Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява празникът Лаид и как се празнува?
Какво представлява Курбан байрам и как се празнува?
Какво представлява Коледа за християните?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява празникът Лаид и как се празнува?
Празникът Лаид (Айд-ал-Ада) е мюсюлманският празник на жертвоприношението, израз на преданост пред Аллах. Той се празнува след извършване на поклонничество хадж в Мека и е време за радост, размисъл и взаимна помощ. В този ден се извършва жертвоприношение, а месото се споделя с близки и нуждаещи се. Исторически, празникът е свързан с историята на Ибрахим (Авраам), който бил изпитан за предаността си пред Бог. Във Франция много марсийци и алжирци празнуват Лаид, като изборът за живеене във Франция е повлиян от познанията на френски език и други фактори.
-
Какво представлява Курбан байрам и как се празнува?
Курбан байрам е мюсюлмански празник на жертвоприношението, свързан с поклонението хадж в Мека. Това е време за радост, размисъл и взаимопомощ. Жертвоприношението символизира предаността към Аллах и вярата в отвъдния живот. Празникът се отбелязва чрез извършване на жертвоприношение, като месото се споделя с близки и нуждаещи се хора. Мюсюлманите празнуват Курбан байрам както в Мека, така и по родните си места, ако не могат да отидат там.
-
Какво представлява Коледа за християните?
-
Какви са основните принципи и практики по време на празника Курбан байрам?
-
Какви са процедурите за храната по време на празника Курбан байрам извън страните от Магреба?
.Пиши на лиЧни на марси и и даи иемйла си
Аз си я харесвам от отдавна нея. Само жалко 4е не успях Свеетле да тви видя пак на снимките които си пуснала 

Ела го виж моичкия сега , само пилешко ядем откак сме тука и искрено копнее за кухнята на мама
искам и аз да ви видя
и сигурно Щях да изпадна в депресия .Но всиЧки сме разлиЧни ,аз съЩо Чета разказите с голям интерес ,все едно си Чакам любимито предаване в 18 Часа
да им подсигури отделни жилиЩа, като едната незнае за другата и така .В днешно време едва ли има някой тоя кураж да издържа няколко жени та и децата ...А за хоцкането на мъжете е друг въпрос
Има ли чуждестранни студенти? Какви са ти впечатленията, така "на живо"? За телевизията ми беше интересно