Децата на България пътуват по света

• 41 811
  • 518
  •   1
Отговори
# 165
Такааа, празниците свършиха и вече съм на линия!
Инфо за Испания ще започна да подготвям след два дни, но също ме интересува за района ли само да подготвям или за цялата страна.Виждам, че има още момичета от Испания!Ако искате след като се уточни какви материали са необходими да се свържем дали по СКайп или на ЛС да се разработи всичко накуп и после да видим как ще го изпратим.
А и друго, дребните сувенирчета последно ще бъдат по едно и остават в училищетето, нали, или за всяко от децата трябва да има по нещо?

# 166
Благодаря за включванията, девойки! Heart Eyes
Аз викам всяка страна (момичетата от нея) да се съберат и да си решат на лични или имейли какво искат да правят - без да задаваме официални критерии тук - в смисъл - който както иска и по какъвто интересен начин смята, че е най-добре да представи страната. Остава обаче въпросът - само картички или и други неща ще има.
За мен нещата стоят така - и аз мисля, че няма да ползвам само картички за представянето на материала, а ще принтирам хубави снимки от нета за някои подробности (ще ми се и разни клипчета от Орландо - Дисни, Юнивърсал и т.н от Флорида да им пратя, но за това ще видим - трябва компютър във Видин да има и т.н.).
Иначе за награди - пак дали да е само картичка за всяко дете (да остане за тях, да правят пано и т.н.) или да е нещо повече - дребен сувенир и т.н. Но там са много деца, колко свенири - айде ние сме 3 от САЩ - можем да ги разделим, но някой, който работи сам, как ще изпрати към 100тина сувенира?
Значи въпроси за общо решаване -

1. Кои страни започват и колко страни може да поеме Видин като начало (все пак)
2. Картички и/или предмети
3. Компютърният въпрос ...?

Още си пия кафето и тракам в полусън, извинете за разрошените мисли. Blush

# 167
  • Германия
Още една "техническа" питанка: във всеки дом ли има компютър, за да може да се пусне презентацията?Биймър има ли откъде да се вземе?
Аз лично от Германия идея си нямам какъв сувенир мога да пратя, то тук от всяка провинция може да се представи нещо, но...тогава предвиждам логистически проблем Confused Иначе от мен- последната седмица на януари мога да съм готова.

# 168
Ako se prime ideqta za predstavqne na 4 strani (4 ekipa) pri edno pose6tenie nqma da e tolkowa slogno s podarycite, za6toto 6te ima 4 strani, koito 6te gi osigurqwat (vse pak stava vypros za suvenir4eta i dr. ot po 1$...)
Ina4e 6te stane oteg4itelno i za samite deca da im se govori cqla godina za nqkakvi si dyrgavi...mi se struva pone na men newsm78

Ajde, 6te 4eta do we i 6te pusna edna anketka s osnovnite idei i predlogeniq, 6te se opitam i da izmydrq nqkakyw red na predstawqne na stranite spored postingite v temata.

Sori za latinicata, byrzam...

# 169
Последно решихме ли за какъв обем материали става въпрос? Аз днес прегледах информацията, която съм отделила и ми се струва много Thinking
Маневрата, тук сувенирчета под един долар..........забрави Mr. Green
Аз предполагам, че най-късно март съм готова.
Пепеляшка, какво е Биймър?

# 170
Само да вметна, че вместо сувенир за награда може и картичка.  Макар че аз бих искала ако ще даваме нещо на децата да направим така, че да има за всички. Това да има награди за някои, а за други да няма малко ме притеснява да няма разочаровани дечица... Вие ще кажете как ще е най - добре - аз само споделям какво мисля.

# 171
  • Германия
Последно решихме ли за какъв обем материали става въпрос? Аз днес прегледах информацията, която съм отделила и ми се струва много Thinking
Маневрата, тук сувенирчета под един долар..........забрави Mr. Green
Аз предполагам, че най-късно март съм готова.
Пепеляшка, какво е Биймър?
Това е, не знам как е на български Embarassed

# 172
Шрайб проектор? (ли се пишеше) Embarassed (с диапозитиви?) (май не е таквоз нящу newsm78)

И на мен ми се струва, че да караме с картички и картинки за начало е добре, ама дайте да пуснем Ханкета, че да няма сърдити. Затова е хубаво да пише народът, че да излезе истината в дискусията.

# 173
  • Германия
На този принцип е, но се включва към компютъра и така ....
Още малко статус- репорт от мен; събрала съм най-най-най факти (-дългата река, -високия връх, -високата ТВ кула, снимки от германския парламент с купола, интересни местности и традиции, нещичко за любимите спортове на германеца и немските коли  Mr. Green; исках да потърся и напр. една фраза казана на няколко диалекта, малко от популярната музика из тъдявашните младежи...) Извора на Дунава също не съм забравила Wink
Това е общо взето...Не исках да се задълбавам с подробна география и административно деление на Германия, едва ли ще е интересно за децата. По-добре кратки факти с много снимки, ако попадна на интересни детски списания с много картинки и малко текст също мисля да сложа...

# 174
В спора се ражда истината!!!

Според mен представянето не трябва да е повече от пловин час до 45 mин, за да mоже после да иmа някаква дискусия или обmяна на инфо чрез въпроси, девойките от проречието казаха, че посещенията иm траят около час и половина?

Mежду другото, колко бяха децата в доmа?

# 175
здравейте ,
ако позволите бих добавила мое лично мнение ,без да ме питате ,но е малка вметка

понеже в началото на темата имаше дискусия и анкетата ,какво се реши ,как ще процедираме с държавите ,някои държаха да се представят държавите по домове ,в които са изпращани картички ...

