"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 83 275
  • 898
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Такива бяха и аз като раждах през 2007. В шишетата с глюкоза се виждаше да плува варовикът от дъното... Срамота е, едно шише не струва 100 лв.  Naughty

# 181
Олеле момичета ама вие съвсем ем шашнахте сега #CrazyАз по принцип за раждането още не съм решила на 100%,ама май има нещо вярно в приказките като гледам.За тези шишета....а и май до сега една няма да е родила нормално,а аз предпочитам. newsm78
А за ЖК и ан мен ми казаха сега да платим 330 лв,а на 6м. още 200лв.,но каквато съм с бременен мозък не питах какво включва и четох само един отговор на Яков в сайта,който казва точно,че "До 6-7 лунарен месец всеки месец имате посещение при акушерка,която ви измерва основните показатели,както и коремна обиколка и нарастване на бременността.На всяко второ посещение имате преглед и при акушер-гинеколог,в повечето случаи   newsm78с ултразвуково изследване.След 7 месец посещенията са 2 пъти в месеца,като пак през един път се консултирате и с лекар,а след 34 г.с. всяка седмица акушер-през седмица акушер-гинеколог."
Това значи наистина през месец,а хич не ми се иска,все пак нали затова си плащаме...то ЖК да ме мерят мога да ходя и по каса,аз искам да плащам за лекар-да съм спокойна,че ще ме следят.
Аз ходя на 3 седмици при акушерка и лекаря, като всеки път ме гледа на видеозон, така беше и преди 4 години. Платила съм първа вноска за интензивна ЖК, общо като цена 480 лв, сега видях, че вече е 580 лв. интензивната, 530 лв. нормалната, по каса е 250 лв.
От 1 март болницата има нови цени, в ЖК вече е включена 4Д ФМ със запис.
  Това означава ли,че в моя пакет трябва да влиза 4Д ФМ? newsm78Като отида на 13-ти ще разпитам най-подробно и ще дам отчет!А може и преди това да се обадя да разпитам.Все пак трябва според мен да се раздават листовки и човек да си знае кое колко и кога.

# 182
  • Варна
Цитат
Все пак трябва според мен да се раздават листовки и човек да си знае кое колко и кога.

Е те на това се надяват, да нямаш инфо и да ходиш по-рядко. Аз бях рискова бременност, но си ме гледаха като другите. Лекарката ми съвсем нелегално, само защото бях второто й успешно инвитро ,ме гледаше на 4 Дто.Снежа акушерката си ме викаше на 2 седмици и след 34та седмица. Родих в 37ма.

# 183

Аз ходя на 3 седмици при акушерка и лекаря, като всеки път ме гледа на видеозон, така беше и преди 4 години. Платила съм първа вноска за интензивна ЖК, общо като цена 480 лв, сега видях, че вече е 580 лв. интензивната, 530 лв. нормалната, по каса е 250 лв.
От 1 март болницата има нови цени, в ЖК вече е включена 4Д ФМ със запис.
  Това означава ли,че в моя пакет трябва да влиза 4Д ФМ? newsm78Като отида на 13-ти ще разпитам най-подробно и ще дам отчет!А може и преди това да се обадя да разпитам.Все пак трябва според мен да се раздават листовки и човек да си знае кое колко и кога.

Да, според мен точно това означава, виж в сайта им, така е написано, но все пак питай като ходиш там.

# 184
Благодаря ви момичета,явно като отида ще си направя личните заключения и ще гледам да не се ядосвам пък каквото стане Rolling EyesЩе пиша като набера впечатления!

# 185
  • Варна
а и май до сега една няма да е родила нормално,а аз предпочитам. newsm78
Не е вярно, две мои приятелки родиха там нормално, без предварителна уговорка, просто отидоха и дежурният лекар ги пое. Едната беше и с епидурална, ражда през нощта, не е имала никакви проблеми.

# 186
На 25.02 правих амниоцентеза при д-р Борис Яков, останах много доволна, внимателен и спокоен човек. Бях доста предубедена преди това и почти бях тръгнала за София  Rolling Eyes Пиша го това за такива като мен, които трябва да направят избор. Не съжалявам, цялата процедура беше за не повече от 4-5 минути.

# 187
  • EU
Според мен няма смисъл от платена ЖК, аз родих нормално  на 21.01 тази година в МД, ходих на др. място.  като влязох в 7 месец си избрах  с кой лекар да раждам и ходих 4,5 пъти на преглед. А може, както са писали другите момичета, направо да отидете и да раждате с дежурния екип.  Аз лично съм много доволна от д-р Ани Атанасова Grinning, съжалявам, че първия път не съм раждала с нея.
за шишетата не мога кажа нищо защото кърмя, но ми направи неприятно впечатление, че нахраниха бебето на момичето с което бях в стаята с АМ без да я питат. Уж го взеха за малко докато тя се оправи, да си сложи чиста нощница и памперс, а после като го върнаха върна мляко и спа непробудно цяла нощ Shocked
Но така е в БГ ако една болница става за раждане, то грижите за бебетата няма да са на ниво или обратно. Ние също лекуваме бактерия Sad

# 188
  • Варна
Цитат
Ние също лекуваме бактерия

Ха такааааааааа.Каква бактерия хванахте там и къде е? При нас има ауреус в носа,пнеумонае в гърлото,протеус в акото и клепсиела в урината.Ма то с тия шишета как няма да имат бактерии децата.Интересно ми е наистина взели ли са мерки  да ги сменят.Просто не проумявам как може 5 години да ползват едни и същи шишета и биберони, които са им дарение освен това.От всяко раждане по левче да заделят за шишета, за 3 дена  ще ги обновят изцяло.  ooooh!

# 189
Аз бях по здравна каса, секцио.Ползвах ВИП с придружител.Всичко ми излезе точно 1500 лв. Включая и 4 бактерии при бебето,които сега ще лекуваме с години. GrinningА заради педиатърката там, която не ми каза че при наследсвени алергии се пие ХА мляко,сега си носим и този кръст, защото там му дадоха възможно най-лошото и алергизиращо мляко Фризолак. Както и да е. Само доктор Халачева си обичкам от там, Рени и Деси акушерките също.

Относно шишетата, разбрах че са ги сменили след заплахата ми да пусна снимки по ТВ и вестници. Thinking

АУУУ тези шишета на Камера мисля че бяха, и аз ги хванах.Макар че лраждах там 2005г те още тогава бяха гадни и изглеждаха мизерни Rolling Eyes Крайно време беше да ги сменят или поне да ни бяха казали да си носим наши.

# 190
  • Варна
Ми не разрешават наши.Тъпанари. Едно ХЕИ заслужават за това. Дано се включи някой скоро раждащ, и да каже.Две мнения ще са по-достоверни.

# 191
Ми не разрешават наши.Тъпанари. Едно ХЕИ заслужават за това. Дано се включи някой скоро раждащ, и да каже.Две мнения ще са по-достоверни.
Е защо пък не разрешават , а ХЕИ -то дали няма да си замълчи след някой лев как мислите?

# 192
Аз докато лежах там, шишета не видях.Всички около мен си кърмеха бебетата и никой дори не спомена за АМ, което ми направи страхотно впечатление.
С първото ми раждане, станеше ли време за хранене, сестрите веднага носеха добавките без изобщо да питат.

# 193
Аз родих в МД на 06.02. секцио и тъй като малкия се роди 34 дена преди термин, по спешност беше една седмица в кувьоз, аз нямам кърма и там и в къщи сме изцяло на АМ. Винаги когато го хранеха бях залепена за прозореца, обаче такива шишета наистина не видях, бяха си съвсем чисти, гледала съм и от прозорчето на млечната кухня като му приготвят млякото, и там такова нещо не видя. Незнам как е било преди, но сега явно нещата са други
Сестра ми ражда в МД на 30.09.06 г племеннника ми също беше на АМ питах я и тя ми каза че шишетата които са и носели за да го храни са били абсолютно чисти

# 194
Има ли някой записал се за ЖК по здравна каса, след 1 март? Ако отговора е да -колко пари ви искат да доплатите.
Че нещо ме объркаха тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт