"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 82 965
  • 898
  •   1
Отговори
# 375
А аз да попитам нещо супер прозаично, преди почти 4 години условията бяха перфектни, нови стаи и добре изглеждащи санитарни условия, сега как са нещата-задържали ли са нивото или ....

# 376
  • Бургас
А аз да попитам нещо супер прозаично, преди почти 4 години условията бяха перфектни, нови стаи и добре изглеждащи санитарни условия, сега как са нещата-задържали ли са нивото или ....

Не знам преди четири години как е било, но сега условията са чудесни - чисто и много запазено е. Бях в обикновена двойна стая.

За кърменето още нещо ми се ще да вметна, освен вече казаното - в стаята ни имаше папка с информация и съвети за кърмене - изключително полезно четиво за първите дни след раждането.

# 377
  • под кривата круша
И аз да вметна за кърменето-консултантът в МД по този въпрос, Рени /дано не греша/, е невероятна! Изключително отзивчива, помогна ми и за кърменето и за ред други неща. Много съм и благодарна  bouquet

# 378
Nadina, условията са супер. Бих казала даже по добри от преди 5 години, което според мен се дължи на повечето персонал  Peace

# 379
 Radina   миличка честито!Да ти е живо и здраво детенцето!  bouquet
До колкото разбирам си родила естествено и ще се радвам да споделиш как протече всичко малко по-подробно,защото нали всички твърдят,че там само с цезарово се раждало....Много ме обнадежди с информацията за кърменето,условията и отношението.
Силно се надявам и моето раждане да мине нормално и искам веднага да си кърмя бебо,а знам че е много важно някой да ти покаже и да те насърчи.

# 380
lady marmalad секцио бях Wink Но беше изцяло по мое желание. Като си говорихме с другите момичета, които са родили така, всички са го искали. Никой не ги е карал, така че бъди спокойна. Ако нямаш медицински показания или ти самата не си го избереш, ще си родиш нормално без проблеми  Hug
Ще накарам една дружка, която роди малко след мен нормално, да пише в темата и да обясни подробно Wink

# 381
  • Бургас
Radina   миличка честито!Да ти е живо и здраво детенцето!  bouquet
До колкото разбирам си родила естествено и ще се радвам да споделиш как протече всичко малко по-подробно,защото нали всички твърдят,че там само с цезарово се раждало....

Не съм Радина Wink, но понеже тоя мит за секциото и аз много го слушах, държа да отбележа, че ако искаха много лесно можеха да ме накарат да родя със секцио. Бебето беше с двойно увита пъпна връв около врата, тоновете му падаха. От момента в който ме приеха бях непрекъснато на монитор. Впоследствие разбрах, че са тръгнали да сформират екип за опрацията, но тогава пък тоновете се пооправиха, така че изчакаха до последно и направиха всичко възможно за нормално раждане, както и се случи.

# 382
Много ви благодаря момичета за окуражаващите думи!Аз не съм против секциото,но просто ми се искаше да родя нормално и да си призная не ме е страх(може би защото не знам какво е Laughing)Но все пак исках някой,който е родил така да ми разкаже по-подробно чисто техническите неща,които се случват в тази болница-документи,медицински процедури,процеса на раждане,грижите,присъствието на мъжа,кърменето....да съм подготвена newsm78

# 383
Marid  за бебето "багаж" трябва ли да носим освен комплекта за изписване - шишенца нещо памперси или не всичко си е от там?
Бебето през цялото време ли е до нас или го взимат и ни го носят само за кърмене?
Аз също бих искала да разкаже някой как минава всияко ... , какви са процедурите ... грижите ...

# 384
Marid  за бебето "багаж" трябва ли да носим освен комплекта за изписване - шишенца нещо памперси или не всичко си е от там?
Бебето през цялото време ли е до нас или го взимат и ни го носят само за кърмене?
Аз също бих искала да разкаже някой как минава всияко ... , какви са процедурите ... грижите ...
Не съм  Marid но мога и аз да ти отговоря.
1. За бебето освен комплекта за изписване /който на мен ми донесоха в деня на изписване/ друго не ти трябва.
2. За тебе също не ти трябва нищо освен лични принадлежности. Моя съвет е обаче да си носиш и превръзки защото лично на мене тези които дават там не ми бяха удобни
3. Бебето е при теб през цялото време освен по време на визитацията и свиждането, тогава ги прибират, а когато свърши свиждането пускат едни лампи за дезинфекция и след това ти носят и детето
4. Иначе и условията и грижите са наистина на ниво, гледам момичетата преди мен са писали за кърменето, наистина много помагат, аз имах проблеми с кърмата която при мен така и не тръгна, но всички там положиха много усилия да ми помогнат.
Аз лично раждах секцио и лежах там една седмица преди това и всеки ден се решаваше дали може да се изчака още малко че беше раничко /родих 34 дена преди термина/ и когато се реши че е време всичко мина много бързо в 10:15 д-р Яков реши че ще вадим бебето и в 10:40 малкия изплака

# 385
  • Burgas
Nefertity като се е родил бебчо толкова рано преди термин, можеше ли сам да диша или имаше нужда от кувьоз. Много ми е притеснено с това по ранно вадене със секцио заради това дали могат после бебенцата да се справят сами. Аз ще раждам в МД този месец и това много ме вълнува.

# 386
Дали имат нови кувиози , недай се боже нещо стане.Екипа бързо ли се сабира?

Абе така като гледам никой лошо не е казал за МД така че да видим Simple Smile

Цената която е обявена - 24лв за легло на ден (обща стая) ... си е това нали ?

# 387
  • Бургас
Но все пак исках някой,който е родил така да ми разкаже по-подробно чисто техническите неща,които се случват в тази болница-документи,медицински процедури,процеса на раждане,грижите,присъствието на мъжа,кърменето....да съм подготвена newsm78

Документи - най-важното е направлението за хоспитализация. За кръвна група си носих талончето от предното ми раждане, според акушерката можело да има проблем, щото не било от кръвен център, а от обикновена лаборатория, но все пак с него си минах. Носих си всички изследвания от бременността и ги дадох при постъпването.
При приемане попълваш купища бланки и ти правят тест за алергии. Клизма не са ми правили, тоалета си го направих предварително. На 3-4 см. разкритие ме преместиха в предродилна, там ми поставиха епидуралната. За същинското раждане се обаждат на лекаря, който си избрала, в моя случай това беше д-р М. Яков.  До тогава си на грижите на дежурния лекар, сестри и акушерки. Раждането води акушерката, докторът се намесва при нужда и за евентуални шевове. Клизма не са ми правили /но на други момичета направиха, не знам какви са критериите/.
После си поседяхме с бебо около два часа в родилна, след което ни преместиха в стаята, почнахме с кърменето и така. На мен понеже ми е второ дете в общи линии нямах нужда да ми показват какво да правя с бебето, но винаги, когато исках да питам нещщо, са ми отговаряли.

Нефертити е казала за багажа, съвсем така е.

Хрисе, в темата много пъти се дискутираха тия прословути кувьози - имат си, нови са. Аз лично видях един, не знам колко общо има. Полагат се адекватни грижи за бебетата, при състояния, които изискват специализирани грижи ги превеждат в АГ /което аз намирам за съвсем нормално/. Екип се събира за минутки.

# 388
Благодаря много полезно инфо.

# 389
Marid   много ти благодаря за изчерпателния отговор.И аз така си го представям.Незнам с тази клизма само дали е по-добре със или без нея EmbarassedАз хич не горя от желание да ми правят,но иначе не се ли изпразва дебелото черво при самото раждане?То в една книга пишеше,че така или иначе при натиска от бебето се случвало...Много ме радва това,че бебо от самото начало е с нас!А с какво го обличат/повиват щом ние си носим само комплект за изписване?И ако сме се епилирали нали не ни бръснат пак,че в някои болници винаги бръснели и мажели с йод Shocked

Общи условия

Активация на акаунт