”Времето сякаш бавно минава, нямам търпение МАРТ да наближава”

• 18 993
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Спрях се на Бебе комфорт, зимен кош Windoo, има си дюшече и вътре е облицован коша добре, но някак не ми се струва, че мога да сложа бебето направо. Имам и едно порт бебе на Бебето, пелена-одеалце, която се превръща в чувалче.
veselina_s_p, ще съм ти благодарна ако снимаш и покажеш   bouquet

# 91
Здравейте мацки!
Ей, ама все за нещо се намира,  за което да се разправяме! ooooh!

Вода- естествено давах от самото начало  и то само преварена, защото бяхме на АМ , а и да не си на АМ,  се дава, защото млякото образува гъбички и трябва устата на бебето да се измие  с 1-2 лъжички вода  след всяко хранене. И сега мисля да използвам преварена вода.

Къпането- това е ритуал , отделя се по 1 час(поне аз така правех). Те бебетата обичат най-много да се къпят, как ще го лишиш от  това нещо не знам  Thinking, аз не бих. Затоплях стаята с парно и печка ,  и в корито с подложка и пелена на пъпа, а  имах и една кофа с вряла вода, от която наливах в коритото за да я стоплям(таткото го държи на горе , а аз оправям водата и пак продължаваме да се плацикаме)   и така по 10-15 мин. се къпехме всеки ден . Чаках  с нетърпение да се къпеме всяка вечер , то си беше голяма емоция и страшна веселба. А когото е наакано  носех всеки път леген с вода и го измивах клекнало в него.

Шишета  мисля да си взема и стъклени и пласмасови и на момента ще преценя, какво да ползвам.

В количката слагах  непромокаема пелена и чаршафче отгоре , после или одеалце или порт.

Нека тогава срещата бъде в 14 часа, за да могат да дойдат повече мами и Веси също.

Диде, да ти е жива и здрава  Елена, много да ви радва!  Вие бъдете  здрави и щастливи, за да отгледате най-добрите деца .

# 92
Веселина_s_p искам и твоето мнение, че видях че ти продаваш едно такова - значи си ползвала! И верно ли че не било хубаво бебето да спи в това кошче, а да постои само няколко минути? Аз мислех да го ползвам за следобеден сън, или като си върша нещо в кухнята, бебо да е до мен в коша newsm78

Таи, аз си го ползвах от самото начало без проблем  Peace Някои майки се притесняват и в началото слагат намотана пелена, за да се изравни. Но аз не съм слагала.
Но аз не съм го ползвала за спане. Само в колата и в къщи понякога, като шезлонг - стоеше вътре с играчки и си играеше.
За второто съм си взела шезлонг. Той става и за спане. Защот не си вземеш и ти едни такъв вместо да ползвате кошницата  Peace
Сега се сетих, че съм виждала едни подложки за кошница, които изравняват ъгъла. Ето ги
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4422
 Peace

# 93
  • под кривата круша
А когото е наакано  носех всеки път леген с вода и го измивах клекнало в него.
Абе и аз това си мисля-за разни спешни случаи като наакани дупета май най-добре да има леген или кофа под ръка Thinking Малиии, ужас, какви особености имало само по отглеждането...

# 94
А когото е наакано  носех всеки път леген с вода и го измивах клекнало в него.
Абе и аз това си мисля-за разни спешни случаи като наакани дупета май най-добре да има леген или кофа под ръка Thinking Малиии, ужас, какви особености имало само по отглеждането...
Ехх и аз не се бях сетила по този начин. Лятото гледах как плакнат дупето на племенника направо на чешмата /много лесно и бързо/ ама това лятото е супер. Ние март месец къде да го разнасяме из студените бани бебока.

# 95
Пазарджишките мамита- много сте сладки.

Като се заговорите за такива ми ти неща- шишета, къпане, одиалца за колички, мале  newsm78 аз все неподготвена се чуствам. А като се замисля имам всичко. Остана само креватче, количка и ваничка - но това януари.

# 96
Добър ден на всички мами!
Честит рожден ден на малката принцеска Елена!
За къпането - на нас в училището ни показаха няколко захвата, с които по-лесно и безопасно за го изкъпете във ваничка. Изобщо не е ставало на въпрос, че може и под течаща вода. А ако се намокри пъпчето се попива с тампонче и спирт.
За стерилизирането - аз мисля да си взема течност за студена стерилизация или таблетки. Една приятелка си взе от серията на  Бочко препарат за бебешки съдове и сега чакам отзиви. Но никак не ми допада това със изваряването.
Никак не ми допада тази стерилност, че бебетата от прекалена стерилност стават едни болнавиииии ooooh!. Това е лично мое мнение, което може и да се промени, все пак ми е първо бебче и може като родя да мисля по коренно различен начин .... кой знае
Момичета вие започнахте ли вече  с 
Не мога да си обясня защо всички мрънкат, че било още рано за украси ...

# 97
Поли, хич не е рано  Laughing Аз попринцип украсявам най-късно на 01.12. Но тази година и аз не знам кога ще стане  Tired С това местене  ooooh!

# 98
veselina_s_p мерси за инфото, но то тая подложка за столчето за кола, дето си дала линк, ми струва колкото кошчето  ooooh! Май не трябваше да бързам със столчето - щом казвате че е по-добре шезлонг, но вече си купих, пък и двете не ми трябват..........

# 99
 Здравейте мамчета!
 Диде , честит празник на твоето слънчице!  bouquet Tada  cookБъдете мноого усмихнати, щастливи и с радост март да гушнете сладкото бебче!
 Оф, като Ви чета мами за стерилизатори, шишета, подложки..... Weary и се чувствам като пълен невежа newsm78казвам си: боже за колко ли  още много неща и хабер си нямам, че трябва да ги имам или да се спазват... newsm12направо се плаша....И аз съм се ориентирала за ваничка  за къпане ама дали ще се справя....в движение ще видя, че нали ще ми е за първи път.....

# 100

За стерилизирането - аз мисля да си взема течност за студена стерилизация или таблетки. Една приятелка си взе от серията на  Бочко препарат за бебешки съдове и сега чакам отзиви. Но никак не ми допада това със изваряването.
Никак не ми допада тази стерилност, че бебетата от прекалена стерилност стават едни болнавиииии ooooh!. Това е лично мое мнение, което може и да се промени, все пак ми е първо бебче и може като родя да мисля по коренно различен начин .... кой знае

Aз съм против студената стерилизация.Щом в банката за майчина кърма предупреждават да не се използва студена стерилизация,значи остава от нея и е вредно.А и прочетох ,че като се извадят шишетата да се изполеят с преварена вода.И то става една дълга.Аз съм я използвала когато дъщеря ми беше над 1г.,но като ги изполивах на чешмата никакъв ефект не е имало.А и производителите по принцип я дават да се използва по време на път,т.е. не за основната стерилизация.
Аз твърдо ще съм на електрическия на авент.Преди съм ползвала и за МБ.И в него есетествено че се слагат стъклени шишета.Стъклено шише бих взела само когато се започне със сока,защото другите се оцветяват.Иначе ще сме на авент,на вас вярвали ви се  да са вредни,то млякото да н епрестоява с часове и бисфенола да се отдели.

За кошчето и аз съм избрала на бебе комфорт,и вътре се слага една пелена само,то е толкова меко тапицирано.

Да ви кажа ,че има промоция на помпата на авент ,сега е с подарък комплекта с чашки за съхраняване на кърма или домашни  пюренца.Аз мисля тези дни да си я взема-82лв е.Исках да взема електрическата ,но цената й е 285,и просто не си оправдава парите,за тях ще взема и стерилизатора.

За къпането -на чешмата става само да се изплакне наакано дупе и то ужасно омазано.Иначе за основното къпане с главата трябва да си е във ваничка.Проблема с пъпа е максимум до една седмица.А в къщи всичките ни кранове са нали се сещате излизат от мивката и са ниски ,абсурд да се къпе бебе.

# 101
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
tai, аз ще си взема и двете. Шезлонга, който съм избрала има пълно легнало положение и ще го ползвам като преносимо легълце, сигурно рядко, но все пак. Примерно докато вечеряме да е до нас или пък докато си домакинствам.
Кошчето за кола, като сме на вън или на гости ще е с него, все пак няма напълно легнало и малко се притеснявам за новородено да го ползвам дълго време.

poli24 и аз съм против студената стерилизация, може би е хубаво да я имаш, примерно ако пътуваш, но за ежедневна употреба в домашни условия аз не бих я ползвала.

marussia, промото на Авент беше за миналия месец, аз се въздържах, че има гаранция, а тя ще изтече преди да съм я отворила.

# 102
Ха имаме си рожденичка, Диде да ти е жива и здрава дъщеричката, да те радва, много успехи и усмивки и пожелавам и да порасне добро, умно и красиво дете с което да се гордееш!   smile3501 Tada newsm38

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 16:02 от dobro_nastroenie

# 103

marussia, промото на Авент беше за миналия месец, аз се въздържах, че има гаранция, а тя ще изтече преди да съм я отворила.

Вчера я имаше в хиполенд ,значи утре отивам да я взема да не свършат количествата.А гаранцията за какво ми е ,тя е механична ,не е ел.

Savage_17- не се тревожи само да е здраво.Всички мами ,които сме за 16.03 само момчета сме направили Hug baby_neutralАко си с втора бременност да имаш претенции,но с първа недей така Naughty

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 15:56 от marussia

# 104
 Нещо ми се повтори съобщението, за това го изтривам! newsm47

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 16:07 от dobro_nastroenie

Общи условия

Активация на акаунт