ние ли започваме ,виждам ,че никой не го е обобщил ,а ние3 така или иначе ще го направим и затова се включвам ,да няма после обидени ,или нещо подобно

при нас в нашето звено сме наясно със ангажимента и проекта вече е в графика ни с инициативи
...така
децата са 50 в Белоградчик и 40 в Ново село ,
затова попитах ,къде ще стартираме ,защото ние ще си работим и в двата дома ,тоест като занимание ще го проведем, дори и вие да решите само в един дом ,в което няма нищо лошо ,
не ме разбирайте погрешно ,
това по никакъв начин не бива да ви ангажира с изпращане на картички или сувенири
искрено са надявам да ме разбирате правилно,
най-добре е в началото на месец февруари ,или края на януари ,
тук роля ще изиграе времето и снега  за пътуванията

- за едно посещение са много 4 държави ,според мен ще е прекалено много инфо като количествено натрупване ,без ефективитет ,
да го направим по две държави   bouquet и с две аниматорки и две групи деца

- ние при настоящите си посещения ще организираме групите и отговорниците ,преди да стартираме ,,НО ,затова трябва да сме наясно кои държави ще се включат на първо време

-съгласна съм с МaНЕВрата  на първо посещение и на второ за темите  Peace

-pepelyashka  в нашите домове и в двата им обзаведохме зали и имат компютри ,предполагам ,че и в другите градове е така ,и те май обзавеждаха компютърни кабинети ,поне Пловдив май си спомням

-ПРОЕКТОР ние във Видин имаме ,дори така до сега на най-малките им прожектирахме от лаптопа приказки на екран

-аз имам налични географски карти ,поради естеството на работата ми ,мисля ,че е редно да имат визуалнен ориентир ,къде се намира държавата

-pepelyashka  за Германия ,както и за повечето европейски държави ,в които текът плавателни реки и канали ,мога да помагам с инфо и символи от държави,отново поради дейността с ,който се занимавам,

-понеже стана дума за символи ,да ви споделя ,малкия ми син ,онзи ден видя Айфеловата кула на някаква снимка и веднага ме попита ,"-Това е Франция ,нали ?" ,определено го знае от рекламите по Телевизията ,за зрителното въздействие идеше реч

- за оцветяването на малките на анимирани книжки с герой по държави ,е чудесно ,
в БГ  могат да се открият героите на Дисни ,възможно е и други ,ще се опитаме ,би могло да се принтират дори такива ,ако някъде намерите сайт със символи за принтиране ,имам възможност  да ми го пуснете адреса на сайта ,аз можа да извадя и копирам за всички деца

-при всички положения трябва да е по -различно от поднасяния материал в уроците по" Човек и природа "/География"/по разчупено ,игриво ,занимателно ,така ,че да очакват следващото занимание с желание ,а и на вторият час от държавата ,да направим ли артистичната

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 11:43 от lorys

# 176
  • Германия
Хайде да сложим срок кроя на януари за Германия и поне още една чуденка да отпадне. Технически вече не виждам никакви проблеми, остава проблем с логистиката- дали поща или да търся алтернативи...

# 177
lorys, мога да намеря стикери на Дисни - мислиш ли, така като ги познаваш твоите по-малките, че ще има ефект? Примерно - награда - стикер - тук много се радват децата на подобна награда, та си мисля, че и там ще вървят. Мога да намеря стикери с Дисни за колкото деца кажеш и да ги приложа към моите неща. Така и така Дисни е част от Орландо - Флорида - щата, в който живея.

Аз останах с впечатлението, че започваме с вас. Не се притеснявай никога да кажеш мнението си, винаги казваш изключително ценни неща, за което ти благодаря. Много! Simple Smile

Пак казвам, мога да пратя материалите за САЩ, по човек, в началото на Март. Моля Ники и Зора, ако наминат, да кажат за тях добре ли е.

# 178
остава проблем с логистиката- дали поща или да търся алтернативи...
има възможност да бъдат превозени и с товарен кораб ,ако се наложи  Heart Eyes

# 179
Изчетох цялата тема от начало докрай и в общи линии се движим в една посока Peace

След включването на Лорис, нещата се конкретизираха още повече.

Значи говорим за две посещения на месец от по час и половина приблизително.
Децата са 50, домът е на ДБМ-Видин (пилотно). 

Работи се на две групи с по един отговорник на всяка група. Т.е. имаме 2 групи от по 25 деца приблизително всяка.
Прдставяме по две страни на посещение.
Всяка страна се преставя на два етапа (2 посещения) - теоретично (с информация, която всяка страна счете за интересна и образователна, интересни и запомнящи се факти). Представянето трае около 30 минути на страна, а след това има дискусия, въпроси, викторина...въз основа на представената информация.
Второто представяне е по-креативно (отново говорим за две групи и две страни) и всяка страна си преценява какво да е съдържанието и. Тук има характерни анимационни герои, за които може дапратим книжки за оцветяване, стикери и други интересности.

За наградите, нека да са картички за всяко дете (каквато беше и първоначалната идея), а отделно да пратим сувенирчета (тези, които имат възможност), с които да се обособи например кът на страната в дома.

Отделно може на геогр. карта на света със габърчета да се означи коя страна къде се намира.

Съвсем в края на проекта може да се представи занимателна вечер, посветена на всички представени в проекта страни.

Като помощен материал предлагам да се направи презентация на диск, отделно по една тетрадка (папка) с представяне на страната на хартиен носител, която да помага на девойката представяща проекта. Същият док. може да се прати и на файл на дбм, за да може при възможност да се принтира и разпространи на участниците.

Това естествено е само предложение, което подлежи на промяна и дискусия.

Общи условия

Активация на акаунт