Отговори
# 90
Много се задълбахме с тези заглавия.  Едва ли има някакво значение. Може занапред темите да са просто Първи клас и съответно номерирани.
===========
Днес по математика са взели десетиците - числата до 20. Крис се върна притеснен. Много сложно му се видяло. Като му обясних видя, че е песен.Вика ми -Ама как сложно звучииии! Иначе на контролните се справя отлично, обаче все още понякога смята на пръсти. Това взе да ме притеснява  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 17:31 от _Venera

# 91
  • Между гори и планини
Ха! Сега Вики ще види зор.
Преди хитреца му с хитрец ми казва, знам как да реша задачите - където има две квадратчета, значи е 10....
Сега ще има доста препотяване...
Госпожата в училище и в занималнята позволяват на Вики да използва сметало. Не позволяват да се смята на пръсти.
Така че Венерска , можеш да му сложиш сметало на детето поне за кратко или във вас, докато свикне.
Сега, когато Вики решава задачи у дома не го използва повече.

# 92
  • София,
А нашата госпожа не дава да се полза вече нито сметало, нито пръсти  Rolling Eyes, а той изобщо не го е използвал,  newsm78 защо изобщо го купихме!
Аз пак изпратих таткото на родителска среща, ама какво да се прави, те като влетяха в къщи като хали исъбудиха малката, а та като ревна Embarassed, къде ти - аз се бях настроила аз да ходя, ама  Naughty, да си ходи той, и без това вече се познава и с повечето родители, май ще им украсяват и стаята, да се препоти малко Mr. Green
А Ицко пък снощи го заболя зъб, после заспа, а днес не го е болял, ама сега гледам че венеца около него се е подул, дано не го заболи и тая вечер. Обадих се на зъболекарката и утре още в 8,00 ч. баща му ще го води при нея, да го види, даже може и да се наложи да го извади тоя зъб, че той и без това се клати трябва да го сменя, а е и проблемен, правен е поне три пъти.

# 93
  • София
И Станислава използва пръстите като смята,сметало не са искали в училището и не съм купувала.И аз това се замислих,че сега са на цифра 8 и като стигнат до 10 добре ама после ще й е трудно докато свикне.Иначе обича да решава и сама изявява желание.

# 94
А на мен тази седмица не ми е ден.Чаках да ми доставят печката цял ден за капак малката пак падна и удари задната част на главата ей незнам бързо да минава тази година че ми е кошмарна от началото още

# 95
................
Така че Венерска , можеш да му сложиш сметало на детето поне за кратко или във вас, докато свикне.
............
Олинце, аз два пъти говорих с учителката.Последния път точно  днес. Тя каза, че смятането на пръсти не е притеснително и постепенно този навик се изчиства. А за сметало като я питах, каза че не препоръчва и  по-добре да не носи. Ама и аз няма да му дам.  Naughty

# 96
  • Ланкър, планините Овнерог
На Танти даже второ сметало купих вече. Дават им да ползват за сега и аз нямам претенции. Няма ненаучил се да смята до 10-20 събиране и изваждане или поне не знам за такъв човек. Пък и в крайна сметка в днешно време, ако няма да става математик, с тези компютри и калкулатори, няма да е голяма загуба да не смята на ум.

# 97
  • Между гори и планини
................
............
Олинце, аз два пъти говорих с учителката.Последния път точно  днес. Тя каза, че смятането на пръсти не е притеснително и постепенно този навик се изчиства. А за сметало като я питах, каза че не препоръчва и  по-добре да не носи. Ама и аз няма да му дам.  Naughty

Май на всеки казва различно...  Tired

# 98
здравейте

аз се опитвам да я уча Габи със сметало да работи,до сега с пръсти смяташе.

Габито-днес е с болки в ушите Sad
утре ще пропуснем  училището.
Дано бързо да се оправи  Praynig Praynig

# 99
И ние сме си от вчера в къщи Sad Sad Sad. Грип ни натръшка - висока температура. Слава богу, няма нищо друго, но аз го почнах по пълната програма - хомеопатия + бабини илачи надявам се до утре следобяд да е кукуряк.
Първия ден беше толкова унила милата ми катеричка, но днес вече си личи че настъпва подобрение  Crazy

# 100
  • No Line On The Horizon
Добре, че беше темата да прочета за парковете по Домашен бит. Днес вечерта питам Мия, а вие няма ли да правите парк, а тя казва: Ами да, утре  Joy
Та и ние събирахме зеленина в тъмното  Mr. Green

# 101
  • Пловдив
Парка го правихме миналата седмица. И при нас, естествено, всичко се събираше последния момент. Голямо оглозгване на саксийните ми падна плюс гипсофилата от няколко букета.

Тези сметала и пръсти много ме дразнят. Мишо си смяташе безпогрешно до 20 наум. Сега видял, че някои съученици(2-3) ги използват, без да ги изискват, и той се пробва тепърва на тях и прави грешки(заиграва се с топчетата). Връщаме се малко назад.  #Crazy Не зная как ще му избия лигавите приумици от главицата.  newsm78

При вас как стои въпроса с драскането по ръцете?

# 102
За сега смята на ум но тои може.Пръсти и сметало не ползва Hug

# 103
  • в зоната на здрача
Ето и нашия парк:

И моя син чат-пат смята с пръсти,
но госпожата каза,че няма проблем,ще се откажат по някое време.

# 104
КЕТРИ страхотен е  ние днес ще правим.Вчера не дойдех защото цял ден ме караха да чакам печката микровълновата.Днес ако не може в понеделник ще се видим.Ние днес сме до12.30 Hug

Общи условия

Активация на акаунт