, а преди това тя лежи на повивалника и аз си мокря ръката и така съм я мила...Аз разбирам, че болницата е "Приятел на бебето", т.е. майките да си свикват с бебчетата от първия ден, но все пак малко помощ няма да е излишна. Те така и не дойдоха тогава да я измият - явно трябваше да се справяме сами. В крайна сметка имаше и добра страна, защото непрекъснатото будуване и грижи за малката може би ми помогнаха да се възстановя бързо. Между другото който и да види операцията ми казва, че изглежда невероятно. Д-р Бейлерян наистина се справи перфектно. Много съм й благодарна! Опитвах се да задам въпроси относно кърменето на доста хора - включително и на детската лекарка, която минава - една възрастна с руса коса. Така и не разбрах името й - не се е представяла. Само минаваше да каже, че са им направили ваксини. Опитах да я питам къде греша, защото не можех да накарам малката да засуче - тя ми отговори, че "Докторите не се питат за такива неща - за това имало сестри ли ...и аз забравих какви" Всъщност опитах и акушерки, и сестри да питам - всички казваха, че отиват да свършат нещо и ще се върнат, за да отговорят на въпросите ми. Ако искате вярвайте - и момичето в моята стая е свидетел - не успях да получа отговор на нито един от въпросите ми по повод кърменето. Добре, че д-р Бейлерян минаваше да ме види и тя ми помогна много. Лекарите на визитациите казваха, че след като се махнат превръзките, които бяха на белезите от операциите трябва сутрин и вечер да минават със спирт да ги мажат. За съжаление само първата вечер това се случи. След това дори ходих да им напомня - но една така и не разбрах каква й е длъжността - май сестра - името й е Райна - тя и за кърменето отговаря доколкото разбрах - само ми каза, че ще дойде след малко и продължи да се смее на висок глас отвън с лекаря. Не искам да бъда разбрана погрешно - просто казвам нещата такива каквито са. Иначе условията са много добри - на фона на това, което е в държавните болници. Но така и не разбрах как така чувствах прекрасно отношение докато бях в болничния сектор и никога нищо не забравяха, а след като родих изведнъж се случи, че все имат много работа и така и не успях да получа нито един отговор на въпросите си. Бебето на момичето, което беше в моята стая не спираше да плаче. Буквално - чудехме се как успяваше да издържи дори това бебче...
Никой не дойде веднъж да попита - как са, дали могат да помогнат с нещо. Когато моята дъщеря първата вечер не спираше да плаче - понеже беше гладна, а аз все още не можех да й дам нищо... не издържах на болките от операцията и през нощта помолих да ми сложат едно като система, само че с по-малки размери болкоуспокояващо. Дойде сестрата - сложи ми системката на абоката - на лявата ръка. А детето плаче в дясната ми ръка...Дори не ми предложи да я подържи, защото системката изтича за максимум 7-8 мин. Беше пусната на толкова бърза капка. Просто ми стана доста странно - изведнъж човечните хора, същите, които толкова хвалих явно се бяха изпарили. Може би са били наистина много заети... Не зная...Просто исках да споделя мнението си... В крайна сметка... условията действително са добри.. Има много добри професионалисти... Но както във всяко стадо си има и хора, които просто не са за там. Съжалявам, но така мисля аз! Поздравявам всички с предстоящите празници! Желая на вас момичета и семействата ви най-вече здраве! Прегръщам ви всички! Извинете ме за дългия пост!