Отговори
# 225
  newsm78  ммм пропуснала съм да вкарам и Априлската мама и като цяло Април.... е жалко..  Blush   между другото утре пък са именячки всички Анчета и Янчета,като мен    newsm03    ...и не знам дали знаете но не е хубаво да се работи (покъщна работа) Жените не работят за да не се разболяват децата им,а самата Анна не е имала далго време деца и я описват ,като пазителка на дома а ноща  преди св.Анна, демек днес е злокобна нощ на прокоби и магии и затова тази вечер е хубаво да си запалите свещт в къщи...  каквато и да е тя! ..дано не съм ви изплашила,поверие е...но инстинктивно го правех всяка година преди да прочета и то в православния календар....има неща,които правиме и без да знаем защо  Rolling Eyes ..а и много е приятно свещ да гори,особенно ароматните са страхотни.... за сънищата..искам  да ви споделя,че няколко месеца преди да забременея сънувах,че отивам на свтбата си но родих по пътя така и не се омъжих но бебето беше момченце и говореше и аз не можех да повярвам и само възкликнах...ама то говори а жената която ме изроди каза..о,ти нищо още не знаеш и се събудих... иначе бебето беше много красиво.... странно се чуствах после  newsm09 казват че и сватба и раждане не е хубаво да се сънува но така беше.... и така  до миналата седмица казваха момченце но на 3Д видяха момиченце...  newsm53   smile3503

# 226
Добро утро Simple Smile
Малко съм притеснена, незнам дали ви се е случвало и моля за съвет...  Sad От 4ти месец насам си имам по малко кръв в носа, без да тече... просто така, колкото да .. има. Четох в една книжка че е нормално неразположение, което се получава в 5ти месец, ок съм с това.
Но от сутринта си ми тече като чешмичка... ей, тъй... не ме боли, не съм се ударила... все едно нищо, но си тече  Confused Cry
А и коремче от вчера нещо не го усещам много добре, в смисъл че имам някакво неприятно чувство, как да го определя все едно някой ме натиска...  Cry
Да звъня ли сега на лекарката...., от една страна ми се струва нищо..., но като всичко ми се случва за 1ви път ми е все притеснено.
Лек и хубав ден на вас, с много положителни емоции за коремчетата Simple Smile
и при мен е така,но моя доки каза,че е нормално..но не ми шурти де...но  и аз век ден.....ако е много по-добре  се консултирай

# 227
  • Sofia, Bulgaria
Добро утро и от мен  Hug
Бен 78 -може да не е нищо сериозно   newsm78 , но според мен бягй при лекаря по бързо за твое успокоение  Praynig
Снощи моя много добра приятелка роди третото си детенце   Heart Eyes и днес аз съм в много добро настроение все едно съм родила аз  Peace толкова се радвам . Родила е за по малко от 2 часа и аз се моля и на мен да ми се случи , че като се сетя предните пъти какво беше косата ми се изправя  Thinking
Исках да ви питам някоя от вас смятали да прави това изследване за сърчицето на бебето което се прави 22 седмица . Мойта лекарка казва да го направя ама като гледам май не е от голямо значение  newsm78
Пожелавам ви лек и спокоен ден и повече ритничета  newsm32 (мойто бебче е много игриво а и децата само търчат по мен и слагат ръка на корема ми и така се кефят  Joy  много им е забавно като ги ритне сестричката им  newsm62 )
  love001

# 228
последно да пробвам таланта си..  newsm62  значи... Празниците наближават,Априлските подаръчета в нас си шават и топлина и радост ни раздават

# 229
  • София
Добро утро и от мен мили майчета!
бен78 според мен виж лекар.
Аз вчера будувах до 2:00ч. и успях да дочета последната книга на Хари Потър и сега ми е много ооооооооооо хубаво,защото има супер хепи енд.
Ако иманякой който го чете сега се извинявам Joy
на всички пожелавам лек ден и тази седмица сенадявами аз да се окича с щъркелче,защото ще ходим с мъжо на 3Д Flutter

# 230
  • Враца
enigma, хич не им развали неочаквания финал на хари-потър феновете  hahaha hahaha

аз довечера съм на ФМ и ще видя "дали още е момче"   

# 231
Честит празник на всички минали, настоящи и бъдещи Laughing студенти!
Днес сутринта се обяснявахме с Габи какво означава студент и защо не всички са били студенти Party
Снощи си легнах с главоболие, но толкова бях изморена, че ме мързеше да си измеря кръвното и хапчето за кръвно не си бях взела, та цяла нощ не спах от главоболие и да мисля дали няма да вдигна много високо кръвно, но така и не станах да го измеря  Close
По едно време пък мъжът ми се събуди и нещо се задави и не можеше да диша, че се притесних и за него.
За капак Габриела се събуди в 6ч. от кошмар ревеше, викаше, караше се на някой, после се молеше някой да дойде Shocked
Сега съм направо парцал, но поне сутринта като си мерих кръвното беше нормално.
Иска ми се да пия едно кафе да се разсъня, но ме е страх да не вдигна кръвно.
ben 78, как си с кръвното? Да не би да вдигаш и затова да ти тече кръв от носа?

# 232
Добро утро понеделнишки и от мен.   bouquet
Поздравления за срещналите се дами-априлки. Радвам се, че е било приятно.
За съжаление аз даже и при най-дребно подозрение, че мога да пренеса на някоя бременна или дете бацил, отказвам виждания.
Йо-Йо, браво за хубавото преживяване при лекаря. dream-wish, Йо-Йо е правила вече това изследване, за което питаш. Аз ще го правя също въпреки добрата ФМ, която ми направи Димитрова. Даже и тя ми препоръча да да го направя при тясно специализиран в ехо-кардиографията.  
Жабче, ти днес трябваше да си при д-р Марков. Чакам си отчет за теб и двете щуретини.  Hug
Дея, някои обикновени дрехи, но по-голям номер не вършат ли работа?
Аз си открих в гардероба 2 панталона от след раждането преди 3 години. Понеже тогава страшно бързо отслабнах, сега са ми нови, страшно удобни и са точно за сезона. Ще си спестя търсене за известно време.
бен78,   отиди на лекар поне да знаеш как да спираш кръвотеча. Ще ти премерят и кръвното като евентуална причина (дано).
Mamacita Bandida, поздравления за обезчестяването ти. И за придобивката с много джобове. Можеш и ти да ги ползваш при нужда. Сетих се за филм с Вин Дизел. Къде всъщност е революционното обсъждане на законопроекта?

И аз се включвам в отбора на коремите с контракции. Докато не пиех Магнезий сякаш всичко беше някак по-спокойно. Откакто ми го включиха в менюто, хопа-тропа.

Честит студентски празник на всички настоящи и бивши студенти!   bouquet

# 233
  • Враца
рони,

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354244.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354396.0

как разбирате кое е контракция, кое опъване и кое болка от преумора? или всичко това е контракция. аз и да имам незнам дали ще я разпозная, затова питам...

а, да, и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на който се чувства празнично...
аз все забравям честитките  Crazy

# 234
Честит 8-ми декември на празнуващите!
Аз също цяла нощ сънувах и се мятах нещо, чак мъжа ми ме събуди да ме пита как съм.Ама няма да разкажа съня, защото знам че "ако разкажеш ще се сбъдне ".
И аз съм на ФМ тази седмица- на 11.12 при д-р Янкова- 14-та поликлиника. Дали нашето момче няма да се окаже момиче  Laughing
Момичета, кажете повече за изследването на сърчице в 22 г.с. Къде се прави, добри специалист и т.н.Дали ще успея да се включа.  Jo-Jo разбрах че си  ходила на това изследване, моля те да споделиш. Praynig

# 235
  • Варна
Честит празник на всички, които са или все още се чувстват студенти!!!

petjoff , контракциите са втвърдяване на корема (поне при мен), не са приятни изобщо.

ben 78, и аз имам често кръв в носа си, но не тече, по-скоро съсиреци (съжалявам за описанието Sick), рано сутрин, през деня съм ОК. И през предната бременност бях така - бях чела, че е нормално и се дължи на отстлабването на стените на кръвоносните съдове. Ако е голямо кръвотечението, все пак се консултирай с лекар. Peace

Дея`, аз си купих един комплект от 3 платки с различни размери ластици и копчета, които могат да се слагат на всеки панталон и оттогава се родих - нося си моите панталони и се чувствам добре.  Peace Ето това имам предвид:

Всички ли смятате да ходите на 3D? Аз се чудя, има ли смисъл - само, за да погледам "филмче", да давам толкова пари?! Пояснявам, че на ФМ ходих и ще отида пак в 30-та седмица, но Балев я прави на 2D.

# 236
Здравейте момичета, честит празник и умната довечера за тези, които ще празнуват  Wink

Жабче, сподели какви са легълцата, имаш ли линк?

За кардио-изследването: на мен моят доктор ми препоръча д-р Велковски, който преглежда в кардиологията в 3та градска болница /на спирка Вардар на метрото/. Нямам представа как е с записването на часовете, но ми се стори, че ако отидеш на място има по-голям шанс. Чака се доста пред кабинета, така че се въоръжете с търпение. Докторът разглежда всички органи на бебо, но не основно. Това върху, което се съсредоточава е сърцето, плацентата и пъпната връв. Мен ако питате най-важното на това изследване е да се проследи "връзката" между майката и бебето, защото и да има някакъв порок сърчицето....не мисля, че нещо наистина може да се направи, но ако има стеснение на кръвоносните съдове на пъпната връв, точно сега е моментът да се вземат мерки. Много майки,а и лекари, смятат това изследване за излишно, но аз имам приятелка, която роди много мъничко бебенце и то, след като 2 месеца лежа в Майчин дом и я блъскаха с какви ли не системи, само и само да може да захрани и малко бебенцето. В крайна сметка тя стана 100кг, които и до ден днешен и е трудно да свали,а бебенцето почти не наддаде. Причината беше стеснение на кръвоносните съдове на пъпната връв, което при нея откриха много късно. Така че особено, ако бебенцето ви върви мъничко, ви препоръчвам това изследване. Не е евтино-струва 70лв. В общи линии това е, ако искате да знаете още нещо, питайте  Hug

Аз тези дни много се олях са пазаруването в английския ebay и май съм почти готова с дрешките на бебо  Embarassed Все пак чакам и намаленията след нова година...тъкмо на време ще дойдат  Laughing

Chockolina, от къде си ги купи тези платки?

# 237
Добро утро мамчета! Hug
Chockolina, да.Аз също смятам да ходя на 4Д при мойта лекарка -д-р П.Цветкова, но това си е чиста проба глезотийка.Да видим бебока на цветно и да си имаме филмче.А иначе доц.Балев си е отделна работа .Бях при него в  г.с.Сега ще ходя в г.с.
На нас ни е първо отроче и с таткото сме много щастливи. Laughing

# 238
Шоки, много идейни са тези платки.  Hug Аз на едни тиранти разчитам, но все пак включвам и дребни лични усъвършенствания.
Аз съм от тези, които ходят на ФМ и не искат 3Д. Няма смисъл според мен.
petjoff, благодаря за линковете. Темите за 1-годишното майчинство станаха доста и заради това не знаех точно къде да се насоча. После се сетих, че мога да изшпионирам през профила на Бандида.  Wink

# 239
  • Враца
а диск само на 3д ли записват или има и на фм /2д/
да не се изложа като поискам диск довечера...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт