнали да й обясняват за Йехова...

Караме се с майка и й казваме, че са сектанти, да не говори с тях, а бабет не вярва. Вика, ама бяха хубави момчета, с чисти дрехи и умни   Joy  бабо, бабо, ами няма клошари да пратят  за мисионери ooooh!  Възпитани са и благо говорят, насила не дърпат.

# 125
Благодаря на Ди за прекраснияпостинг Heart Eyes Heart Eyes

Кате,ако умеех да излизам от калта ,не трябваше въобще да се завирам вътре...

А за породените деца -точно те се бият и разправят най-много-казвам го и от личен опит-какви ужасии сме правели със сестрами-тя е по-голяма от мен с година и половина Hug-но как се биехме като малки Sick...после спряхме и сега много се обичаме,а тя непрекъснато е угризена за това,че доста честичко ме е ступвала понеже съм я дразнела Mr. Green-сега имам наблюдения и при други породени деца bowuu
а при Деси-нейните са с още по-малка разлика-
тази жена ,за която писах-сирийката-тя милата е много бедна и съвсем нищо не знае за страната-говореше ми ,че децата и посещават от тази година това у-ще и била с добри впечатления от директора-е как да си премълча,че това не е съпругът на Амал Mr. Green
това със сектантите и баба ти  Joy-те май са Свидетели на Йехова-е,не успяха ли да я направяд Свидетелка на Йехова Wink

Арабска Жасмин,а на каква възраст са децата ти-да ни разкажеш ка се оправяш с тях,че ние тук с по три сме вдигнали ръце Sick

Наина  bouquet Heart Eyes-тепърва почваме готвенията за празниците-само почакай

# 126
Цитат на: Шилан & Шиар
Абе, [b
Лили[/b], гледам за политика си писала, ама от кога се интересуваш от политика  , та чак и от Кюрдистан  Joy

Шилан, добре че ми напомни да попитам и за Пакистан кога ще се разпада. Аз имам пакистанец и половина вкъщи, а не съм чула такова нещо...Попитах мъжа ми, а той беше в някакво особено настроение и ми отговори: "Да се разпада, остави ме сега....' 
Определено ме озадачават световните новини напоследък  newsm78

# 127
Хей,честита темичка с малко закъснение!Докато ида до София,сте я пуснали че и почти дошло времето за нова Grinning
Невероятни сте,толкова неща може да научи тук човек,стига да иска!!!И понеже не съм в Ориента,се включвам като друга чудна хубавица в темата Mr. Green
Поздрави!!!И ЧРД на Амал и другите на патерица!!!

# 128
Здравейте момичета.Досега ви чртох и бях ShockedНадаявам се повече да няма сърдити Flutter HugЯ сега да разкажете повечко за предстоящия празник,какво се прави,какви са традициите.На мен ми е страшно интересно и ще се радвам да споделите.  bouquet

# 129

Наина  bouquet Heart Eyes-тепърва почваме готвенията за празниците-само почакай
[/quote]
Аз май нещо съм в грешка,не започва ли на 08.12?
Хей,честита темичка с малко закъснение!Докато ида до София,сте я пуснали че и почти дошло времето за нова Grinning
Невероятни сте,толкова неща може да научи тук човек,стига да иска!!!И понеже не съм в Ориента,се включвам като друга чудна хубавица в темата Mr. Green
Поздрави!!!И ЧРД на Амал и другите на патерица!!!
Тука всички сме такива 4470

# 130
Наина-да горе -долу се пада на 8 ,но според луната Wink
иначе в момента тече посещението на Светите места,което продължава 10 дни
Имортел-ти със сигурност си от хубавиците,ноо доколко тук има девици Joy-повечето сме девици по душа-но Латеа добре го е измислила  bouquet

# 131
Ди, RESPECT. Blush

Момичета, смятам, че тези, които си тръгнаха имат своите СУБЕКТИВНИ причини да го направят (също както Дуа да си изкаже възмущението), често пъти причини толкова дълбоко подсъзнателни или непризнати пред никого, че едва ли ние външните можем да подозрем за тях.  Сигурна съм, че пак има много неща, които не знаем и затова и картинката не може да ни се изясни изцяло.

Само с едно нещо не съм съгласна - че може да се говори за някаква реципрочност между двата враждуващи политически лагера. Най-малкото от гледна точка на въоръжение и протекции, както и на безнаказаност на външнополитическите действия!!! Това го знае всяка що годе интересуваща се от политика арабска мама. Тук изобщо не визирам симпатичните момичета в съседство.

Колкото до огласяването на личната информация, да, аз съм си по-мълчалива защото не ми е удобно да занимавам толкова много мами с моята особа и не смятам, че всеки се интересува от мен, но нямам нищо против дето ми направиха такъв ПР във форума. Mr. Green И ако имах нещо толкова против щщях да дръпна на Дуа ушите на лични. Mr. Green Не че мога да ги стигна де.

Арабски Жасмин, по каква причина си била в Ливан тогава? Вярно ли са ти толкова поразнали децата, че да учат статистика? Simple Smile

Дтти, ама коя сестра не иска, че нали са две? Mr. Green

Иммортел, чудесно си се ориентирала в групата на хубавиците. Сите сме такива. Laughing

Гери Давид, няма ли да ти е по-трудно да си самичка в БГ с детето? Таткото за колко време е командирован?

На мен форума никога не ми е бил скучен.  Hug

# 132
Здравейте момичета,
Лина получи ли ми книжките?
Мелани къде се изгуби? Да ти е жив и здрав малкия? Софийски мами направихте ли си среща с Мелани или ви е вече студеничко за срещи?
Оманско Жасминче, радвам се че недоразумението се изчисти, разказваш увлекателно и наистина развълнува много хора с историята за Саша. Машаллах и на тебе с тези пет деца, направо си щастливка. На колко си години, ако не е тайна?
Гери аз бих тръгнала за Оман, хем ще видя и Саша на живо Simple Smile ж България те чака дълга и студена зима Simple Smile а и мъжа си ще обгрижваш там все пак Wink
Страхотна как си? Хубава снимка на аватара ти? Как е сестричката ти? Има ли нещо радостно около нея?
Теди... какво да кажа, зарадвах се на постинга ти и ми стана мъчно, че не дойде с баклавичка и кафенце да почерпиш старите си дружки във форума и да си побъбрим като едно време...
Вратата на диуанията е винаги отворена да знаеш и шиша ще ти запаля и на Дина ще свирна да донесе нещо вкусничко за душата....
Как е полочинката ти? Прибра ли се или още е там?
Дала не така, точно преди празниците Sad на мене ми лиспват твоите красиви картинки...
И уважението е взаимно Simple Smile
Казват, че по Коледа стават чудеса... може пък някои арабелки да се върнат, простили на една или друга помислена или не обида.... И пак да се върне времето на приказките на Шехерезада...
Много се надявам всички, които срещнах тук и които ми лиспват да се върнат във времето на коледните изненади...
Монсун Simple Smile
Някой има ли новини от Абра?

# 133
Наде,получих книжките и си ги чета с огромно удоволствие,благодаря ти Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 134
Lina в момента дъщеря ми ги чете и ми е хубаво когато коментираме нещата...
Току-що прочетох една статия за женската еманципация, тема която също ме вълнува, тъй като и аз като авторката и не искам да съм еманципирана модерна жена...

Мина празникът на жената. Безумно претъпканите ресторанти и космическите цени на букетите отново ме накараха да се замисля за смисъла на празника, за уважението, което трябва да отдаваме на майките си, без значение кой ден от календара е, за ролята на жената в съвременното общество.   
Замислих се как повечето жени в България стават рано, изпращат децата на училище и отиват на работа. В работата жените вече заемат отговорни постове и изпълняват сложни, натоварени задачи, не само по осем часа на ден, но и повече. А когато се приберат вкъщи, преглеждат домашните на децата. После готвят, като преди това са минали през магазина. Нататък... сервират вечерята, слагат децата да спят и за финал обръщат внимание на съпруга си. Да не говорим, че когато имаме  "почивен ден" трябва да изчистим къщата, да изперем, избършем праха и т.н., докато Мъжът си чете вестника или спи.   
Прилоша ли ви? Тава е ежедневието на 80% от българските жени. И след всичко гореспоменато мъжете казват : "Защо трябва да купуваме подарък за празника на жената?" Ами, защото не се сещате по друго време и някой отвън трябва да ви вмени задължение да уважавате прекрасните същества до вас.   
Така че, аз не искам да съм еманципирана. 
Ще кажете: "едно време жената не е имала права". Какви права не е имала - да гласува? А кой мислите е казвал на мъжете за кого да гласуват? Пак жените им, разбира се са ги обработвали вкъщи и така процентното представяне на партиите е било същото. Както знаем, зад всеки успял мъж седи една амбициозна жена. Друго какво? Не е имала право да работи каквото си иска. А, защо ви е да бъдете кранистка например?   
И като говорим за деня на майката искам да ви разкажа разсъжденията на моята майка, която и до ден днешен работи, въпреки че е пенсионерка. Преди години живееха с баща ми в Мароко. Знаем, че това е арабска страна, в която жените нямат никакви права. Та тя ми разказа следното: "Гледам ги аз арабските жени, возят се на мерцедеси (със затъмнени стъкла, за да не ги оглеждат). Обсипани са отгоре до долу в злато и са облечени с дрехи от хубави платове. Вкъщи задължително имат помощничка. Не им е позволено да ходят сами на пазар, че защо им е да мъкнат тежките торби?! Дори да са една от изоставените съпруги, тъй като в Мароко имат право на 4-ри жени, те пак се радват на същото уважение. Мъжът - арабин трябва да подсигури предишната си жена, за да вземе следващата."
Преценете сами на кого му е по-добре в живота. На българската жена, която има право да се "бъхти" цял живот или на арабската, която трябва само да бъде красива за мъжа си и да ражда деца.
Още по-съгласна съм да не съм еманципирана по западен маниер. Жената, която не работи в Западна Европа и САЩ, трябва евентуално да гледа децата и да се грижи да е красива на деловите срещи на съпруга си. Ако и е много скучно вкъщи, може да се занимава и с благотворителност. Да не говорим, че в българската история липсва периода на Ренесанса, когато на Запад жената е била на пиедестал и всички са я почитали.
Така че мили жени, много е зле да си еманципирана в България. И какво ни остава? Поне да се радваме на празника 8-ми март, когато поне за един ден може да се почувстваме истински жени.

Та споделете искате ли да сте еманципирани или не:)

Общи условия

Активация на акаунт