Децата на България пътуват по света

• 41 775
  • 518
  •   1
Отговори
# 195
Аз поне реших, че при 1то посещение информацията ще е обща за страната, възможно най-накратко, без да навлизам в детайли. Ако им е интересно, ще си намерят повече. Накрая няколко въпроса.
При 2то - малко повече инфо за Осло и отново няколко въпроса.
 Сега обаче се чудя дали да не се представя накратко в началото? Thinking

# 196
.....Значи първо  посещение - "представяне на страните" - това са целите Щати и бая голямшката Канада, цяла Северна Америка т.е. Това, вкарано в час и половина, прави нещата да са максимално сбити, което от своя страна значи, че нямаме много място за рaзпростиране, не само като инфо, но и като материали (три US щата от нас +малко за Щатите като цяло и каквото имат Минервата и Снежи). Така ли излиза - питам само информативно? Говорим за две групи от по 25 деца, едните по-малки, другите по-големи. Има и по една ДБ Майка на група, която ръководи проекта и работи с децата. До тук така ли е? Опитвам се да си представя сетинга и после вече и самият "урок" ще пиша как си го представям.
....

Prawa si, сбитичко се получава, но можем да спечелим време ако на всяка група се представя по една страна, а после чрез въпроси за страните става обменяне на информацията. И да, големжки са ни страните, но ако се набляга предимно на интересни и интригуващи факти, мисля че може да се редуцира обемът на информация?
Групите по възраст ли са разделени? Аз си ги представях просто разделени...

# 197
Всъщност, си мисля, защо просто всеки не напише и не направи каквото мисли, че е най-добре, без повече да умуваме тук, а пък майките да си го нагодят както предполагат нещата там? Ако някой иска, да праща картички, ако иска, сувенири, ако иска, каквото иска. В крайна сметка, ясен и точен отговор на нещата така и не се намери, а и темпото, с което се развива дискусията тук е бавно.
Не виждам смисъл да си пишем и да се чудим с дни.

# 198
Пишете ни белгийките за май месец. По-рано от март няма да сме готови, а април е зает. Peace

Всъщност, има ли готовност друг дом за април месец, не е казано че всички трябва да пращаме във Видин, или?

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 20:35 от MariaF

# 199
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всъщност, си мисля, защо просто всеки не напише и не направи каквото мисли, че е най-добре, без повече да умуваме тук, а пък майките да си го нагодят както предполагат нещата там? Ако някой иска, да праща картички, ако иска, сувенири, ако иска, каквото иска. В крайна сметка, ясен и точен отговор на нещата така и не се намери, а и темпото, с което се развива дискусията тук е бавно.
Не виждам смисъл да си пишем и да се чудим с дни.

И аз мисля, че така е най-добре.
Аз бих могла да подготвя неща за април-май.

# 200
Според последните постинги представянето на страните добива следния вид-

ФЕВРУАРИ: Испания (предложено от Ели) и Германия (от Пепеляшка)
МАРТ: ? и ?
АПРИЛ: Щатите и Канада
МАЙ
: Белгия и Холандия
ЮНИ: ? и ?
ЮЛИ: ? и ?
АВГУСТ: ваканция???
Септември: Волна интернационална програма...

Mи както се казва6е в една книга - дерзайте пи4ове! Peace

# 201
Мисля си ако няма желаещи за другите месеци дали да не разширим нещата и да представяме по една държава на месец?

# 202
Момичета, минавам само да кажа, че съм без компютър-ползвам тоза на мъжа ми, обаче ограничено, защото и той работи на него!
Имам възможност да изпратя материалите-сувенири и информация някъде към средата на февруари-тогава ще ми изпращат багаж от Бг и ще мога да върна багаж обратно по същият автобус!Съжалявам за закъснението, обаче без компютър не мога да наваксам по бързо.Днес отивам да донакупя сувенирчета и картички, ще гледам да систематизирам информацията максимално бързо!

Ели Ще пусна скайпа днес и когато имаш възможност прати ми файла-извинявай, за онзи ден-малката е била на компа и си е играла, забравила да ми каже  Twisted Evil , че си ме търсила-видях го едва снощи!!!  #Cussing out

# 203
МaНЕВрата, двете със silrai решихме да преместим Испания за Март месец. Да промениш списъка, ако обичаш.

# 204
Редакция-

ФЕВРУАРИГермания
МАРТ
: Испания  и ?
МАЙ
ЮЛИ: ? и ?

# 205
Тъй. От 14 страни заявили участие в началото (толкова ли ги преброи, Минева?), остават 6 последно?

А къде всъщност пращаме материалите? Ако не може публично, някой да даде адрес на ЛС. Видин и София имат ли пряк контакт? Може да се предадат и на ръка, примерно.

# 206
Госпожо Маневра, бихте ли направили маневрата - преглед на предишната страница - там пише - Норвегия - месец март Joy Днес купих част от картичките и стикери с изгледи от Осло

# 207
  • T"A
Момичета, на мен ми е нужно малко време, явно ще остана за юни-юли  Peace Важното е, че за близките месеци е ясно кои държави ще се представят и съответно - кой да започва с подготовката  Simple Smile

Редакция-  Sunglasses
ФЕВРУАРИГермания
МАРТ
: Испания  и Норвегия
МАЙ
ЮЛИ: Израел и ?

Hug

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 10:56 от Mentha

# 208
И аз ще се включа, но не мога да преценя за кога ще съм готова. За февруари явно няма да успея, защото моите деца са ваканция в момента и е абсурд да седна на спокойствие да мисля и да работя. Разбирам и защо останаха малко държави за представяне. Първоначалната идея беше за изпращане на картички. Отнема много по-малко време, усилия и средства отколкото подготвянето на материали за представяне на една стана: изисква четене, систематизиране на информацията, обмисляне на това как да се представи пред тази група деца, планиране на занимания, събиране/купуване на нагледни материали и изпращане, което не винаги е евтино. Не всеки има време/средства/желание за това.

Някой, мисля Sneji), доста напред беше предложил основната информация за страната да бъде намерена от самите деца на място като подготовка за представянето на страната. Така, прочитайки нещо, у тях ще се породи интерес, а и няма да се губи време за елементарни неща като език, столица, географско положение и от сорта. А и най-важното - децата ще бъдат активни участници от самото начало.

Хубаво щеше да бъде, ако майките на място можеха да проведат предварителен разговор с децата за страните, които ще бъдат представени: да видят децата какво знаят и по-важно - от какво се интересуват, какво още искат да научат.

Аз не разбрах (ще ме прощавате ако съм пропуснала) двете групи деца по какъв признак ще бъдат разделени: на база възраст или ... ?
Ако са на база възраст това означава означава, че трябва да се подготвят различни материали за двете групи.

# 209
Съгласна съм с теб, mili46.

Самата аз не бих писала материали в смисъла на материали, които описваш. Столица, град, население и административно устройство и т.н. едва ли ще седна да описвам в скучен и академичен стил. Накупила съм картички от Флорида с алигатори, папагали, фламинга, делфини, акули, портокали, миди, палми, плажове и залези - цветни, колоритни, запомнящи се, евтини. Сигурна съм, че веднъж като ги видят, после ще разпознават Флорида по тези неща. Ако искат да научат още - нека търсят сами, аз винаги мога да подскажа на ДБ майката, която се занимава с тях, какво още може да им се подаде като инфо. От самото начало съм за това да бъде по-лежерно, интересно и най-вече не в досадна тежест нито за мен, нито за тези, които ще го получат в съответния дом. Затова предложих в началото да не се изсилваме с тежки и неизпълними проекти. Затова и предложих, преди два дни пък, да спрем с гадаенето и всеки да си действа както намери за добре.

Въпросът е, че останахме 5-6 човека, които си пишем, а първоначалният ентусиазъм (очаквано), започна да се изпарява.

Хубаво щеше да бъде, ако майките на място можеха да проведат предварителен разговор с децата за страните, които ще бъдат представени: да видят децата какво знаят и по-важно - от какво се интересуват, какво още искат да научат.

И мен това ме интересува.

Общи условия

Активация на акаунт