"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 83 310
  • 898
  •   1
Отговори
# 225
Ivema и аз имам молба: би ли дала повече инфомация за двата документа, който е трябвало да разпишеш! Как при приемането ти ти дават да разпишеш, че си получила епикриза и за каква цена става дума във втория документ?

# 226
Странно.Не съм разписвала предварително за никаква епикриза, нито за гледане на детето.Единственото предварително нещо, беше приема по документи предният ден преди да родя.
И при нас си идваха редовно да сменят памперсите.Даже аз няколко пъти отказах, за да не го събуждат.

# 227
amber, сега от 1 март имат нов ценоразпис и ако не си здравно осигурен ти взимат парички за "Грижи за новороденото " за всеки ден, за който сте в болницата. Но на мен ми казаха, че по здравна каса тази сума си е включена в цената  Peace

# 228
Това е голяма тъпотия.Ще кажеш, че големите грижи.Сменяне на памперс и миене на дупе.

# 229
Това е голяма тъпотия.Ще кажеш, че големите грижи.Сменяне на памперс и миене на дупе.

Да, тъпо е. Освен това 3 пъти увеличаваха цените в рамките на 1 година..

# 230
  • Варна
Ivema, би ли ми казала ти по каса ли беше или на частен прием.
Платих като неосигурена, защото имам допълнително здравно осигуряване и само така ще ми възстановят парите за раждането. Нормално раждане, грижи за новородено и два дни вип престой ми излязоха 1220лв. За сравнение същата услуга преди по-малко от две години беше 820лв.

Ivema и аз имам молба: би ли дала повече инфомация за двата документа, който е трябвало да разпишеш! Как при приемането ти ти дават да разпишеш, че си получила епикриза и за каква цена става дума във втория документ?

Още преди да родя, в предродилна дойде една акушерка и ми даде документ за подпис, като ми каза, че разписвам, че съм си получила епикризата. Мина ми през ума да откажа, че още не съм родила, те епикриза ми дадоха, но наистина им имам доверие и не съм спорила. При изписването реално подписвах само документи за бебето - неговата епикриза, документа за ЗК за раждането и май това беше. Те дори забравиха да ми дадат моята епикриза и аз ходих да си я искам. Не, че е фатално, тя си стоеше в папката с документите за моя прием.

А веднага като родих ми дадоха да разпиша нещо, че ще се грижат за бебето. Накрая във фактурата имам начислени 150лв за услугата. А реално само веднъж тяхна акушерка изми дупето на малкия. Иначе дневно къпане и преобличане не са пропускали. Гледах и аз новия ценоразпис - май наистина не се плащат грижи за новоредното, ако раждането е по ЗК.

# 231
Имат някакви нови изисквания с това за подписването.Аз като родих в деня който ме изписаха ме накараха да се подпиша, че съм получила двете епикризи моята и на детето.
А колкото до педиатърката дето минаваше всяка сутрин с папките и на изписването незнам дали говорим за една и съща,тая дето при мен минаваше е Димова на  средна възраст жена с руса коса .АЗ лично съм много доволна от нея и много добре обясняваше за всичко на всяко едно моми4е .Също така и Юдова дойде 2 пъти показва как да ги слагаме на гърдата и ни обяснява за кърменето.
За раждането моето беше секцио планово и от предния ден ми казаха да изпия едно пакет4е дуфалак  и не са ми правили клизма,нямах и катетър .
А колкото до шишетата аз лично си носех мои, и нищо не ми казаха.Защото беба не изкаше да засу4е и аз трябваше да се цядя и си и давах от мойто си шише.
Леко раждане на всички и дано останете доволни .

# 232
И аз съм изключително доволна и от двете педиатърки. Моето дете беше 7 дена в кувьоз, защото родих 34 дена преди термина после още 4 дена беше в кошче преди да си ми го дадат. Аз се прибрах в Бургас на 5-тия ден всеки ден съм се обаждала на д-р Юдова по телефона за да ме информа как е детенцето ми и винаги е била много внимателна и е отговаряла на всичките ми въпроси. И другата педиатърка Димова също, в началото си мислех че ми се кара, ама една акушерка ми обясни че и е такъв маниера на говорене
защото това - "Носете си само неща за лична хигиена" малко ме притеснява  
И кое по точно те притеснява, трябват ти наистина само ношница, чехли и четка и паста за зъби и хавлия нищо друго. Там дори ти дават и минерална вода.
Един съвет - вземи си превръзки че тези които дават там са много неудобни

# 233
Момичета, направо сте супер.   Hug  Много ви благодаря на всички за изчерпателните насоки. Малко по-спокойно ми е вече  Blush

# 234
Момичета, направо сте супер.   Hug  Много ви благодаря на всички за изчерпателните насоки. Малко по-спокойно ми е вече  Blush
Късмет и скоро да ни се похвалиш Hug

# 235
Ivema, благодаря ти много за изчерпателния отговор!

# 236
Прочетох, че бебета през нощта били при майките, само не ме нападайте, но на мен това ми беше шанса да се наспя. Дали ще откажат, ако поискаш да ти го вземат през нощта......?Някоя от вас възползвала ли се е от такава "услуга".

# 237
Стига бе, направо не мога да повярвам, че при тези цени в МД, шишетата на бебетата са такива.......

# 238
Прочетох, че бебета през нощта били при майките, само не ме нападайте, но на мен това ми беше шанса да се наспя. Дали ще откажат, ако поискаш да ти го вземат през нощта......?Някоя от вас възползвала ли се е от такава "услуга".

Joy Joy Joy Joy

Да се надяваме че има такава "услуга". Доста е удобно и наистина можеш да се възстановиш и наспиш.

# 239
Стига бе, направо не мога да повярвам, че при тези цени в МД, шишетата на бебетата са такива.......
Стига с тези шишета LaughingАз раждах преди месец и нещо там и абсолютно всичко беше на ниво.Аз лично кърмих,но видях на няколко пъти акушерки да носят шишета  с АМ на др мами и шишетата бяха като нови. PeaceЯвно са ги сменили  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт