Децата на България пътуват по света

• 41 772
  • 518
  •   1
Отговори
# 210
Джи, аз чета, но понякога не ми остава да се включа адекватно. Мисля, че при мен е разбираемо.
Радвам се, че има хора с бистри глави като вас, които успяват да организират нещата както трябва.

# 211
Хубаво щеше да бъде, ако майките на място можеха да проведат предварителен разговор с децата за страните, които ще бъдат представени: да видят децата какво знаят и по-важно - от какво се интересуват, какво още искат да научат.
И мен това ме интересува.

Peaceще го направим при първото посещение,разбира се ,че децата ще търсят и сами ,ние затова ще им помагаме ,но нали трябва да ги заинтригуваме първоначално   bouquet

# 212
кога и как се добива е хубаво да придружим с бутилка/и кленов сироп, като на място майките от ДБМ биха могли да приготвят палачинки и децата да ги опитат заедно със сиропа - това със сигурност ще им направи впечатление и ще го запомнят.

Снежи ,нали щяхме да направим заедно палачинките  newsm78
ако позволите  да се включа,ще ви разкажа как ние мислим да го реализираме с ваша помощ
децата ще ги разделим след първоначален разговор с тях
разделение не по възрастови групи ,защото ако в дадена са деца на 10-13 години ,то в другата ще са деца от 7-9 години като пример само го давам ,
за тази цел  във всяко звено ще  има и малки и големи ,за да са ангажирани  всички ще намерим на всяко задача
на първото посещение децата вече  ще имат задачата
за целта аз лично бих помолила и ще го направя и груповия ръководител да се включи в подготовката ,защото ще е ежедневно с децата
това значи ,че ние ще започнем подготовката още на следващото посещения ,
в близките месеци в настоящата среща с децата ,те ще бъдат определени по групи и държави ,за да има яснота кой какво ще приготвя за в бъдеще
настоящите открити уроци ,
на първо посещение 05/02/2009 Германия ще бъде представена ДБМ мама +деца
на второ посещения 19/02/2009 Германия децата ще разказват сами ,ще слушат музика и защо не /не сме го изяснили / и ще гледат танци ,малките ,ще рисуват или оцветяват ,ще имат задача за изрисуват ,какви символи са запомнили от откритите уроци
за следващите месеци
вече всяко дете ще е получило своята държава ,за която да се готви
не е задължително да се натоварвате ,с изпращане на символи или сувенири ,в крайна сметка както прецените вие ,за нас не е наложително
ако намерите линкове ,със символи на държава ,но пригодени за оцветяване или логика ,може да ми пуснете тези линкове ,за да ги принтираме и размножим,същото е и с музикалните линкове от определената страна ,не ,че ние не можем да ги намерим ,но ще е облекчаващо

в момента дискутираме и вече почти сме решили каква ще е наградата за победителите ,
от една страна е добре всички да получат награда ,но пък ,ако има конкурсен характер мероприятието е    по- стимулиращо
как мислите вие  newsm78
тези картички ,които ще се получат от вас ,  newsm78те за самия дом ли ще останат за направа на стенни пана ,или да се препредават на следващия дом ,в който ще стартира проекта  newsm78
ако останат за дома ,ще служат за поощрителна награда ,за всички взели участие или newsm78,въпреки ,че ако ги препредаваме ,на нашата група  няма да е проблем ,
а вече в другите домове може да не е с този характер ,и да няма такава награда ,всяко звено би си избрало ...
а голямата награда ще е
изпращане на деца на екскурзия "Опознай БГ " или изпращане на деца на Скаутски лагер
това е в процес на изясняваме ,ние от нашето звено ,
защото за тази цел ще се изразходва сумата  ,събрана на Коледния базар на ДБВ звено Видин 2008 ,нашите средства от базарите сме и ги изразходваме , почти само за извеждане на децата от домовете ,било на летен лагер ,ли театър или екскурзия в София с преспиване,организиране на празници извън дома  и различни инициативи там ,все в този дух

това са само споделени мисли ,отворени сме за вашите мнения ,

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 16:23 от lorys

# 213
  • Canada
кога и как се добива е хубаво да придружим с бутилка/и кленов сироп, като на място майките от ДБМ биха могли да приготвят палачинки и децата да ги опитат заедно със сиропа - това със сигурност ще им направи впечатление и ще го запомнят.

Снежи ,нали щяхме да направим заедно палачинките  newsm78
Светле, ако искате да ядем заедно палачинки, ще трябва да изчакате с представянето на Канада до Юли (живот и здраве). Или пък може представянето на Канада да е Април, а ще ядем палачинки с кленов сироп през Юли Grinning Аз не съм се отказала Hug

# 214
Госпожо Маневра, бихте ли направили маневрата - преглед на предишната страница - там пише - Норвегия - месец март Joy Днес купих част от картичките и стикери с изгледи от Осло

Бе, аз уж mаневрираm, mа не6то на полусъединител тази седmица, та 6те про6тава6.

Харесва mи как се избистриха не6тата, аз 6те се включа през уикендно вреmе, по икендия  Wink, иначе казано...
И на личните 6те отговоря, обе6таваm!

# 215
Няма проблем и аз съм така Simple Smile
Лорис, да уточним правилно ли съм те разбрала Mr. Green
Т.е. децата вече ще имат информация, когато се запознават и с нашата, така ли?
В такъв случай, аз мога да се съсредоточа на няколко неща и ще ми бъде по-лесно и на мен. Аз картички съм купила малко и този въпрос го оставям на вас за решение Mr. Green Мога да направя  албум с лични снимки на СД, което ще може да се копира лесно. Мога да направя и уеб албум Grinning Мога да ви изпратя един куп линкове с информация и снимки, но на норвежки и английски.
Колко дълго да бъде представянето от моя страна?

# 216
  • Германия
Аз не съвсем разбрала но anyway

ако позволите  да се включа,ще ви разкажа как ние мислим да го реализираме с ваша помощ
децата ще ги разделим след първоначален разговор с тях
разделение не по възрастови групи ,защото ако в дадена са деца на 10-13 години ,то в другата ще са деца от 7-9 години като пример само го давам ,
за тази цел  във всяко звено ще  има и малки и големи ,за да са ангажирани  всички ще намерим на всяко задача
на първото посещение децата вече  ще имат задачата
за целта аз лично бих помолила и ще го направя и груповия ръководител да се включи в подготовката ,защото ще е ежедневно с децата
това значи ,че ние ще започнем подготовката още на следващото посещения ,
в близките месеци в настоящата среща с децата ,те ще бъдат определени по групи и държави ,за да има яснота кой какво ще приготвя за в бъдеще
настоящите открити уроци ,
на първо посещение 05/02/2009 Германия ще бъде представена ДБМ мама +деца
на второ посещения 19/02/2009 Германия децата ще разказват сами ,ще слушат музика и защо не /не сме го изяснили / и ще гледат танци ,малките ,ще рисуват или оцветяват ,ще имат задача за изрисуват ,какви символи са запомнили от откритите уроци
това са само споделени мисли ,отворени сме за вашите мнения ,
Хей на тази втора среща могат да направят карнавал, сами да си направят коронки, маски и т.н ето ти музиката, рисуването и т.н. Една част от презентацията ми е точно за карнавала в Кьолн   ura  costumed034

# 217
Пепе, пиши ми ЛС какво да осигуря, че скайпа ми се скапа  Crazy

# 218
аз днес докато пишех ,върших и други неща в офиса и не съм обяснила правилно  Embarassed
децата ще получат задачките ,тоест ще ги разпределим по държави за целия график по месеци и дати ,ще се постави на табло поименно ,на първата среща ще се представя вашето инфо + нашето ,отборно ДБМ мама + децата от съответното звено ,на втората среща държавата и това ,което е направило най-силно впечатление,децата ще надграждат ,ако сме успели да ви спечелим вниманието правилно , ще се презентира + разчупване на атмосферата ,тук се уточнява ,и ще е в зависимост от  държавата с характерностите
дано сега успявам с обясненията ,Но моя малкия ми син ме упреква ,е съм го излъгала само и само да стане от компа и мрънкаааа  #Cussing out

# 219
аз днес докато пишех ,върших и други неща в офиса и не съм обяснила правилно  Embarassed
децата ще получат задачките ,тоест ще ги разпределим по държави за целия график по месеци и дати ,ще се постави на табло поименно ,на първата среща ще се представя вашето инфо + нашето ,отборно ДБМ мама + децата от съответното звено ,на втората среща държавата и това ,което е направило най-силно впечатление,децата ще надграждат ,ако сме успели да ви спечелим вниманието правилно , ще се презентира + разчупване на атмосферата ,тук се уточнява ,и ще е в зависимост от  държавата с характерностите
дано сега успявам с обясненията ,Но моя малкия ми син ме упреква ,е съм го излъгала само и само да стане от компа и мрънкаааа  #Cussing out

Аз пак не разбрах.

На първата среща:
1. Ние как да знаем вие каква информация сте подготвили, за да не се дублира с нашата? И за да не говорим все пак за съвсем несвързани неща?
2. Как ще разберем каква по обем е вашата информация, за да знаем ние в какво време трябва да се поместим с нашата?
3. Според мен ще е добре ако още на първата среща децата се включат с нещо: оцветяване, рисуване, слушане на музика, викторина, като чрез тези занимания се поднесе информацията, а не просто да седят и да слушат.

На втората среща:Нищо не разбрах!

lorys, знам, че бързаш и си заета, но дали ще ти е възможно да пишеш малко по-ясно: по-кратки изречения, препинателни знаци, главни букви и т.н. В момента ми е трудно да разгранича къде започва и къде свършва една твоя мисъл. Казвам го с най-добри чувства и благодаря предварително.

За мен става ясно, че е много трудно да се координират действията на всички тук. Затова си мисля, че просто ще подготвя информацията във вид, който смятам за добър, а на място майките ще решат как/колко и дали да я използват.

Ще изпратя всичко на даден e-mail адрес за разпечатване и копиране на място. От тук ще изпратя в пакет картички, малки сувенири, знаменца - изобщо каквото подходящо намеря.

# 220

lorys, знам, че бързаш и си заета, но дали ще ти е възможно да пишеш малко по-ясно: по-кратки изречения, препинателни знаци, главни букви и т.н. В момента ми е трудно да разгранича къде започва и къде свършва една твоя мисъл. Казвам го с най-добри чувства и благодаря предварително.

Ами така се получава ,като се опитва човек да свърши няколко неща в работно си  време ,или може би само аз съм така ? Mr. Green
Това е последното ,обещавам !!! Heart Eyes
Дано правилно е този път ! Hug
1/ При настоящото ни посещение децата ще бъдат разделени на групи по държави ,т.е. всяко дете ще е ангажирано.
Няма да се по възрастови групи ,а смесени /някой питаше ,това е отговор на въпрос /
2/Започваме с Германия /по вашата схема ,по-горе/
3/Ние можем да подсигурим помощни средства ,географски карти ,диапроектор,лаптоп ,Сд -за звучене на музика .
Имаме възможност да принтираме и ксерокопираме изпратена ни информация.
4/Както вече се разбрахме на всяка отделна държава ще се отделят по 2 бр  занимания

5/ На1-вото занимание ще се представи "официалната" .
Ако мога да я нарека информация ,не мога да кажа от наша страна каква ще е все още ,но ще я допълним на база ,ВАША.
Това значи ,че в нито един случай ,няма да се повтаря с изпратената  ни от вас .
Всичко това го прави ДБМ майка + групата й от деца .
Целта е ,както вие искахте и децата да са ангажирани ,а не сама ДБМ да представя .

6/На 2-то занимание следва по-весела част ,музика ,танци .
Възможно е да ги показваме само на запис ,а защо не и танцуване от самите деца ,да си създадат настроение ,рисуване на символите ,оцветяване .
Това е за най-малките участници ,за да бъдат и те ангажирани
Възможно е да се направи някаква игра ,и най-вече
децата ще систематизират какво са запомнили от открития урок

*******************************************************************************************************
вие сте ,още веднъж се извинявам но всички ,за неяснотата и създаденото объркване от моя страна  Embarassed Heart Eyes Heart Eyes

# 221
lorys  Hug аз лично разбрах всичко. Искам да попитам колко предварително ще ви е удобно да изпращаме информацията от нас? Например- аз и silrai ще подготвяме материалите за Испания, която ще се представя март месец, върпоса ми е за кога ще е най - добре да получите информацията, която сме събрали, за да имате време да я прегледате и да я допълните ако има нужда?

# 222
  • Германия
lorys, моля, дай детайли за пратката по кораб?

# 223
lorys, така за мен стана по-ясно. Благодаря. Имам идеи, остава да ги реализирам.  Grinning

lorys, моля, дай детайли за пратката по кораб?

Е сега вече ми потънаха гемиите!!! Просто ми напомни, че колетите все пак трябва и да пристигнат и изтръпнах при мисълта за пощенските услуги.  Confused Като зная какво чакане беше с коледните картички: ще пристигнат ли, няма ли?!

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 13:20 от mili46

# 224
  • Германия
Ами..съжалявам, че ти съсипах настроението и ентусиазма, но..на мен точно пощите са ми проблема Confused Затова търся алтернативи ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт