Времето навън се мръщи, Май-чето стои си вкъщи!

• 12 844
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • На морето!
нин, и аз мисля, че лайката няма да помогне. инхалация с вентолин не можете ли да включите?
Днес купувах поредния Вентолин и питах дали има инхалатор и за деца. Казаха ми, че има само един, който освен ако не е изрично предписан от лекар не трябва да се дава на деца, още по-малко толкова мънички.
Симеон сега е на Вентолин, Ериус, АЦЦ за деца и капки за нос  Rolling Eyes Днес и Орбазон му биха, че едва дишаше.

# 226
Първият път, когато правихме инхалации, започнахме направо с такива на 6 часа - оправи се за 3-4 дни. Вторият път докторката реши да пробва първо със сироп за пиене - 3 дни наливах Мила без ефект! От там се почнаха инхалации на 4 часа, които постепенно разредихме, но лечението  с инхалации продължи 10 дни. Мисля, че не трябва да се бавят нещата защото се задълбочават! Естествено е, че доктор трябва да назначи лечението, защото дозировката е много прецизна! Но инхалатори се продават, мисля че в санитарните аптеки. Струват около 200лв.

# 227
и в техномаркети/полисите има.
нашият е на ТСМ - около 50тина лева беше. слава богу, не съм го използвала до сега  Peace
и да, вентолин инхалант е редно да се предпише само от лекар. идеята ми беше да настоява пред доки за вентолин вместо лайка  Peace обаче инхалации с натриев хлорид могат да се правят и без предписание - помагат  Peace

# 228
и в техномаркети/полисите има.
нашият е на ТСМ - около 50тина лева беше. слава богу, не съм го използвала до сега  Peace
и да, вентолин инхалант е редно да се предпише само от лекар. идеята ми беше да настоява пред доки за вентолин вместо лайка  Peace обаче инхалации с натриев хлорид могат да се правят и без предписание - помагат  Peace
Peace И после онова хубавото потупкване по гръбчето, което така добре го беше описала преди време!

# 229
ниночка  Hug дано мира се оправи бързо  Praynig

# 230
маик, не знам дали още те интересува този слон, но като го видях, веднага се сетих за теб!

# 231
не сме в болница, ще чакаме да отмине, идва вкъщи един доктор Мангъров, доста говорихме,с една дума трябва да си чакам да мине без АБ, да давам вентолин сироп... ся този аб от педи да го давам ли Rolling Eyes каза всеки път, като се разболее така, до към 7-8 ден, и, ако тогава се влошава, чак тогава АБ... и аз незнам вече... иначе да купим онова да вдишва физиологичен разтвор...
с яслата така щяло да е, да се заразява веднага с ново, 'на война като на война', да я пускам, ако 2 дни няма т и е добре, да я пускам Shocked няма да има мн ефект да го отложа до другата година, а или да си върви, или на училище направо и никва ясла и дг Rolling Eyes
направо незнам къде съм вече Tired

много ви мерси, така или иначе!

# 232
Ниночке, Андрей пие суметролим, не защото ще повлияе на вируса, а превантивно да не завъди бактерии. Защото хрип+бактерия си е пневмония. Противоалергично пие ли някакво?
Имунитета на децата до 3 годишна възраст е много по-слаб от колкото на тези над 3 годишна. После, на 6, става още по-силен. За това на ясла децата боледуват много повече, от колкото в ДГ.

# 233
Peace обаче инхалации с натриев хлорид могат да се правят и без предписание - помагат  Peace
абсолютно!аз купих инхалатор от италия,беше по-скьпичьк,но ми изглежда добьр.има 3-4 приставки-за бебета,за по-голями деца,за вьзрастни и една,която не знам за какво е.
понеже ира е сьс сополи и хрипове,отложихме пентаксима.педи ми препорьча да изпобзвам инхалатора.

мерките й както винаги са зашеметяващи-14.8 кг.,92 см. Mr. Green

честит рожден ден на галина!

# 234
Ниночка Hug
И на мен от тоя Вентолин ми се повръща вече, ама като се налага давам го, какво да правя Sad
Правя си му домашните капки за нос и поне от тогава не сме пили АБ, пу-пу /секрета излиза навън за два-три дни, вместо да се стича надолу/. Пак давах и Вентолин и Алтеа-та взех и май позакърпихме нещата /а дано де, пу-пу/. Ние сме така от три месеца, по 10 дни в яслата и по 20 удома #Crazy
Миналия месец Дейвид беше 2 седм. на АБ, но май нещо много не помагаше, та му изписаха и едни хапчета /доколкото разбрах за алергии били, но не помня какви бяха точно/. та оттам започна подобряване, но след 10 дни разбира се пак старата песен на нов глас:(
Изчакай малко, давай Вентолина на сиропче и след няколко дни ще се усети промяната /при нас са необходими поне 3 дни минимум /. Ако се пооправи може да не се наложи АБ Hug
Дано се оправи по-скоро малката Praynig

# 235
  • Перник
 Hug за всички болни. Оздравявайте бързо!
На всички, които са имали поводи за празнуване - Честито! Да сте живи и здрави!
Майче, с тия сладки супер ме амбицира! Аз мислех да правя, пък се отказах, ноо сега вече няма отказване, с твоите красоти ме мотивира. Само дето нямам форми  Thinking Ама ще гледам да си купя тия дни.

И ние отложихме ваксината - заради 2-дневна хрема. Нашата педи нали все "се застрахова" изписа на Калоян спрей Диснемар, Коризалия, вит. Ц и Панадол заради хрема, която дори беше минала като отидохме на консултация  Shocked Иначе той все още отказва да се мери там, та си носим мерките отвкъщи - 10,5 кг. и 88 см.
Новината при нас е, че се отбиваме...
Колко време трябва да мине, за да кажа, че вече не е кърмаче? Не съм кърмила от сутринта на 10.12. На обяд заспива сам бързо, но вечер е ужасен - заспива в 12 - 1 часа, след като към 10-11 е поревал сериозно. Тази вечер не е ревал, но още не спи  Tired
Не съм предполагала, че ще имам толкова кърма  Embarassed #Crazy Днес е малко по-добре, но пак гърдите ми са доста пълни. Цедя по малко и само в краен случай. Листа от зеле дали ще помогнат?

# 236
da, ще помогнат. ак бих изчакала 7-10 дни преди да кажа, че ерата на кърменето е премнала. може пък да сдадеш багажа и пак да включиш млекоцентралата  Wink

аз правя бница.

добро утро!

# 237
  • Перник
da, ще помогнат. ак бих изчакала 7-10 дни преди да кажа, че ерата на кърменето е премнала. може пък да сдадеш багажа и пак да включиш млекоцентралата  Wink

аз правя бница.

добро утро!

Добро утро

Не мисля да сдавам багажа, още повече, че снощи Калоян заспа без рев, макар и в 0:40 ч. И за пръв път в живота си пи АМ. Направих му 100 мл. Нестле джуниър и му го дадох с биберон с идеята да е максимално близо до кърменето. Детето погледна малко странно, все пак не е пил от биберон от месеци, но бързо се ориентира. Изпи ок. 50 мл. и реши, че трябва да даде другото на мен  Mr. Green После го сложих в леглото и заспа  Heart Eyes
Много ми е странно, че вече не кърмя. Правих го година и половина и сега ми липсва малко. И се чувствам малко виновна, че спрях  Embarassed

Баницата ти ли я точиш, Майче, или е с готови кори?

# 238
Аз вече я направих баницата,даже и помен от нея няма! Mr. Green

Ниночка да не те плаша но правете инхалации с вентолин за да не се влоши положението.
Ние така си кашляхме два месеца,със поредните сиропи за отхрачване,и накрая се влоши.
Водихме се до вчера в болницата,но я водих три пъти на ден за инхалации с вентолин.
От вторият ден почнахме сиропа за отхрачване Флудитек.
И засега е овладяно положението,но от вчера и текна пак носа.
Луда работа,но яслата до НГ,няма да я види,даже и Дядо Коледа няма да види там.
Така съм се наплашила,че докато не я излекувам никва ясла.

Мама Мила,как се реагира ли?
Ами хващаш детето и в болницата,при нас се получи следното.
Аз звъннах на лекуващата и тя буквално и чу пристъпа,и тя малко ме ошашка.
Като извика бързо в болницата на инхалации,имаше вариант за Орбазон инжекция.
Но до вечерта се оправиха нещата.
Честит Рожден Ден на Галето,много здравичка и безгрижно детство!  bouquet Hug

# 239
Ето от мен две снимки от фотосесията за календарите в ДГ. Само дето малкия много им бягал ::smqh::

Общи условия

Активация на акаунт