"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 81 720
  • 898
  •   1
Отговори
# 345
  • варна
Сърдечно благодаря на всички ви за подкрепата - и аз съм се настроила положително, така че всичко ще е ок - целувки от мен на сладките бебоци и ще пиша като се родим и ние.

# 346
Няма значение как е родено бебето, в момента на отделяне на плацентата, кърмата тръгва Wink (най-образно казано)  Peace

# 347
Адмирации за младият д-р Борис Яков! Възхитена съм от професионализма и уменията му при извършената ми вчера амниоцентеза.
Зарекох се ако всичко е наред с резултатите,  да говоря с него за следене на бременността и раждане. (до преди вчера бях твърдо насочена към АГ)

# 348
Ще се записвам на ЖК при д-р.Капка Атанасова.Вече ходих два пъти при нея за устанояване на бременност и сърдечна дейност на плода.Този път съм твърдо убедена,че ще раждам живот и здраве в Майчин дом.Нагледала съм се на какво ли не в АГ-Варна-октомври имах мъртво раждане там.Ако ме следяха в МД може би щяха да ми направят спешно секцио след като започнах да не усещам движенията на бебка и сега щях да имам дъщеричка,но уви...така е било писано.

# 349
Харем лека бременност и прекрасно здраво бебче ти пожелавам   bouquet  И двете ми бременности ги следи Капка Атанасова, както и двете ми секцио бяха при нея.Избора ти е добър  Peace

eta на теб също лека бременност  bouquet

# 350
Харем лека бременност и прекрасно здраво бебче ти пожелавам   bouquet  И двете ми бременности ги следи Капка Атанасова, както и двете ми секцио бяха при нея.Избора ти е добър  Peace

eta на теб също лека бременност  bouquet

И аз се присъединявам към пожеланията на amber.
Харем, знам за твоята история и ти желая едно здраво и хубаво бебе!
Аз също съм раждала 2 пъти при Капка Атанасова  Peace

ета, на теб от сърце желая всичко най-добро!   bouquet

# 351
Здравейте момичета! Искам да попитам какво му има толкова на този Майчин дом ,че толкова предобедени хора има.Аз съм бременна в 5 месец и ходя там на консултация,а и мисля там да раждам при лекаря който съм си избрала.Но като кажа че ходя там и едни отрицателни мнения,чували се лоши неща и така и не разбрах какво точно е лошото.Каква апаратура нямали,че се налагало да транспортират бебета в АГ.Вече взех да се плаша дали съм направила правилния избор.Моля ако има раждали там или знаят има ли всичко необходимо за майката и бебето ако се наложи?

# 352
Гледам, че темата вече е станала големичка. Може да прочетеш защо на повечето от нас им е харесало. Аз не бих препоръчала на никой да ражда в МД, макар че аз съм много доволна и ще съм благодарна на хората там цял живот. Но изборът къде да се роди детето ти трябва да е твой и евентуално на семейството ти. Това е все пак рисков процес за всеки човек/майка и бебе/ и гаранция за нищо няма...Според мен жената трябва най-вече да се чувства спокойна и сигурна в обстановката, където ражда и д има доверие на лекаря. Всичко друго до голяма степен е късмет, но е важно професионалното отношение на екипа. Пожелавам ти успешно и леко раждане, където и да решиш да се състои! newsm10

# 353
За всички бъдещи майчета, които се притесняват за апаратурата за бебчетата публикувам отговорът на д-р Яков от моето запитване, което направих към него:

"г-жо Василева, имаме апаратура и за обдишване и спешна реанимация на новороденото. При необходимост бебета се транспортират с линейка и съответната необходима техника. При доносени бебета вероятността да имат тежки нарушения , които да доведат до превеждане са минимални.
д-р Борис Яков

# 354
silvia76, в момента имам същия проблем със семейството ми (не със съпруга, с него сме единодушни), след като им казах, че съм решила сега ако всичко е наред да родя в МД.
Хем съм раждала там преди 5г и няма причина да им нямам доверие, всичко мина повече от прекрасно и съм с чудесни спомени от болницата!

Страховете на майка ми са основно, че както казва тя, това е "хотел с лекари". Което изобщо разбира се не е така.
Обаче на мен от друга страна ми действа супер успокояващо това, че обстановката не е като в държавната болница. А и имам пълно доверие в лекаря си, което също не е маловажно!

ух, веднъж само да излязат тия резултати, че полудявам!....

# 355
Страховете на майка ми са основно, че както казва тя, това е "хотел с лекари". Което изобщо разбира се не е така.
Обаче на мен от друга страна ми действа супер успокояващо това, че обстановката не е като в държавната болница.

Hug късмет и безпроблемно раждане ти желая!

И все пак! Дали ако сме в стая с поне 8 легла, вехти одеала, олющени стени и капеща чешма ще ни се гарантира добро лекарско обслужване.
Peace

# 356
  • Варна
И аз се записах на консултации в Майчин дом. Честно казано, вече почнах да се дразня на изказвания на познати за клиниката. А най-тъпото е, че те въобще не са стъпвали там, не знам как са си изградили някакво мнение  ooooh! В края на миналата година се наложи да ми направят кюретаж поради мисед и само в Майчин дом ме приеха, в никоя друга болница не искаха, тъй като анестезиолозите били запразнили (30.12.). Оттогава реших, че следващата ми бременност ще бъде следена в МД.
Много съм доволна от отношението на персонала там, от лекаря който следи бременността ми, преглежда ме обстойно, всичко ми обяснява (д-р Боян Георгиев). По принцип съм голяма паника, а в МД се чувствам спокойна за бременността ми, това е много важно за мен.
eta, вярвам че резултатите ще са добри и ще си имаш едно здраво бебе!
Харем стил, лека и безпроблемна бременност ти желая!

# 357
  • варна
Здревейте, аз родих на 23.06 в Майчин дом и съмизключително доволна, но сега имам въпрос - някой ползвал ли е услугата - едногодишен педиатричен преглед - дали сте доволни и има ли смисъл. Благодаря Ви.

# 358
Може би не всеки може да си позволи,не че ако не се наложи не се намират пари.Или от някаква завист..незнам.Или пък на нас по принцип ни е най-лесно да оплюваме всичко.

# 359
И аз съм много доволна за сега от д-р Боян Георгиев .
И  мисля че е много важно как те предрасполагат отношението на лекарите ...
там се чувствам толкова спокойна ....а това за една бременна жена е много важно!

как стой въпроса със цените за един ден ...
в смисал ... на мен ще ми се наложи да бъда няколко дена преди термина защото ме е страх да не е да родя по пътя Simple Smile  че съм от бургас ,, а на хотел неми се иска да оставам сама...
та каква е цената на ден за легло и включва ли храна ?
Благодаря предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт