"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 82 826
  • 898
  •   1
Отговори
# 705

Ако се спра на лекар от МД, който не работи със здравна каса, и си платя пълната такса, това означава ли, че са ми предплатени всички изследвания, които ще се наложи да направя?

В този случай е включено абсолютно всичко, ехографи, изследвания, БХС, 4Д-то, консултацията при акушерката. Според мен си заслужава, аз избрах това  Peace
Друг да се включи за консултациите по ЗК в МД  Rolling Eyes

# 706
Аз и двата пъти не бях по здравна каса, платих си пълната такса и отделно платих за 4Д.Не влизаше в цената.

# 707
По ЗК бях на консулт. плащала съм допълнително БХС и 4д-то за едното платих 30 лева, а за другото 50, т.е. консултацията ми излезе 380 лева. Полагаше ми се всеки месец акушерка+видеозон при моята лекарка. Изследвания 2 или три пъти честно не си спомням, може би два пъти+ едни изследвания в деня преди раждането (секцио) ми.

Смятах и аз доста къде е Илия на кирия, но реших, че ако ходя всеки месец да давам по 30 лева на частно за преглед на видеозон+ таксите по изследванията+ БХС+4д, щеше да ми излезе същото като сума. Може би проблема при мен е, че просто мойта гинеколожка си е доктор Георгиева, която си работи в МД.

# 708
какво е БХС???

аз също платих само че 150лв защото отидох да се запиша в 8мия месец при д-р Георгиев.несъм дала и една стотинка повече това ми включваше консл.+акушерката+изследвания + видеозон+4д(пък може и 3д да е )

отделно си платих 1000лв-секцио + 60лв изследване (неразбрах за какво) 190лв-Анти Д

# 709
БХС-биохимичен скрининг, изследване, което се прави в началните месеци-4-ти, може би 5-, с него се следи за генетични проблеми в плода, нооо ако греша да ме поправят момичетата.

# 710
Да, точно така е.Определя в проценти риска (мисля, че основно за синдром на Даун).
Обикновено след БХС се прави 4 Д.

Ето повече за БХС:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=651

# 711
Ами незнам за това дали ми е правено (явно е но аз несъм разбрал  Tired ) но ходих на 4д и при д-р Давидков

# 712
Аз и двата пъти не бях по здравна каса, платих си пълната такса и отделно платих за 4Д.Не влизаше в цената.
amber, за Майчин дом ли става дума? поне в ценоразписа пише, че влиза в цената при ЖК не по здравната каса....

# 713
amber, за Майчин дом ли става дума? поне в ценоразписа пише, че влиза в цената при ЖК не по здравната каса....

мин година не влизаше.аз също не бях по ЗК платих си такса и отделно за4Д,след това се наложи още веднъж да ме гледат и отново си платих  Peace

# 714
ясно Simple Smile
ще питам във вторник на място

# 715
Женска консултация по здравна каса                          300лв

(доплащане за допълнителни прегледи и ултразвукови изследвания)
* Женска консултация по здравна каса не включва биохимичен пренатален скрининг и 4D фетална морфология

ето целият ценоразпис

# 716
аз също не съм по здравна каса и всичко си влиза в цената,поне засега не съм доплащала нищо

# 717
  • Варна
Искам да попитам някоя мама раждала ли е в Майчин дом Варна заедно с таткото, дали позволяват и ако да заплаща ли се допълнително.
Още е рано да говоря с лекарите за това, но ми е любопитно.
Благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 718
pufity, не че нещо, ама малко по напред сме писали за това  Rolling Eyes
Иначе да има раждали момичета в присъствието на бащата, включително и аз  Peace

# 719
  • Варна
Ще се запиша да следя темата,защото и аз посещавам Майчин дом Peace

Общи условия

Активация на акаунт