"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 83 295
  • 898
  •   1
Отговори
# 210
Ей сега коментирахме клизмата в една друга тема та се подсетих да питам и тук! Как стой въпроса в МД? Задължително ли е или може и свещичка да се използва?
На мене не са ми правили клизма
п.п.Раждах секцио по спешност

# 211
Аз родих на 02.01 тази година. Бях планово секцио, но нито клизма са ми правили, нито свещички съм ползвала..

Дори и катетър не са ми слагали.. абе песен си беше Simple Smile

# 212
За раждането по нормален начин мисля че е задължително,поне на мен ми правиха.То е и по добре..няма от какво да се притесняваш...че после тея напъни  Joy Whistling

# 213
  • Варна
Аз раждах планово секцио през 2007. Не са ми правили клизма. Катетър са ми сложили след упойката, хич не съм разбрала.

# 214
Аз раждах планово секцио през 2007. Не са ми правили клизма. Катетър са ми сложили след упойката, хич не съм разбрала.

Ти при кого ражда?

На мен 2004 г. при планово секцио, не ми правиха нито клизма, нито ми сложиха катетър. Дали има значение, от доктора?

# 215
  • Варна
И аз бях спешно секцио и не са ми правили клизма. Но имах и насрочена дата 3 дена по късно за планово секцио и пак не са ми казали за клизма или свещички.

# 216
Аз раждах при една и съща лекарка и двата пъти.
Първия път с клизма и катетър, вторият път със свещичка и без катетър.

# 217
  • Варна

Ти при кого ражда?

На мен 2004 г. при планово секцио, не ми правиха нито клизма, нито ми сложиха катетър. Дали има значение, от доктора?
При д-р Яков. Доколкото съм чувала е противник на тези "джаджи", но аз бях с усложнения, лежах 24 часа без да ставам и вероятно затова са сложили катетър.

# 218
  • Варна
Мисля че има значение и лекаря, защото аз бях секцио при доц. Янева и макар че казах че не съм яла от предния следобед ми казаха че доц. Янева винаги иска клизма и ми направиха. Раждах февруари 2006.

# 219
Мисля че има значение и лекаря, защото аз бях секцио при доц. Янева и макар че казах че не съм яла от предния следобед ми казаха че доц. Янева винаги иска клизма и ми направиха. Раждах февруари 2006.
Да може би наистина има значение при кой лекар си, аз раждах при д-р М.Яков, без клизма и без катетър, но имаше едно момиче което раждаше при доц.Янева и с клизма и с катетър. Знам че и при А.Атанасова се ражда без тези екстри, тя препоръчва някакви свещички, май ева нещо си им беше името

# 220
Ева Кю се казват свещичките.И на мен ми ги предписаха.

# 221
Раждах при доц. Янева преди няколко месеца със спешно цекцио , без клизма,  катетъра го сложиха след упойка.

# 222
Да, като чета явно има значение от доктора. Аз също бях при Яков и ми спести всички тези неща. Даже и разхлабително не ме накара да вземам предния ден и по добре.

# 223
  • Варна
Да се включа и аз с пресни впечатления от МД. На 1ви март родих там второто си момченце и да си призная, останах леко разочарована от някои от промените. Мога да сравнявам, защото и първото си дете родих в МД.
- преди сменяха памперса на всеки три часа, а сега за три дни точно два пъти дойде самоинициативно акушерка за процедурата. Но не отказват и не се цупят, ако ги извикаш да го направят.
- преди вземаха бебетата от 12 до 06ч, сега стоят при майките си и през нощта (не че е лошо, просто ме изненада).
- преди си ми оформиха документите при приемане и съответно тези при изписване. Сега още преди да родя ми връчиха да разпиша, че съм си получила епикризата. Веднага след като родих трябваше да разпиша нещо от рода, че им разрешавам и знам, че ще се грижат за бебето ми. В последствие разбрах, че навярно този документ включва и цената за услугата - 150лв. Не че нещо, но пък като знам, че никакви не се появяваха за смяната на памперсите...

Иначе за самото раждане, за хигиената, за вниманието и отношението - всичко си е на ниво. Е, бях във ВИП стая, а душът в банята пръскаше навсякъде, но не и накъдето трябва. Нямало кой да го поправи, че майсторът им бил на повикване, а аз се паднах там точно в почивните дни.

И последното нещо, което ме разочарова беше отношението на педиатърката. За съжаление не ми се представи и аз не съм я питала за името, та не мога да я похваля поименно. Идва в деня на изписването с една папка документи за подпис и ми казва, че са сложили БЦЖ ваксината на малкия. Питам я аз дали и какво трябва да правя като грижа за мястото на убождането, а отговорът беше "имате си педиатър, питайте него". Педиатъра, когото сме избрали е нейната колежка - д-р Хариева. Когато ни изписваха първия път (преди година и седем месеца), дежурна беше точно д-р Хариева. Дойде в стаята ми и надълго и нашироко ми даде основни насоки в грижата за бебето. Даде ми и свои координати, ако случайно възникнат някакви въпроси или проблеми. И като сравня нейното отношение с "имате си педиатър, питайте него"... ами, няма място за сравнение. Но съм наясно, че това е най-малкото, с което можех да се сблъскам в държавна институция и дори и сега да трябва да тръгна да раждам, пак в МД ще отида. Може би просто този път отидох с нагласата, че в МД всичко е абсолютно безупречно (каквото беше първия път) и на това се дължи разочарованието ми от престоя там сега.

# 224
Ivema, би ли ми казала ти по каса ли беше или на частен прием. Също ще съм благодарна ако ми дадеш малко инфо на лични какво все пак да си подготвя за там(аз ще съм секцио), защото това - "Носете си само неща за лична хигиена" малко ме притеснява  Simple Smile Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт