"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 81 719
  • 898
  •   1
Отговори
# 330
Единственото, за което си хапя не знам какво от яд е, че не я записах на ДК там при д-р Юдова, но поне я водя всеки път когато имам някакво притеснение.

Есме Вихронрав, честито бебче! Да ви е жива и здрава!
При д-р Юдова можеш да я запишеш и сега, платени са консултациите.

# 331
  • варна
Момичета, моля ви кажете, аз ще раждам този месец секцио в Майчин дом при Петинка Цветкова - забравих да питам, обаче тъй като тя има договор с тях и не работи там дали трябва да заплатя нещо допълнително за това, че е тя. Секциото ми е сутринта, нужно ли е да преспивам в болницата и факта, че нея няма да я има при мен последващите дни след операцията проблем ли е - вашите доктори всеки ден ли ви посещаваха. Благодаря. И най-важното, искам да кърмя, а ще раждам секцио със спинална упойка, ще ми го дадат ли веднага бебето, или няколко дни ще го хранят с адаптирано - ще уважат ли моето желание.

# 332
Ако операцията е сутринта, може да те приемат по документи предния ден, а на сутринта да отидеш за операцията. Поне при мен така се получи.
Не се заплаща избор на лекар. Плащаш си толкова, колкото е по ценоразпис.
Моята лекарка ме навести два пъти след операцията, но определено не съм била изоставена от колегите и. Няма защо да се тревожиш за това. Отзивчиви са към всички.
Операцията ми беше със спинална упойка. Дадоха ми да кърмя веднага, щом излязох от операционна. Помагат и следят как се справяш с кърменето. Бебето може да остане при теб и през нощта, но и другите майки трябва да си оставят бебетата. Не може само едно бебе да остане, а другите да ги закарат в бебешката стая.

# 333
имат ли нужните апаратури в МД и специалисти евентуало ако стане нещо? добре ли е обурудвана клиниката?

# 334
  • под кривата круша
Baby doll, благодаря Hug
Не мога да се оплача от нашия педиатър, но на д-р Юдова определено вярвам повече.
Hriseto, колко добре е оборудвана клиниката може да ти каже само специалист-в моя случай имаше всичко нужно. Ако не става въпрос за рискова недоносеност или някакъв друг тежък проблем, едва ли има повод за притеснение. Чукай на дърво "евентуално" да не става нищо щото не в МД ами никъде другаде не е ясно дали ще могат да помогнат, риск винаги има. Колкото до специалистите, да, смятам, че са много добри. Не се страхувай, всичко ще мине ок Hug.

# 335
чуках на дърво .... на главата си Simple Smile  Mr. Green

еми за сега бременноста ми протича нормално .... в седми месец съм ...
да то по принцип ако има нещо да става то ще стане където и да е ...

но иначе всички .. целия персонал как се държи със пациентите си ... добре ли се отнасят. защото това също е важно (според мен)
аз пак с мойте въпроси но ... 

# 336
  • Варна
Да се включа и аз.
Родих в Майчин дом през март, планово секцио. ЖК ми водеше д-р К. Атанасова, акушерка Рени Корновска.
Първо, противно на слуховете, никой не ме е притискал за секциото. Имаше много фактори, а решението си беше мое.
Отношението беше чудесно, така трябва да се чувства човек при посещение на лекар. Аз изпитвам голяма неприязън към болници и доктори, но там се чувствах като у дома си. Д-р Атанасова ме посети няколко пъти след операцията, през останалото време си има екипи, които са винаги на разположение и много грижовни. Дадоха ми бебето още първата вечер (след спинална упойка), показаха ми кака да я кърмя. Даже и за водата ме питаха дали ще давам, т.е. да, уважават решенията на майката. Обгрижват бебето, дори го обличат за изписването, показват как да къпеш и да сменяш памперс.
За д-р Георгиев, какво да ви кажа, страхотен е. Асистира при раждането ми, после го виждах по визитациите - много мил, много забавен, а за мен е важно качество да успееш  да разсмееш човек с болки и проблеми. Даже и по коридора като те разминава ти казва по някоя добра дума или поне ти се усмихва.
Анестезиоложката д-р Добрева също е много добра. Обяснява подробно, по време на операцията ми държа ръката през цялото време, разказаше ми какво става (вече те оперират, ей сега ще я чуеш да изплаче, знаеш ли каква е сладка ....). При целия ми ужас от болници, камо ли операции, не можах дори да се ошашкам като хората и вече бях мама Simple Smile 
Много се отплеснах, но наистина пазя чудесни спомени от тази болница и никога, НИКОГА не бих решила да раждам другаде.
А, забравих, моето секцио беше сутринта, извикаха ме предния ден на преглед, но си спах у дома и отидох на другия ден в 8, в 10 ме оперираха.

# 337
  • варна
Бухтичке, на теб колко дни преди термина ти правиха секциото и наистина ли веднага имаше кърма, защото по това което чувам не идва веднага. Благодаря ти.

# 338
Не съм Бухтичка, но да кажа при мен как беше Wink
Секциото по мое желание го направиха 10 дни преди термина. Коластра имах веднага, а кърмата с пълна сила слезе на следващия ден  Peace

# 339
И аз да си кажа.. Laughing
Секциото ми беше 2 дни след термин Wink, коластра слезе на 2-ят ден.. а кърмата чак след седмица.

Много се изкефих на Бейлерян, че идваше да ме преглежда всеки ден, въпреки, че раждах по новогодишните празници, и всички бяха отпускари.

# 340
  • варна
Благодаря за отговорите момичета - още няколко въпросчета изникнаха - кога дават на таткото да си види рожбата и има ли някой от вас записал се при частен педиатър в майчин дом и дали е доволен. Хубава вечар.

# 341
кога дават на таткото да си види рожбата
Бебето го показват веднага след като го изкъпят.

# 342
Аз бях записала сина ми на детска консултация при д-р Юдова. Определено си има предимствата, но и недостатъците разбира се. Защото там ходих само да го мерят и теглят. А ваксините при определена от тях лична лекарка. Така 2 години, но този път мисля да пропусна определено Wink
Бебето таткото го вижда веднага след като се роди  Simple Smile

# 343
На мен ми разрешиха да се обадя на мъжа си веднага след като родих/22,30 часа/ и той дойде. Мина около час след раждането и вече бяха ме зашили/ раждах нормално/ , когато баща и дъщеря се срещнаха за първи път наживо. Беше супер усещане и един от най-силните моменти в живота ни досега. Heart EyesЕстествено, запечатан със снимки. Ако имате възможност, възползвайте се, наистина си заслужава. Ние ходихме първата година на консултация при д-р Юдова и бях много доволна. С абонамент е, предварително се плащаше половината сума и после останалото, но не помня точни цифри. Скъпичко беше, но пък тя ми вдъхна спокойствие и кураж, винаги можех да й се обадя по тел. за всяко нещо. Но в интерес на истината детето ми не се е разболявало, така че не мога да кажа точно колко е добра като педиатър, за нас беше ОК като съвети за отглеждане, хранене, хигиена, захранване, каляване и т.н.

Успех на всички, на които предстои най-хубавото събитие в живота!

# 344
  • Варна
Боре 77,
Секциото беше планирано седмица преди термина. Коластра имах веднага, да. И аз съм чела, че при секцио може да се забави, но при мен не беше така. Бебето го показаха на таткото още преди да го изкъпят даже. Имат снимка двамата - тя реве, той се чуди какво му се случва  Mr. Green Т.е. дали са му я да я подържи.
Всичко ще е наред, успех!

Общи условия

Активация на акаунт