За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 166
  • 441
  •   1
Отговори
# 315
Ми моята дъщеря като доста постояла мокра мога да споделя някои неща,които са свързани с майчински наблюдения-нямам научни доказателства и не съм педиатър.
Относно мокрите дрехи:като беше по-малка дъщеря ми боледува само веднъж.Забелязах,че започва да боледува повече откакто прехрърли годинката и имунитета от кърмата като че значително намаля.Става дума и за вирусни заболявания и за настинки.По принцип аз не се притеснявам тя да е мокра дори навън,защото за мен индикатор дали е опасно това за нея е нослето и.Ако се навлажни-значи трябва да се облече малко по-дебело (или да се преоблече с малко по-дебели дрехи ако е напишкана).Все пак забелязах,че има разлика между това да е мокра пелената й и да е мокра цялата (гащички,чорапогащници,панталонки в случай че няма пелена).Когато носим пелена навън рядко и потича носа,дори да е мокра,а също така пелената може да се смени,без да се сменят гащичките дори да са леко влажни.Не става дума за големи студове де-не съм експериментирала с такива.
Също така дъщеря ми се напишква значително повече вкъщи-от дяволия,от скука,отмъщение,а понякога дори защото е заплес.Навън почти винаги си казва,демонстрира дискомфорт или просто е по-склонна да изчака.
По принцип не съм голям привърженик,но има едно голямо удобство в изкуствените материи (например полара)-те бързо изсъхват,а и доста топлят.Ако детето се напишка,то мокри остават само гащичките и дори престояли до тялото на пипане не се усещат студени,както ако носи памучни панталони (например дънки).Това ако просто ви е невъзможно да смените на минутата,а е студено можете да го имате предвид.Подобно поведение имат и вълнените панталони,ама ние с дъщеря ми сме много надути и не можем да понасяме грубия допир на вълната.За това пък понякога под пелената на кревата подлагам вълнено оделаце,за да не поддържа мокро петно.
Също така съм споменавала,но моите пелени не са тензух,а памучни.Мисля,че ако нарежете един чаршаф (така че сгънат да с еполучи към 1 пръст превръзка) ще ви свъри мнгоо добра работа за по-обилни пишове.
Четох (от Мартани),че в Китай пришиват парче наелон на пелената отдолу и направоперат с него.На мен тази информация ми идва късно,но ако искате можете да ескпериментирате.
Друго не се сещам.Вжното е да не се шашкате.Няма да ви дадат нобелова награда за ЕБХ,но пък ще научите мног повече за детето си и характера му именно от "гафовете".

звездиче ,забелязала съм че дъщеря ми пишка в много различни интервали когато ме има и когато ме няма.Както и когато сме на гости и когато сме си вкъщи.Понякога имам чувството,че е стигала до 50 пъти на ден-е така за кефа да ходя след нея с мопа,но ако не суче е стигала до 4-5 пишкания на ден действително.за това като сме вкъщи предлагам след сън и после с интервал (примерно 30 минути,не съм сигурна) между пишканията.Има и другио нещо-със стоплянето на времето се променя режима на децата и те разреждат пишкането през деня,а понякога и през нощта.Дори съм чела,че някои ЕБХ бебета спират изобщо да пишкат ноем именно след годинката.Ние не сме от тях,но определено с всеки см височина и кг в теглото разрежда пишкането като интервал и самото то става доста по-голямо като обем.Ако все пак те притеснява - по-добре спдели с педиатърката ви.

Забравих да спомена,че удачен вариант за кайданку за момиченцата са малко по-дъгите роклички без гащи отдолу.Така рокличката почти не се мокри,а като седне момичето дупето не се допира до външната среда (поне ние го постигаме).Благоприлично е дори навън и не се перат безкрайно много гащи.Това за калпазанските периоди. Wink

# 316
Dimitriana, благодаря за информацията леко се успокоих от нея, макар че продължавам да си имам едно наум!

# 317
Абсолютно споделям опита на Дими, с малката разлика че ние почнахме по-късно и още имаме големи сривове. При местене на апартамент, болести, и т.н. Тогава сме нонстоп мокри. А има дни в които сме много сухи.

И сега пиша да ви питам защо търпим такъв неуспех с кукуто. Всичко друго иска да прави в него, но не и да се изхожда. Слага играчки  Sick,  храна  Sick Sick, наи-вече топки (ползва го за баскетболен кош - прави опити и от по-далечко след като се научи от близо). Обръща го върху главата си, за шапка, и се гледа в огледалото. И разни все такива. А като трябва да пишка се върти и пищи, не иска. Маи почнахме ммного много късно? Преди около 2-3 седмици, не настоятелно, подканващо от време на време. Като нарпави пиш другаде му напомням всеки път и му го показвам, но уви. Тои си знае неговата тоалетна. ДОри през нощта като се събуди и ако е леко разсунен толкова че да види къде го изпишквам, ако види куку се извива, и дори предпочита да стана, да отида до тоалетната, да светна лампата и там да пишка.... ooooh!

вие подобен опит имали ли сте:? Единствено с говорене и търпение ли става? Изчакване, да поче на да разбира след 4-5 месеца? Ние имаме две гърнета, едното е като пате с дръжки на главата, които тои хваща и язди из апартамена, другото е нормално кръгло - баскетболня кош.  Не знам длаи да ги държа постоянно на едни и същи места - в ъгли на стаите, или до леглото, има ли значе ние мястото дали е фиксирано?

# 318
Аз още не съм купила гърне и не мога да споделя опит. Издържам го над мивката или леген, а живот и здраве след някой и друг месец, като почне да си стъпва по-стабилно на краката, мисля да се учат с баща си прав в тоалетната да пишка.

Да споделя и да се похваля - днес го издържах 2 пъти навън. И двата пъти се изпишка Simple Smile Поляхме тревичката в парка и на една предблокова градинка. Много съм доволна!  Flutter Малко трудно после му обух гащите, ама ще свикна  Peace Трябва да го изпишквам навън, иначе голямо сърдене и гънене пада, не ми минава номера да си правя оглушки.

# 319
здравейте и от нас...минавам да се похваля....от сутринта сме сухи....това е голямо постижение...даже и малка разходка направихме...

# 320
Лориниsmile3501
Голямо браво, наистина е голямо постижение, особено за толкова малко бебче като твоето! Все така да е!

# 321
Аз да се оплача  Embarassed днес ме направи "луда калинка"  Crossing Arms пишка и ака цял ден в гащите  Confused да ни ви казвам колко гащички и парчета имам за пране  Tired

# 322
вие подобен опит имали ли сте:? Единствено с говорене и търпение ли става? Изчакване, да поче на да разбира след 4-5 месеца? Ние имаме две гърнета, едното е като пате с дръжки на главата, които тои хваща и язди из апартамена, другото е нормално кръгло - баскетболня кош.  Не знам длаи да ги държа постоянно на едни и същи места - в ъгли на стаите, или до леглото, има ли значе ние мястото дали е фиксирано?
Не мога да ти кажа,че става с търпение и говорене,защото и аз ги прилагам,ама успех никакъв.Просто гърнето не е интересно,защото "трябва" или нещо такова.И аз не съм съвсем наясно.Знам само,че като купих ново гърне-то стана голям хит...за ден-два...и после пак същите номера.Възможно е и бабите да са виновни за подобен ефект.Ние не си играем с гърнето-просто го пренебрегваме.Сякаш е стар любовник,които досажда само с присъствието си в стаята.Аз съм се примирила и гледам да я изпишквам над тоалетната,над мивката,навън.Мисля като за последно да се опитам да купя ново гърне-обикновено,защото може действително да не и е удобно,но предполагам че ще е по-скоро покупка за следващото ми дете. Wink
Не знам какво да ти кажа-не обръщай внимание,не говори с него,не настоявай и гледай да не изглеждаш разочарована-при мен така се получават нещата.Успех!

Shada ,възможно ли е да си станала прекалено настоятелна?

Браво и от мен на Лорини и Евридика!За подобен успех на вашата възраст човек може само да мечтае. Wink

# 323
Аз още не съм купила гърне и не мога да споделя опит. Издържам го над мивката или леген, а живот и здраве след някой и друг месец, като почне да си стъпва по-стабилно на краката, мисля да се учат с баща си прав в тоалетната да пишка.

Joy Аз съм дала обет никога да не уча детето да пишка право  hahaha (не, че сам няма да се научи, ама поне в тоалетната да сяда) Един вид женска солидарност - на никой не му е приятно да почиства опикана тоалетна, колкото и да са майстори, все се цапа Sick

# 324
dimitriana  и аз това си мислех  Rolling Eyes Май се престарах в опитите си да е сухичък  Confused

# 325
...Сякаш е стар любовник,които досажда само с присъствието си в стаята....
Ще ме убиеш направо с този любовник, дето го сравни с гърне  Joy Joy Joy

Shada, ти Бобо с какви гащички го държиш у дома, обикновени ли? Не си ли опишква и дрешките така? На мен като ми свършат наличните многократни пелени и се чудя как да го облека, че да се намокрят минимално количество дрехи след опишкване. Моето пишка много  Tired

# 326
Ние не си играем с гърнето-просто го пренебрегваме.
Не знаех че и при вас гърнето не е приоритет. Мислех че след година и половина децата разбират, предвид да очаквам някаква самостоятелност.  Ти защити ли дисертацията? Виждам че имаш повечко време за тук (което е страхотно за всички), и затова питам. Накъде продължаваш сега? Успех във всяко едно начинание.  Peace

# 327
Shada, ти Бобо с какви гащички го държиш у дома, обикновени ли? Не си ли опишква и дрешките така? На мен като ми свършат наличните многократни пелени и се чудя как да го облека, че да се намокрят минимално количество дрехи след опишкване. Моето пишка много  Tired

Да, обикновенни памучни с парче вътре. Всичко опишква  Tired От скоро имам многокротни - 1 чифт, с 5 подложки ... съхнат в момента  Grinning
Той продължава с бойкота  Mr. Green И моето пишка като за световно  hahaha

# 328
Може да му пробива зъбче, ама да не го виждаш още. Той нали още няма зъбче?
На Нико в момента му пробива едно, вече е като резка на долната челюст и по тази причина си има други грижи, горкото, не се вълнува толкова от пишкане/акане. Ама добре, че вече горе-долу съм му хванала ритъма, та пак поне 50% от изхожданията са ни в мивката. Другото е в гащите и многократните пелени, обаче  Laughing

# 329
Ние не си играем с гърнето-просто го пренебрегваме.
Не знаех че и при вас гърнето не е приоритет. Мислех че след година и половина децата разбират, предвид да очаквам някаква самостоятелност.  Ти защити ли дисертацията? Виждам че имаш повечко време за тук (което е страхотно за всички), и затова питам. Накъде продължаваш сега? Успех във всяко едно начинание.  Peace
И аз си мислех,че след годинка няма да срещна трудности с ЕБХ,но всичко е до индивидуалност на детето (и майката).По принцип децата се осъзнават съвсем на 3 годинки,за това не можеш да очакваш едно дете на годинка да се държи като възрастнен.По-скоро ако нещата между вас вървят-ще переш по-малко.Ако обаче поради някаква причина детето чувства дискомфорт именно така ще гопокаже.Независимо дали дискомфортът се изразява в прекалена любов,грижа и внимание или обратното-пренебрежение,липса на майката,тормоз от баби и т.н.Просто тези неща са естествени,но само ние практикуващите ЕБХ ги разбираме като взаимоотношения още от самото начало.Представи си че махаш памперса на 1,5 годинка и изведнъж виждаш всички тези кризи-какво ще си помислиш "нормално е" или "детето не е готово"?Никога няма да предположиш,че детето може да изпитва някакъв стрес и за това да прави така-ще си помислиш само,че е свикнало с памперсите,защото е най-лесното предположениев което обикновено отсъства каквато и да е автокритика.
Да,защитих-вече официално съм архитект,но сега съм си дала майчинство.Първо заради кризата (защото няма работни места) и второ,защото дъщеря ми най-после заслужава повече внимание и отдаденост от мен.Много мило,че се интересуваш. Simple Smile

За мен най-удобно е (ако имате парно де) дълги дебели чорапки отдолу,а отгоре дебела блузка.Тоест без гащи,но с облечени крачета,кръстче,гръбче и раменца.Калина понася подобни дрехи при 17-18 градуса вкъщи,защото се движи много.Така дори да се напишка най-много мокри чорапите.Е,хубаво е да се запаси човек с повечко чорапи,гащи и панталонки,но дори да не успее все ще измисли начин.

Shada ,не знам дали ще ти хареса,но по-добре го остави да прави каквото иска-изпишквай го когато на теб ти харесва,а ако мислиш,че бельото понамалява го дръж облечен както описах по-горе.Простопериодите не минават бързо.Бебетата са недоверчиви. Wink

Общи условия

Активация на акаунт