Адско главоболие и бременност

• 49 462
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде по Дунава
И аз пиех парацетамол и мъжът м и ме масажираше.Трябва и пълна почивка.

# 31
Сега като се замисля и аз съм астегматизъм, но не са ми казвали да нося за посотянно очила, само на кино ги нося.Диоптъра е съвсеем малък-0.75

# 32
  • София
Сега като се замисля и аз съм астегматизъм, но не са ми казвали да нося за посотянно очила, само на кино ги нося.Диоптъра е съвсеем малък-0.75

То може да се е променил диоптера по време на бременността....аз си правех очен преглед и освен късогледство друг проблем нямам, но астигматизма наистина често е причина за главоболия....иди на един офтамолог...въпреки, че по време на бременността реално не може да се капят капките за разширяване на зеници т.е. не могат да те прегледат за астигматизъм, но все  пак за съвет евентуално...

# 33
Аз също страдах от главоболие по време на бременността, както и преди това, че и сега продължава. Изчетох много теми за главоболието тогава тук във форума. Даже някоя от мамите беше посочила сайт /не български/в който пишеш активната съставка на лекарството и виждаш дали вреди на плода, след колко време се усвоява от организма напълно и кога се изхвърля. Там прочетох че  нурофена е безвреден и си го позволявах от време на време. От тези които проверих безопасни бяха - парацетамола и нурофена.

# 34
  • Бургас
Главоболието ми почти изчезваше по време на бременност. По принцип съм с ниско кръвно и пиех по две кафета на ден. В редките случаи с главоболие съм взимала по един парацетамол.

# 35
Блазе ти!

# 36
И аз бях често с главоболие,особено пьрвите месеци.Лекарства не сьм вземала,пиех кола и гледах по често на чист вьздух.

# 37
  • София
Аз също страдах от главоболие по време на бременността, както и преди това, че и сега продължава. Изчетох много теми за главоболието тогава тук във форума. Даже някоя от мамите беше посочила сайт /не български/в който пишеш активната съставка на лекарството и виждаш дали вреди на плода, след колко време се усвоява от организма напълно и кога се изхвърля. Там прочетох че  нурофена е безвреден и си го позволявах от време на време. От тези които проверих безопасни бяха - парацетамола и нурофена.

зависи кой нурофен....защото има такива с примеси...т.е. не помня но освен ибупрофен например има и кодеин... имаше даже една починала жена след години "друсане" с нурофен....та освен активната четете и другите съставки....ивсе пак с нурофен не бих рискувала....а и сайта е за лекарствата съвместими с кърменето...което не значи, че са съвместими с бременността....

# 38
и аз бях с главоболие...излизах на разходка, гледах да съм на чист въздух.

# 39
  • BG
Взимала съм аулин.

# 40
  • Пловдив
Лекар най-добре ще ти помогне.. Peace

# 41
Аз също имам астигматизъм и смятам скоро да отида и на очен, защото ми се струва, че диоптера ми се увеличава.

За главоболието докторката каза, че е от промените в кръвното, основната помощ е приемането на доста течности (дори и газирано).
Кафето не вреди ако не превишава 1 чашка на ден, но според нея не помага особено.

# 42
До края на тетия месец т.е. до към 12-13 седмица също имах зверско главоболие...
нищо не ми помагаше! Тогава си мислех, че съм вдигнала кръвното. Но като влязох в четвъртия месец постепенно отшумя.
Пожелавам ти скоро да ти мине и лека бременност!

Аз с тази бременност бях така,но пък не съм взимала лекарства ми търпях.Доста е кофти,но дано ти мине бързо!

# 43
Почти до 4 месец бях така-не помага нищо. Само сън и тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт