Отговори
# 120
Здраве и късмет през Новата година и от нас!Много успехи да ни донесе 2009г.!
   След като помързелувахме и преяждахме системно през ваканцията,днес се порадвахме на снега и пързалката.Та сега децата спят уморени,но в бойна готовност за първия учебен ден от новата година.От утре се надявам и да я ускорим тая тема,че Великден ще дойде с това заглавие.
   Хубава седмица на всички!

# 121
  • София
Честита и здрава година на всички третокласници и родители!

# 122
Честита Нова Година!
Нека 2009 г. бъде по успешна, по късметлийска и по радостна от предишната.

# 123
  Честита Нова година! Да сте живи ,да сте здрави, да сте весели , засмени и с шестици най-големи! Nature Snowman

Днес отново сме на тръстиката... Само най-много ме е яд , че този хубав дебел сняг не наваля ,когато му беше времето - през ваканцията, ами сега когато вече свърши. Crossing Arms

# 124
  • гр.София
 Честита,здрава и успешна Нова година на всички!

Старателно отбягвах темата ,понеже не исках да свършва ваканцията,ама няма начин-свърши.

Децата са ми хремави.Дано се закрепят. А също и снегът дано издържи до събота,че да извадим шейните.

# 125
blanc, ох...ако зависеше от това дали има ваканция или няма според писаното в тази тема.......Хич нямаше да ми видите очите тук.......Трудно, много трудно започвам работната нова година...А точно на мен от късметите ми се падна работа. Срам и позор, моите гладни ще умрат.

Тук има толкова много сняг, че се чудя дали наводнения няма да има,когато реши да се топи. До главата е снега и как ходят децата на училище - незнам. Нищо няма почистено като хората.

Аз да похваля единия кръжок на Рая. Рисуването. Правеха там сурвакници, рисуваха и др. подобни. И щяха да им ги връщат след нова година. Но учителката решила да ги даде да се продават в общината и със събраните пари - около 300лв. - купила подаръци за децата от дома. Купила им торта голяма и заедно с други от Центъра за работа с деца посетили децата. Страхотна инициатива, само ме яд, защо не са се обадили на децата да отидат и те. За да се почувстват още повече съпричастни с изоставените деца.

В другата тема, където пиша, на 6-класниците, една мама сподели една супер идея. Вярно, те са и големи, но пък и все се срещат родители, които купуват подаръци за отбиване на номера. И едно дете се старае да зарадва с хубав подарък, имат и напр. уговорка до 10-15лв.,а в крайна сметка получава сувенирче купено от магазините по 1лв. Та...там са решили подаръците да са до 5лв., а остатъка до 5лв. да ги дарят на някоя от кампаниите около нова година - мисля,че ги превели за някакъв дом за изоставени деца, по сметката им.

На мен ми хареса много. Смятам за догодина да го предложа. И без това нашите деца са презадоволени, друго,че вече отказвам поради подаръци тип отбиване на номера, да давам пари за подобни инициативи, а и така все пак има и възпитателен ефект. Което в днешните консуматорски времена хич не е малко и маловажно. Напр. на Рая и подариха тази година в класа албум за снимки с твърди корици, като корицата едната бе спукана, имаше дупка. На големия син са подарявали напр. счупена касичка от магазин за 1 лв. И честно казано вместо разочерование в децата ми(защото все пак са деца и влагат много сърце в собствените си подаръци за другите, и колкото и да е очакват да получат ако не нещо хубаво, то поне да е цяло) предпочитам да се научат да дават на другите.

Вие как мислите?

# 126
Нашите деца пък не са си разменяли подаръци и пак изкараха новогодишния купон чудесно. Намирам, че наистина имат всичко, от което се нуждаят и че едно добро изкарване с приятели и хубава програма ги радва и забавлява много повече от получаването на неища, които в повечето случаи се запътват директно, а с повече късмет след някой и друг час, към кофата за боклук.
В програмата, организирана за тях, те са имали възможност сами да участват в игри и пиеска, което е било забавно, поне за моето дете. Празникът не е задължително ядене и безполезни подаръци. Някога сме си разменяли просто собственоръчно нарисувани картички. Празникът се носи в сърцата, той не е просто харчене на пари и купуване на поредното нещо.

При нас снегът е чудесен, а си имаме и нова шейна. Вече я пробвахме- много ставала. Само че през учебната седмица няма да има време- вечер е на плуване юнакът, следобед учи, два дни от седмицата е на английски. Нищо, без друго сняг ще има и за напред.

# 127
Честита Нова година!

Разбира се, че ако не ти е празнично в душата никакви подаръци или храна няма да ти направят празника. Миналата година децата от класа събраха подаръци и дрешки и ги изпратихме с колет в един дом в Русенско. Децата много се бяха постарили и до едно донесоха нови и хубави играчки, саморъчно нарисувани картички. Приготвихме кашоните и с няколко майки, класната и децата отидахме вкупом до пощата, за да изпратим колетите. Случихме на много разбрана пощенска служителка, която обърна много внимание на децата и им позволи да участват в оформянето на пратката, което допълнително ги направи  още по-съпричастни. Те бяха много развълнувани - повече от всичко останало.
Днес моите гарджета писаха сбит преразказ - оказа се, че и да си малословен не е чак толкова лесно.  Grinning Друг път протестират, че им идва много, а сега пък, че не могат с по-малко думи да опишат нещата. Няма угодия...
Иначе и ние се надяваме снегът да издържи до следващите почивни дни, че този месец са втора смяна и хич няма време за излизане.

# 128
Честита Нова Година и от мен на всички,здраве,късмет и любов на всички семейства!Мили майки,току що  гледах Милен Цветков и чух за призива на бг мама да пием по един чай на 14,01.пред парламента.Някой може ли да ми каже нещо повече?И къде може да се види клипа,който показаха там?Страхотен е!!!

# 129
Честита Нова Година и от мен на всички,здраве,късмет и любов на всички семейства!Мили майки,току що  гледах Милен Цветков и чух за призива на бг мама да пием по един чай на 14,01.пред парламента.Някой може ли да ми каже нещо повече?И къде може да се види клипа,който показаха там?Страхотен е!!!

Само да не ме набият другите за спама - темата във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358039.0 и клипа(дали е този, защото аз съм на работа) - http://www.vbox7.com/play:eb4b01ed - това ли е клипът?

Да не е чист спама - в нашето училище от вчера часовете са намалени на 30 мин.

# 130
Здрава и успешна нова година, момичета!
Тук има малко от приключенията ни из Canale D'Agordo, Венеция и Гардаленд - парола - 2009.
Беше хубаво, с много сняг.
Енита, видях питането ти в туристическия, та мислех да ти препоръчам мястото (за ски е идеално, но не знам дали из хотелите наоколо има басейн).

Надявам се децата да не излязат в принудителна ваканция, някои училища в Пловдив вече са затворени.

# 131
Честита нова година на всички!  Много здраве и повече усмихнати лица през новата година!

# 132
Честита Нова Година и от мен,момичета!
За всички ни да е здрава,спорна и усмихната!
Вчера в нашето училище след обяд не е имало парно.Днес е било намалено.
Ох,дано няма дървена ваканция... Praynig

# 133
  Почерпете се! Днес е Ивановден и моят третокласник има имен ден 8 Ивайло/. Grinning

Чести празник на всички на именници!

# 134
  • София
Моите от утре са с намалени часове. Парното било съвсееем леко топличко (колкото и вкъщи). Не че имам нещо против, но поне да ги бяха разпуснали децата за 2 дни, вместо да стават сутринта рано и да се приберат още преди обяд.
Обаче, нали за училищата, градините и болниците щеше да има парно? Каква стана тя!

Общи условия

Активация на акаунт